Šta je novo?

Intel pocinje sa PR rejtingom

Bogalj, pravo ime, nema shta.

A i ovo @1700MHz--->1000+ je lolchina. :d

Ah, kad se samo seti pljuvanja po AMD-u kada je predstavio prvi Palomino 1500+...

Cisto kao info, mislim da je PR rating prvi uveo mili mi&propali projektantski biro Cyrix. To je tek bilo pljuvanje, od cije posledice je cyrix umro. Izmedju ostalog.

Koristio je i AMD tada PR rejting za svoje K5 procesore na 100 i 133 MHz.

pih,zeznuse posao jugodati,kako ce sada da prodaju p4c 1.7ghz....hehehe

Jugodata P(ajser)R(ate) :d

DS9 je napisao(la):
Cisto kao info, mislim da je PR rating prvi uveo mili mi&propali projektantski biro Cyrix. To je tek bilo pljuvanje, od cije posledice je cyrix umro. Izmedju ostalog.
Pa nije Cyrix umro zbog PR rating-a 😀
AMD ga koristi i dan-danas, pa je jos uvek zivahan :d
Cyrix je preminuo zato sto je pravio nekonkurentne procesore :eyebrows:

E, ali ce onda Intel da propadne 🙂

Odavno su najavili model rating za Banias, ali su tek sada skupili muda da ga uvedu posle proseravanja na AMD racun i posto su videli da im se njihova politika vezivanja performansi za klok procesora obila o glavu!

Crni je napisao(la):
Pa nije Cyrix umro zbog PR rating-a 😀
AMD ga koristi i dan-danas, pa je jos uvek zivahan :d
Cyrix je preminuo zato sto je pravio nekonkurentne procesore :eyebrows:
Pa rekoh "izmedju ostalog". :d

Poslednja izmena:
Koliko vidim po drugim sajtovima, nigde nije explicitno receno da ce biti u pitanju klasicni PR rejting u oznaci, vec da razmisljaju o izbacivanju megahercaze u nazivu i zamene je nekom 'convenient' oznakom, kao sto to radi recimo opteron serija - 144, 146, itd.

Trebalo bi da Intel procesore rasporedi u tri osnovne kategorije: 3xx, 5xx i 7xx odnosno LOW, MID, i HI-END kategorije.
A jel zna neko da Intel vec nekoliko godina pokusava da implementira ovaj sistem oznacanvanja? Mozda im iz 2x sad uspe :d

a sa cim ce se uporedjivati?
to pr valjda znaci performance rating i do sada su se svi uporedjivali sa intelom
sta sad?

Filo je napisao(la):
a sa cim ce se uporedjivati?
to pr valjda znaci performance rating i do sada su se svi uporedjivali sa intelom
sta sad?
Via? :d

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Trebalo bi da Intel procesore rasporedi u tri osnovne kategorije: 3xx, 5xx i 7xx odnosno LOW, MID, i HI-END kategorije.
A jel zna neko da Intel vec nekoliko godina pokusava da implementira ovaj sistem oznacanvanja? Mozda im iz 2x sad uspe :d

A sta da stave u HI-END kategoriju? 😀

PR obelezavanje intelovih procesora ce ici ovako.
Svi Celeron P4 procesori preuzimaju oznaku PI.
Brzina im se deli sa 10.
Sve to radi potpuno realnog prikaza mogucnosti ovog procesora.
Dakle P4-2000 postaje PI-200, P4-2400 Postaje PI-240 i tako redom...
To je jedini ispravan i realan nacin njihovog ocenjivanja.

Nazad
Vrh Dno