Šta je novo?

Intel Pentium G3258 (Anniversary Edition)

Kad se klokne ne može da bude sporiji od ovog X3, tj. X4 u bilo kom scenariju, sem što spadam na lošiju grafičku ili njegovu integrisanu. :d

'aj' jos koji put mi okacite taj link,iako sam rekao da sam video i da znam za tu temu i za taj forum.ono sto mene zanima je dal' je to ograniceno samo na asus h81 plojke i jel' to vazi za svaku asus h81 plocu ili samo za taj model?

u krajnjoj liniji,narucivacu redom onlajn ploce kad mi stigne g3258 pa cu ih vracati dok ne nabodem onu koja pusta napon preko 1.2v.

Ja imam Asus H81M-D i na njoj moze napon koliko hoces.

Kolika je sada razlika u ceni izmađu H81 i B85?

Kada sam kupovao B85 bila je manja od 10€,dakle, H81 nije tad bio isplativ (kraj 2014). Napomena: gledao sam uglavnom mini-ITX, ali isto je bilo i sa microATX, koliko se sećam.

Poslednja izmena:
Razlika je skoro 2000 dinara ako se gleda najjeftinija. Meni u HTPC-u H81 sa Pentiumom lagano zavrsava posao, jos mi i CPU na 4.5ghz.

Ljudovi imam neku kombinaciju da predjem na 1150 socket i g3258 cpu. E sad moja dilema je da li se to isplati jer planiram u buducnosti da prelazim na i5? I da li cu moci da ga kloknem malo s obzirom na grafu i napajanje? Takodje me interesuje ako neko zna kako se ponasa sa u WoT-u,LoL-u i Blizzardovim igrama posto samo to i igram generalno.

Za te igre je i vise nego dobar, tako da ti se isplati. Moci ces da ga clocknes, ionako je mali potrosac.

Odlicno, pretpostavljao sam da je ok za te igre i da moze da se klokne jos malo. Pa cu nekad da predjem na i5. Morao sam osnovu da postavim prvo. A ovo me ispalo deo za deo MBU i CPU za intel kombinaciju.

mozes da ga kloknes kao i svakog haswell-a,cak je i noob frendli u smislu da mu je za dobar klok dosta igranje sa multijem i voltazama.a i s' obzirom da nisamo videli g3258 koji nemere na minimum 4,2ghz mozes sa budes siguran da ces lepo da ga kloknes,ne malo. :)

Mislio sam da ga kloknem malo u odnosu na grafu i napajanje . A znam za njegove klokerske mogucnosti zato sam i uzeo jer ne bih bas na i3 pa na i5 neisplativo je :)

ne shvatam te,kako u odnosu na grafu i napajanje?to je mizeran potrosac,40tak w vise od stocka na 1,375v:

G3258%20OC%20Results.png

Pa to me i interesuje da necu da preopteretim napajanje. Zbog graficke. Znam da je mizeran potrosac al nisam bio siguran kad se klokne kako bi se ponasao.

nemam pojma kakav je taj ciftek,ali tesko da bi i tih 40w vise napravilo ikakvu razliku.nemam pojma koje hladjenje planiras,ali kapiram da je realno da se zadrzis tu oko 1,2v-1,25v a tu je svega 20w vise.

Pa to me i interesuje da necu da preopteretim napajanje. Zbog graficke. Znam da je mizeran potrosac al nisam bio siguran kad se klokne kako bi se ponasao.

Dobar je taj Chieftec. Overclockovan G3258 i R9 270 ne mogu nikako dogurati ni do 300W, tako da nemas brige.

Za pocetak bi bio stock cooler jer moj dajem sa sve maticnom i procesorem. A posle bih nakacio neki LC posto vidim da ih hvale. Ili eventualno da idem na nesto bolje ako ima potrebe.

1,2v je maks za stock kuler,pa koliko ti se posreci,dal' 4,4ghz ili 4,2ghz,stvar je silikonske lutrije.

Ja bih bio zadovoljan i sa 4.0 ili 4.1 Ghz sa stock kulerom. Pa kad nabacim bolje nesto probao bih na 4.5 i meni bi to bilo sasvim dovoljno.
Uglavnom sutra bi trebalo sve da bude kod mene pa cemo da vidimo :)

bio bi prvi koji nije uspeo da ga otpanji na 4,2ghz na 1,2v i stock kuleru.

Stiglo sve i upakovano je. Stigoh samo malo na brzinu da ga probam u nekim igrama i ne verujem koliko dobro radi cpu. Nije mi zao ni malo sto sam presao na njega. Nadam se da cu sutra imati vise vremena pa da ga i kloknem malo.

radi dobro dok mu ne nabacis multikor igre,tu vec nema sta da trazi.

Ja sam sinoc igrao BF3,Diablo 3,WoT i MK9 i sve su se bolje ponasale nego na mom fx-u.Videcemo jos kako se ponasa u nekim drugim.

ne bi smelo da bude razlike u bf3 izmedju fx-a i g3258 jer ta igra nije nesto zahtevna,sve malo zahtevnije se lagano izbori sa njom.za WT kao sto smo milion puta rekli,g3258 na istom kloku radi i kao 4790k.

to je pomalo senzacionalisticki sroceno,iako je u sustini tacno i da,igre sigurno nece ici na manje jezgara.opet,posto sve zavisi od developera,a vidimo kakav je trend sa njima zadnje vreme,ne ocekuje cuda preko noci.fakat je da g3258 izvise mozda 10-15 igara i ps2 emulaciju je najbolje sto mozes da kupis trenutno iako je dualkor.

Developeri igara su i do sada manje ili više tredovali igre, ali nisu mogli protiv DX11 i njegovih mana.
I Mantle je umeo da pravi čuda zamenom DX11 API-ja sa Mantlom.
Sećate li se šta se dešavalo sa neoptimizovanim Thief-om kod DX11/Mantle?
Sledeći video dobro pokazuje srž problema, ne znam samo zašto je MS čekao Mantle da bi stvorio DX12.

[YOUTUBE]D1bTr96ZHrc[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Hmmm sad sam gledao temperature posle sesije tenkica,maksimalna temperatura je u jednom trenutku bila 59c na stock podesavanjima.Prosecna 54c. Merio sam sa intel tuning utility.

to je okej,tj maxx je 100c na g3258 dakle imas jos 40c fore do trotla.

Iz nekog razloga nisam mogao da editujem post iznad.Evo posle par partija brodica. U kucistu nemam dodatne ventilatore. Ne svidja mi se sto ide ovoliko temp na stock kuleru. Proveravao sam lepo je namesten i dobro je legao gde treba. Untitled.png
U idle je oko 35-37 kolko sam primetio.

edit
Hmm ja sam mislio da oni ne prelaze tipa 50c na stock i da je sve preko toga zabrinjavajuce za stock podesavanja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno