Šta je novo?

Intel q6600 pomoc

Southbridge je na 50 stepeni, sto je prilicno puno za blejanje u biosu.

U svakom slucaju probaj da sam namestis voltazu na npr 1.2V ili nesto nize, i da vidis kako ce da se ponasa.

Poslednja izmena:
Izgleda da ga greje ovaj sporet od grafe...Mada,imam ovu plocu oko godini dana,nisam imao problema...pre nekih par meseci mi je zveknuo neki kondenzator,nista vise...prvo je bio na njoj 8500 c2d pa do skoro c2d 8400,temperature su bile smesne...sa ovim kulerom...Da se ne ponavljam,komsa ima dfi lanparty plocu i neku zivotinju,grdosiju od kulera,procesor je bio na oko 43 stepena u leru kod njega..

Probaj da ga ocistis lepo od paste(alkoholom) i stavis manje ovog puta mozda. A pre toga probaj sa manuelnom voltazom i da vidis da li ce da se popravi situacija.

...prvo je bio na njoj 8500 c2d pa do skoro c2d 8400,temperature su bile smesne...sa ovim kulerom...Da se ne ponavljam,komsa ima dfi lanparty plocu i neku zivotinju,grdosiju od kulera,procesor je bio na oko 43 stepena u leru kod njega..

Da, ali ne možeš da upoređuješ C2D i C2Q, to ni blizu nije isto. Meni je pre C2Q6600 bio C2D6750 radio stalno OC na 3.6GHz čini mi se na 1.5V, a temperature bile smešne. A i sama Lithography čipa je kod Q6600 65nm, C2D8400 45nm.

Samo da ti pokažem šta znači provetreno kućište. Pošto mi se nisu davale pare za neko bolje kao recimo obsidian 800d ili recimo jeftinije HAF X, skarabudžio sam nešto sam, da ima dobro provetravanje, ventove stavio na prekidač, po potrebi uključujem.

Poslednja izmena:
Super izgleda salenjak...medjutim,imam ja kuciste sa 4 prednja CM od 200mm,sa strane po dva Sharkoon eagle kulera,medjutim,ne volim kucista...tako da...

No da ne skrećemo s teme, jesi uspeo šta po pitanju temperature?

Nista :(
Sve isto....samo nikako da provalim zasto je razlika vise od 10C u biosu i u windows_u ?

Sad nešto gledam unazad. Čekaj, hoćeš reći da ti kompjuter stoji ovako baš kako si fotografisao? Pa ovaj najlon za pakovanje ti dođe k'o termički izolator s ovim mehurićima vazduha. Ako već hoćeš tako bez kućišta, uzmi one mesingane nožice koje se uvrću u kućište da nose matičnu ploču. Ušrafi sve te brezone u matičnu i napravi da ti ploča stoji na tome (kao stolić s nožicama) i onda ćeš imati odvod viška toplote ispod podnožja procesora. I još samo testa radi, stavi jedan tihi ventilator onako bočno na kraj ploče, da samo struji vazduh ispod socketa...

Poslednja izmena:
Poslusacu te sigurno za srafove ispod ploce,sto se ventova tice...imadoh preko 10 komada na toj polici i nije puno smanjio temperature....Posle cu postaviti sliku od pre godinu dana kako mi je tu stajao komp,kad budes video kakav je nered bio od kablica i ventova...uzas.

salenjak,ipak je smanjio temp otkako sam C1E stavio na enbled...sada je temp u idle 42-43.

Opet moram da davim i gnjavim sa temperaturama mog procesora...Da li neko ima procesor kao moj,tj. istu reviziju i kakve su mu temperature.
Slike koje sam prilozio...komp radi od jutros oko 2 sata i ovo je temp u leru,cim pokrenem Prime95,skoci na 68 i ide do 71 za 15 minuta testa,gde prekinem test.
Kuler je CM GeminII SF524,juce sam opet skinuo kuler,zamenio pastu,ovog puta sam stavio CM pastu,vrlo malo,tek da se razmaze po celom CPU.
U biosu lepo pise,CPU Unclocked,CPU Fan sam stavio na Performance Mode,do sada je bio na Silent Mode i temp su bile oko 55C.
Pogledajte prilog 164936

Pogledajte prilog 164937
a) ne naleže kuler na procesor dobro
b) nije skoro čišćen i menjana pasta
c) "ler" ustvari nije ler.

Ja sa HyperTX2 imam <40°C u leru ovih dana. Čak i sa 3.2GHz OC.

Pogresio si za sve 3 stavke....milioniti put stavljam jedan te isti kuler i lepo je legao,pasta stavljena za 775,omanje zrno graska u sredini procesora...sto se lera tice...u task manageru proceosr stoji na 0%.

Razbojnice,nisam mislio nista lose,svaka pomoc mi je dobrodosla...Elem,imam sumnju naravno na kuler,ali opet da pisem,probano kod drugara na grdosiji od kulera i iste su bile temp...izgleda da je ovaj primerak od procesora los
:(

Ah, rev. B3. Nisam odmah video. U tom slučaju je u redu ta ler temperatura.

Kad sam ga uzimao,nisam razmisljao o reviziji... :(

U suštini će da bude topliji od G0 + malo niži OC potencijal (po sećanju oko 5%). U suštini - to je to.

Vrh Dno