Šta je novo?

Intel pentium p6100 vs i3 370m

nidza998

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2013
Poena
169
Trenutno imam intel pentium p6100 na laptop-u, i hteo bih da ga nadogradim.Da li bi ovaj i3 370m bio bolji od p6100 ? A i duplo je jeftiniji , sta vi mislite?

Kakvo je to pitanje?

http://ark.intel.com/compare/49020,50175

i3 je 2.4GHz naspram 2GHz kod Pentiuma, ima Hyper Threading, virtualizaciju, SSE4.2 instrukcije, naravno da je brži.

Jedino ne shvatam ovo duplo je jeftiniji - i3 je skuplji procesor, osim ako nisi gledao po našim oglasima gde cene zavise od mesečevih mena i konjukcija Saturna i Plutona.

i3 370m kosta 25e i to mogu isprobati kod njega kuci i ostalo, dok je p6100 oko 40e ja mislim polovan.

Ne možeš tako porediti cijene procesora.

Recommended Customer Price TRAY: $210.00 TRAY: $134.00

Poslednja izmena:
Poenta sto nije jedini.Kog god sam pitao oni su mi rekli da taj procesor ide do 40e max nzm zasto ali tako je.Imao sam i ponudu da mi da jedan covek 1500din i i3 370m sa proverom i radnom garancijom, zbog toga sam se i zbunio i postavio ovaj post.

Ma uzmi taj i3 i ne razmišljaj o P6100 ako je 1500 dinara.

Pogresno si shvatio.Ja da mu dam p6100 a on meni 1500din i i3 370m.Inace ovih 4 Threads-a to je samo za programe koliko znam ? da li ce se osetiti neka razlika u igricama ili surfovanju po internetu ?

Pogresno si shvatio.Ja da mu dam p6100 a on meni 1500din i i3 370m.Inace ovih 4 Threads-a to je samo za programe koliko znam ? da li ce se osetiti neka razlika u igricama ili surfovanju po internetu ?

Ako se premisljas posalji u pm gde imas ponudu :)

Jesi tog našao u Lazi? Daje ti jači procesor za slabiji i doplaćuje ti 1500 dinara? Šta mu je?

To je i meni sumljivo.

Ma ispravno, bio sam kod coveka inace naso sam ga na kupujemprodajem i ima jos jedan sto prodaje za 25e isto i3 370m.

tu nešto seriozno smrdi ...

Možda je neko jeo neke gljive. Ne treba isključiti i tu mogućnost.

Uzeo sam ovaj procesor i odlicno radi, ma da nisam osetio neke znatne promene u nekim slabijim igricama niti u survovanju.

Surfovanje ti je 99% Single Core.
Starije igre su ti 99% Single Core.

Zato i ne vidis drasticnu razliku. Ja sam sa mojim i5 3570K razliku video u Photoshop CS6 / Lightroom 4 jer koriste sve zivo i mrtvo ukljucujuci i grafiku. Takodje i u Battlefieldu 3 jer koristi sva jezgra.

Surfovanje ti je 99% Single Core.
Starije igre su ti 99% Single Core.

Zato i ne vidis drasticnu razliku. Ja sam sa mojim i5 3570K razliku video u Photoshop CS6 / Lightroom 4 jer koriste sve zivo i mrtvo ukljucujuci i grafiku. Takodje i u Battlefieldu 3 jer koristi sva jezgra.

Da si mi ti i živ i zdrav, surfovanje je sve sem jedno jezgro. Evo meni sa možda 50 tabova na laptopu rade 5 thread-a na nekih 30%, a obično imam preko 200 tabova, mada sam možda ja malo power user.

Možda nije video razliku u surfovanju zbog toga što ga RAM ograničava, a u starijim igrama možda nije video razliku jer već ima preko 60FPS ili možda nisu te igre tako stare pa ga grafika koči.

Nazad
Vrh Dno