Šta je novo?

Intel QX6700

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koja će cena biti u Srbiji kada se pojavi u maloprodaji?
I kada se očekuje?

Imas i obican Q6400, radice na 2.13x4 u martu izlazi i bice mnogo jeftiniji.

BX80562QX6700: Core 2 Duo QX6700 Extreme - $1,122.00 - X Technology, Inc.
BX80562QX6700 Core 2 Duo QX6700 Extreme Intel Corp. - $1,036.32 - TECKWAVE
NEW Intel Core 2 Extreme QX6700 Kentsfield 2.66GHz LGA - $1,653.64 - eBay

U najboljem slucaju promeni valutu u evro tj koliko $ toliko e.

Ne znam samo sta ce ti Quad Core... Najbolja varijanta je Core 3 Duo E6600. Sve preko toga ne mozes da iskoristis kako treba. Osim, ako ne zelis da imas unique masinu, ali i to je obicno kratkog veka, posto vrlo brzo ono sto je high-end postane mainstream 🙂

Ne znam samo sta ce ti Quad Core... Najbolja varijanta je Core 3 Duo E6600. Sve preko toga ne mozes da iskoristis kako treba. Osim, ako ne zelis da imas unique masinu, ali i to je obicno kratkog veka, posto vrlo brzo ono sto je high-end postane mainstream 🙂

A bucket renderi? Trebalo bi da je 4x100% CPU?
Jel probo neko?
MentalRay, Vray, Brazil i to.......
ili pada na manje od "400%".
(ne mislim koliko pise u TaskMangeru vec realno vreme, verovatno i jeste 4x100%, al mislim da bi Vray u trebao da renda stvarno 4 puta brze, al dok neko ne proba ne vredi)

kod renderinga nije bas da je 400% ali sigurno preko 380 🙂

Fora je u tome sto kod ovih "bucket" rendera svaki CPU ima svoje polje koje radi, nije kao scanline. Recimo interno ogranicenje kod Vraya je 256CPUa.
Brazil i MR mogu mnogo manje.

A bucket renderi? Trebalo bi da je 4x100% CPU?
Jel probo neko?
MentalRay, Vray, Brazil i to.......
ili pada na manje od "400%".
(ne mislim koliko pise u TaskMangeru vec realno vreme, verovatno i jeste 4x100%, al mislim da bi Vray u trebao da renda stvarno 4 puta brze, al dok neko ne proba ne vredi)

Probao sam ja, ali nisam znao da covek renda 🙂 I jos gde ima smisla, eventualno, to je konverzija video/audio materijala, ali su dobici jos manji nego u renderu...

Test QX6700 je bio na sajtu
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=11919

Evo nesto novije sto spremamo...

1x FX-74 (2 jezgra), Cinebench 9.5...............................27 sec
2x FX-74 (4 jezgra), Cinebench 9.5...............................16 sec

Poslednja izmena:
kod rejtrejskinga svi objekti na sceni su deljeni i read only pa nema promasaja usled koherencije.. jedino sto je write-only/ rw je frejm bafer i jos po nesto ... kod radiositia je druga prica i kod njega se vec razmenjuju podaci izmedju jezgara pa promasaji usled koherencije dolaze do izrazaja.... ali opet vise kesa-> manje promasaja usled kapaciteta i jos ako je dobro izbalansiran posao po jezgrima moze sve nedostatke da pojede i opet da eto tih 400%... teorijski barem 🙂

Cena 1000 evra, juce sam montirao kod ortaka jedan na D975XBX ploci (Bad Axe 1). Radi odlicno. Otkljucan je multiplier (i naravno sve opcije u BIOS-u). Dignut na 3.2GHz bez dizanja napona (20% O/C). Zalman 9500 na min. RPM (1400) ga drzi na 50°C idle sto je stvarno super za 4 jezgra i taj takt. Brzinu nema potrebe ni da komentarisem.

Nazad
Vrh Dno