Šta je novo?

Intel Pentium Dual-Core E5200

Da ne idemo u offtopic previse,
mislio sam po potrosnji, zelim da napravim tihi racunar koji malo trosi za 24h (tu mi je najveca prednost intelovih procesora, a jos moze i da se klokuje ako i kad zatreba), a integrisana mi ne treba (mada bih mogao da je koristim jer malo igram igrice)...
Sa druge strane potrosnja chipsetova i zagrevanje je slaba strana intela...
Procitah negde da je 790GX do 11W max dok je mislim P35 10(idle) - 40W(full)... A ova jos ima i graficku na 700MHz unutra.
Hvala na linku, ta ploca moze da bude jedna od opcija, tek pripremam teren za shoping...

Poslednja izmena:
mislio sam po potrosnji, zelim da napravim tihi racunar koji malo trosi za 24h (tu mi je najveca prednost intelovih procesora, a jos moze i da se klokuje ako i kad zatreba), a integrisana mi ne treba (mada bih mogao da je koristim jer malo igram igrice)...
Procitah negde da je 790GX do 11W max dok je mislim P35 10(idle) - 40W(full)... A ova jos ima i graficku na 700MHz unutra.
Hvala na linku, ta ploca moze da bude jedna od opcija, tek pripremam teren za shoping...
Onda uzmesh P45 cipset, on manje troshi od P35.:) Ne greje se uopshte, i ima odlicne perfromanse. :)

Poslednja izmena:
Prilicno brzo stize 5200,ako bude imao ovakve performanse uz neki finu plocu bice sasvim lepa kupovina. Koja se cena ocekuje kod nas?

Intel to Release New Chips, Cut Prices and More
Following the release of two variants of dual and quad core processors (CPU) this Monday last (covered here), A new set of CPUs are lined up for release by the end of this month. Here's a quick round-up of things to come according to industrial sources:

Product Additions

A cost-effective Core 2 Quad, model Q8200 with 4 MB of total L2 cache, 2.33 GHz of clock speed, price of US$224 in thousand-unit tray quantities
A value segment Pentium Dual Core E5200, 2.50 GHz priced at $84
Another value segment 65nm Conroe-L-based Celeron 450 CPU at 2.20GHz and price-tag of $53

Te ploče sa nV GF7XXX series chipsetima su s..nje - single chanel memorijski kontroler, IGP sa jadnim multimedijalnim mogućnostima ... Stiže uskoro GF9300/GF9400.

I ja sam taman hteo da sklopim sebi tihi HTPC sa X2/X3 + 780G, kad onda najaviše 790GX, pa sad ovo ... biće Intelija E5200/E7200 (šta ću, C2D je in :p) + neVidia.

Sorry za off!

Onda je ASUS gadno neshto zaj*bao jer se moj P5Q greje ko djavo :mad::smash:

Nesto je kod tebe zahebano. Kod mene se ich ne greje(topao cipset pod rukom ali nista vise ot toga). Sinoc je ja i bratac poterali na 500MHz FSBa. Radi ko zmaj, samo treba memoriju podesiti. Lose radi sa memorijom.:-devil-:

Poslednja izmena:
Jeftinji od E4600 a uz to i brzi. Dodushe ochekivao sam da bude ispod 70 eura ali shta je tu je.

Reko da ne otvaram novu temu....
Elem.. presao sam sa Intel Blentiuma 2180, na 5200. Na samome pocetku nisam bio zadovoljan temperaturom novog procesora - u idlu mi je coretemp pokazivao preko 40c, a kod starog je bilo oko 30tak (koristim stock kuler, ali ne ovaj niskoprofilni, vec onaj veci od Q6600).
Nakon sto sam skinuo novu verziju CoreTempa, temperature su spale, ali opet ne kao sto sam vidio ljudima po netu sa stock kulerima (~32-35) na default clocku.
Kloknuo sam ga na 3.5Ghz, i sada mi tri programa prikazuju tri razlicite temperature...u biosu je setovano da me upozorava na temperaturi od 70c, tako da ne vjerujem da je speedfan tacan...
kakava su vasa iskustva sa temperaturama na ovom procesoru clock/stock i na kakvoj voltazi ga drzite (da li je 1.39+ previse?)

Poslednja izmena:
kakva iskustva sad, otvori se za kuler i resio si sve.. verovatno znas i sam da ne moze dzabana proc. + box kuler + clock na 3.5 + vcore 1.4 i oces temp 30c.. mnogo je kume

Ma odvojis 30eura za boli cooler i problem resen.

Vrh Dno