drfedja
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.07.2000
- Poena
- 736
Ne, samo si ga ti video :dgenijalcin@23 je napisao(la):Sta hoces da kazes? Da nikada nisi video LGA775 socket? :d
Poz
Ne, samo si ga ti video :dgenijalcin@23 je napisao(la):Sta hoces da kazes? Da nikada nisi video LGA775 socket? :d
Poz
drfedja je napisao(la):Meni je sve jasno, ali tebi izgleda nije.... mozda jos neko treba da ti pojasni ?
drfedja je napisao(la):I sta si zapeo za tu moju izjavu za "sivu masu" na kuleru, rekoh kasnije da se kuler ne lepi za procesor kada je njegova originalna pasta na njemu ako se kuler cimne levo-desno. Ako ti nije jasno evo moje originalne izjave: ..... Jel' ti sad sve jasno ili ti treba jos pojasnjenja ?
Sasa je napisao(la):64 bita sirine = 8 bajtova po taktu.
1 bit sirine = 4 bita po taktu
audiofreak je napisao(la):Covek (Sasa) je hteo da kaze da se na QPB prenosi 4 bita po jednoj data liniji u jednom taktu. I u pravu je ali ga niste razumeli.
nesha_70 je napisao(la):Ono sto si ti napisao treba da glasi:
64 bita sirine -> 4x8 bajtova po taktu,
1 bit sirine -> 4 bita po taktu.
Ma skapirao sam sta je on hteo da kaze, ali nije lepo rekao, a ti si izgleda tu da mu drzis ledja i da ga vadis iz bule ? 😉audiofreak je napisao(la):Covek (Sasa) je hteo da kaze da se na QPB prenosi 4 bita po jednoj data liniji u jednom taktu. I u pravu je ali ga niste razumeli.
To se i meni desilo, a Sasa kaze da ja ne govorim istinu :daudiofreak je napisao(la):Inace i pinovi u ZIF socketu trpe opterecenje, a sto je jos gore procesor nije zakljucan nego se moze iscupati sa sve HSF-om. Meni se to desilo (doduse samo jednom) sa S478 i nije mi se ni malo dopalo.
To i Intel kaze na svom sajtu 😉 ,ali stvarno. Kaze da je prednost novog socketa sto je procesor zakljucan i sto ima vise kontakata pa dozvoljava vecu snagu procesora.audiofreak je napisao(la):Vise mi se svidja LGA775 jer ima okvir koji drzi procesor da se takve stvari vise ne bi desavale...
Razmishljao sam dali da odgovorim na ovo trabunjanje ali poshto neki Freak sumnja u moje navode ajde da potrosim svoje vreme i napisem josh ovo:Drugo, koliko si ti tto LGA775 masina MIRISAO POD PUNIM OPTERECENJEM?!?
Trece, ako si i osetio smrad i tako PRECIZNO GA LOKALIZOVAO NA SOCKET, zar ne mislis da postoji mogucnost da je proizvodjac koristio nekvalitetne (jeftine) komponenete?!?
drfedja je napisao(la):To se i meni desilo, a Sasa kaze da ja ne govorim istinu
audiofreak je napisao(la):3. Zasto otvoreno kuciste kad to umanjuje snagu protoka vazduha? Da je kuciste predvidjeno da radi otvoreno ne bi ni pravili stranicu.
audiofreak je napisao(la):Samo jedan dodatni ventilator u zatvorenom kucistu (koje mora biti kvalitetno i prostrano) cini cuda.
gx-x je napisao(la):??? Verovatno je zato procesor topliji u zatvorenom kucistu nego u otvorenom 😉 Evo meni kuciste stoji otvoreno na ~20cm od radijatora (na patosu je) i niza je temp nego kad je zatvoreno sa dva ventilatora nazad i jednim napred. I sta sad ? 🙂
gx-x je napisao(la):Ovo stoji pod uslovom da imas jedan HDD i jedan opticki uredjaj i da nemas recimo radeon 9800pro/xt jer u suprotnom imas mnogo preplitanja ide kablova (npr. imam 2xhdd + 2x opticki + neonka + struja do graficke = kablovi na sve strane kolko god da se ja trudio da ih sredim). Ocu da kazem da kad imas graficku sa dodatnim molexom koja se jako greje i overklokovan procesor i TV tuner koji se greje, bolje da otvoris kuciste nego da se oslanjas na ventilatore.
Ne znam sta si hteo ovime da kazes ?Sasa je napisao(la):Ti ocigledno trebas ponovo u osnovnu skolu jer ne znas da delis/mnozis dvocifrene brojeve 🙂
Smesan si covece! 🙂Sasa je napisao(la):Trebas da kazes da "indijanac sam, ne verujem da to moze jer se meni nije desilo" ili "ok, cupa se procesor i sa sivom masom, nisam znao".
Ponasas se ekstra nedokazano, ali srecom ja imam strpljenja 🙂
drfedja je napisao(la):I necu bre vise sa tobom da se raspravljam !
Pa dobro, tvoj problem.... Glavno je da si priznao, ok, oprosteno ti je! :dSasa je napisao(la):Ne zivim za proslost, briga me sta je bilo, samo ono sto je sada.
p.s. ja sam uvek u napadu, napad je jeli najbolja odbrana
Ma nije problem u tome sto je Intel "pogorelic" nego je problem u tome sto gusca pasta na velikoj povrsini pravi vece athezione sile i samim tim se kuler lepi za CPU. Na Intelovom BOX kuleru nema klasicne silikonske paste, osim one aluminijumske folije i one tanke crne emulzije koja se topi prilikom zagrevanja CPU-a, pa zato nije moguce sa originalnim BOX kulerom na Intelu 478 iscupati CPU, dok sa bilo kojim S478 kulerom i belom silikonskom pastom je potpuno isti slucaj kao i sa A64.DARK SIDE je napisao(la):E kakve veze pasta ima veze sa intelom u ofanzivi?hehehe. Fabrichka pasta jeste gushca i zato se lepi vise za hladnjak.Tachno.Probao i video.Mada se na intelu manje lepi jer je "pogorelic" super hot-isha uvek lepo istopiiiii ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari