Šta je novo?

Intel Slip Up Discloses Core i7-2700K

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
A slip-up by Intel revealed its next high-performance socket LGA1155 processor, the Core i7-2700K. The box part product code of the new chip was disclosed in the latest material deceleration datasheet (MDS) document, as BX80623I72700K, carrying the spec code SR0DG. From the given product code, one can deduce the SKU as Core i7-2700K. No other specifications were given out, but given that Core i5 2000 and Core i7 2000 quad-core models are spaced out in steps of 100 MHz, one can only guess that the i7-2700K carries a clock speed of 3.50 GHz, with 3.90 GHz Turbo Boost. In all likelihood, the release of this new chip could be timed to coincide with AMD FX 8150, displacing the Core i7-2600K from its existing price-point, and making the 2600K compete with the FX-8150 at a more competitive price.

Ovi nisu ni izbacili Bulldozer Intel vec spremio kontranapad :)

241l37n.png

More :

http://www.anandtech.com/show/4757/intel-leaks-i72700k

http://www.cpu-wars.com/2011/09/intel-leaks-i7-2700k.html

Znaci ipak buldozer parira sandiju, zanimljivo... :)

kloknes 2600k za 100-200mhz i eto ga 2700k :D Bolje da su stavili 6 jezgara bez ht-a. :p

Pa valjda se ocekuje da Bulldozer parira Sandy ili sam ja potpuno neobavesten :d
Inace ,ovaj cpu je jos samo jedan u nizu nesto kao Q9550/Q9650 , poput toga!

^ Tacno tako.

Prema nekoj od vesti koja je izasla ranije od ove koju je PCBeast postovao za 2700K, mislim da je sa Vr-zone-a bila, kazu da ce Intel da zadrzi 2600K u prodaji i to na istom cenovnom mestu, a da ce 2700K biti, ako se secam 310-340$ tako da po tome nece biti user friendly poteza, ako se veruje toj vesti. Dragi Intel... :D No, ja se nadam da su ove PCbBeast-ove u pravu glede smanjenja cene, jer ce svakako on smeniti 2600K vremenom. A ne smeta mi ni da ukinu 2600K mada to ne znaci da ce mu cena pasti (moze i da poraste zbog ogranicene dostupnosti).
U svakom slucaju jedino moze da nas izvadi dobar BD ili se mozda i nesto drugo od tada promenilo... Btw, AMD danas potvrdio slab yield 32 nm za Llano, a i za BD kako to mnogi tumace. Videcemo sta ce biti.

"displacing the Core i7-2600K from its existing price-point, and making the 2600K compete with the FX-8150 at a more competitive price. "

Ako je ovo tacno onda je super.Ali svasta do tad moze da se desi a mnogo zavisi i od konkurencije koje i nema :d

Da, da tome se i ja potajno nadam, na tu recenicu sam mislio. :D

Eeeee... Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Samo ovaj AMD bre smrkao davno. Potajno se nadam iako sam Intel fan da ce BD uspeti. A rekao sam to vec vise puta...

Intel verovatno računa na konkurentnost Bulldozera inače ne bi nikad ni izbacivao Core i7 2700K...ma oni imaju takvu savršenu proizvodnu liniju da mogu izbaciti i Core i7 2900K i to bez problema, ali im se to ne isplati jer bi bio skuplji nego što treba.

Core i7-2700 5.3GHz with water cooling

i72700ksivisog_1_dh_fx57.png

Super Pi 5.0 Ghz at low voltage :

http://xtreview.com/images/Core i7-2700K to 5.0 GHz frequency-r.jpg

Last month we told you that Intel was planning on launching the Intel Core i7-2700K processor and it looks like it is pretty close to launching as websites in Asia are posting overclocking results already. The Intel Core i7-2700K is known to be due for a Q4 2011 release, but an exact launch date hasn't leaked out yet. Once released the Core i7-2700K processor will be the companies flagship chip in its Sandy Bridge (LGA-1155) lineup. The engineering sample that was shown on coolaler was overclocked to 5Ghz at 1.384V and was said to be stable. The site ran SuperPI 1M calculations on it in 7.510 seconds and scored 772 in CPU Mark. It looks like AMD's upcoming Bulldozer will be facing some tough competition

The Core i7 2700K is a Quad Core model featuring 8 Threads, 3.5Ghz Stock and 3.9Ghz Turbo Boost 2.0 Frequency, 8Mb L3 Cache and 95W TDP. Although the chip only features a 100mhz advantage over i7 2600K but overclocking is relatively better because the best Sandy Bridge Cores are being binned for this stepping.

Source:
http://www.legitreviews.com/news/11610/

Another Source:

http://goo.gl/4hWCn

According to some sources, is expected to be launched on 24 October quad-core processor, 3.5GHz as standard in 2.0 and Turbo Boost will work with the core operating frequency of 3.9GHz technology up to automatically increase.

Wikipedia :

9a606v.png

Znaci moci cemo da vidimo Sandy na 5.0 Ghz za svaki dan ;)

Poslednja izmena:
Uuuuu... Radosti. Zelim, zelim jako! :D
VR-zone, bio u pravu kad je prognozirao cenu od 310-340.

Mala je razlika u ceni izmedju 2600K i 2700K obzirom da je serija binovana.
Verujem da ce kod nas razlika u ceni biti veca.
Ali definitivno jedva cekam 5.0 Ghz rock stabile 24h/7:eyebrows::banana:

Ovaj SB ima da nas razmazi jako, ako IB ne bude bio makar toliko dobar za OC bice gadnih kritika i malo razocaranja. Ali svakako ova sledeca psiholoska barijera za OC je vec probijena kanda. GHz wars zamenjen sa core wars i sad dominacija OC wars-a, samo sto druga strana jos nije dovoljno kompetitivna u tome pa i drugome, ali... ajd' sad. Cast onim silnim GHz koje je BD obecava sa onim OC eksperimentom.

Vrh Dno