Šta je novo?

Intel Pentium D

sale prdez je napisao(la):
jel' moze da prismrdi Athlonima u igrama (nemoj pogresno da me shvatis :))?

Ne znam. Instaliracu za pocetak F.E.A.R., Quake4 i CoD 2 pa cemo videti. Za F.E.A.R. znam kako cu da probam, a ako vas ne mrzi predlozite kako da testiram ovo drugo.

Odlicno audio,da te dobro sluzi i da ti se isplati u sto skorije vreme.
Sto se tice igara,verovatno nije za bacanje(posebno ako uspe da se OC-uje).Danas dorba graficka karta(pored brzog cpu-a i ram-a) znaci dobro igranje(osim u cpu bound monstrumima :)),a audio tu ne zaostaje nimalo
Audio,ako/kad stignes da se poigras sa igrama za koje su izasli multithread patch-evi,baci koje brojke da vidimo razliku.
Poz

Poslednja izmena:
ivanbo2003 je napisao(la):
Odlicno audio,da te dobro sluzi i da ti se isplati u sto skorije vreme.

Hvala. Isplatice se on za metar-dva dana. ;-)

ivanbo2003 je napisao(la):
Audio,ako/kad stignes da se poigras sa igrama za koje su izasli multithread patch-evi,baci koje brojke da vidimo razliku.

Recite samo kako sta da podesim (rezolucija, detalji, drajveri) pa cemo videti kad stignem.

Evo vam 3D Mark 2006 (sve na default):
3dm2k6.gif

Ji 4Tze je napisao(la):
F.E.A.R imas TestPerformance u samoj igri

nego daj ti klokni to, sta je bre ovo skup penzionera ili benchmark? :d

mislim, kad stignes, jel :)

Znam za F.E.A.R., pitao sam za ostale kako da podesim za test, znam da ima neke fore.

Sto ce tice O/C, to tek od ponedeljka kad "legne" ovaj AS 5 i kad je ne budem u guzvi.

Poslednja izmena:
Evo ti par linkova pa probaj da priblizno podesis kao i oni(cod2 ima odredjeni problem sa dc podrskom pa su rezultati losiji;q4 dobija dosta ~65%).

http://www.firingsquad.com/hardware/quake_4_dual-core_performance/page3.asp

Testiraj 1024*768 i 1280*1024,sve preko bi bilo gpu bound kod "fear&cod2"-like igrama,cak i za tvoju zverku od grafike.
Ah da,ako se desi da dobijes "cudne" rezultate sa novijim forceware drajverima(post 81.98),procitaj ovaj thread sa workaround-om
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=63091
Probaj najnoviji whql 83.40,trebalo bi da je vise nego ok(http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=169087)

Ovako, ja cu O/C testirati tek od ponedeljka pa ce verovatno SoSo koja je uzela Pentium D 920 imati O/C rezultate pre mene. Znaci svi testovi koje radim danas su na 3.0GHz, graficka radi na default 445MHz, drajver je 81.98 WHQL, bez iskljucivanja DC optimizacija, u control panelu je sve na default (znaci Quality).

F.E.A.R. u 1024x768 sa 16xAF bez AA, Volumetric Light Density na Medium i Soft Shadows na Off, a sve ostalo na max. daje sledeci rezultat:

MIN/AVG/MAX: 39/83/195 FPS

Glupa igra mi ne daje 1280x1024 rezoluciju pa je zato nisam testirao (nudi 1280x960).

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Od kada X2 3800+ radi na 1.8GHz?

Pitaj autore Sandre, to je Sisoftware Sandra Lite 2005.10.10.69 (a.k.a. SR3). Verovatno je greska u bazi mada to nije bitno pod uslovom da je rezultat tacan.

Jos jedan testic:
DVD Lord Of The Rings 3 u trajanju od 3h 12m 46s, sa DivX 6.1.1 spakovano u progressive PAL 720x576 bitrate 2505.15kbps sa keyframe intervalom od 25. Koriscen VirtualDub 1.6.11 mpeg2 build 23787, opcije fast recompress, no audio, iskljucen prikaz input/output videa. Vreme kompresije je 1h 19m 42s sto je u proseku 60 FPS.

audiofreak je napisao(la):
Ovako, ja cu O/C testirati tek od ponedeljka pa ce verovatno SoSo koja je uzela Pentium D 920 imati O/C rezultate pre mene.

Sam pocetak, za slikanje... :D

46.png

Radi, i to ne samo jedno jezgro, vec oba :D

Koristim ovu priliku da ti se javno zahvalim.

SoSo je napisao(la):
Radi, i to ne samo jedno jezgro, vec oba :D

Koristim ovu priliku da ti se javno zahvalim.

Nema na cemu, i drugi put.
Hajde pusti SuperPI pa se upisi na onu Montijevu top-listu.
Ako te ne mrzi javi mi na pm sta si podesavala za O/C (naponi itd) da ne otkrivam toplu vodu.

Mene na Montijevoj listi biti nece... Uros i ja imamo svoj Soso&Genijalchin@_Intel/AMD_ OC_klub :D

Nego, kako bi to trebalo da se proba? Da pustim dva SuperPIja odjednom? :D

SoSo je napisao(la):
Mene na Montijevoj listi biti nece... Uros i ja imamo svoj Soso&Genijalchin@_Intel/AMD_ OC_klub :D

Nego, kako bi to trebalo da se proba? Da pustim dva SuperPIja odjednom? :D

Pa posto sam ja krivac za SSE2/SSE3 patcheve za SuperPI, mogao bih da im ga "upropastim" jos malo ako uspem da ga nateram da koristi 2 jezgra :d
No, s obzirom na nedostatak source-a to bi zahtevalo podosta vremena kog trenutno nemam (valja otplatiti ovaj CPU).

Ji 4Tze je napisao(la):
idle temperatura, podgrejte to malo bre :d
i otvorite lepo nov thread u OC a ovaj da katanchimo :)

Zasto bi katanchio thread?

Evo jos nekih informacija korisnih potencijalnim kupcima.

Microcode update za errata koji je ranije pominjan zaista disable-uje C1E i EIST na ovim procesorima kao sto sam i pretpostavio kako bi se izbegla nestabilnost sistema. BIOS ni ne nudi opcije za ukljucivanje i iskljucivanje istih tako da napredni idle power management prakticno ne postoji. Medjutim na 3.0GHz sa box coolerom na 1,000 RPM kod mene je idle 40°C. Pri opterecenju (DivX enkodiranje) maksimalna temperatura koju sam video je 67°C. Kome to ne odgovara neka saceka sledecu seriju procesora koja ce imati drugi S-Spec broj -- njega mozete naci u Intelovoj dokumentaciji (specification update). Jos jednom da ponovim da ovo utice samo na IDLE temperaturu.

Poslednja izmena:
Thread je iz avgusta, nakupilo se dosta shuma, otislo sve u off, previse prepucavanja a najbitnije, ima i test na sajtu, tebi je cpu stigao, znachi nije vise za ovu sobu.
tako je lakse nego splitovati teme, prebacivati itd...novi info za buduce intel planove i novi thread u ovoj sobi, a rezultate testova (moze i copy/paste) i iskustva o samom procesoru u OC ili MaticnePloce (pre ono prvo).
Mislim, ne mora na kraju ni da se zakljuchava ali nece ni zakljuchan da propadne.

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
Zasto bi katanchio thread?

Evo jos nekih informacija korisnih potencijalnim kupcima.

Pri opterecenju (DivX enkodiranje) maksimalna temperatura koju sam video je 67°C. Kome to ne odgovara neka saceka sledecu seriju procesora koja ce imati drugi S-Spec broj -- njega mozete naci u Intelovoj dokumentaciji (specification update). Jos jednom da ponovim da ovo utice samo na IDLE temperaturu.

Jake su ti temperature. :d Na zalmanu na minimumu ne prelazi 70C, na 3.7 GHz, full load (pod full load smatram SM test).

Poslednja izmena:
e da za FEAR i 1280x1024, skroz zaboravih..
u C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Monolith Productions\FEAR\settings.cfg izmeni ruchno i imaces 1280x1024 :)

Poslednja izmena:
Интелфан, зар се нисмо договорили да га даш Пеци на тест :d

Wulfgar je napisao(la):
Интелфан, зар се нисмо договорили да га даш Пеци на тест :d

Koliko vidim ovaj put su se "trgovci" potrudili da nabave uzorke, vec je bio test 950-tice na benchu, a sve IT novine ce sledeci mesec imati testove Preslera. Prema tome -- nema potrebe osim ako Peca ne zeli da mu ja uradim objektivniji test :D

F.E.A.R

Sve na Max, Volumetric lights na medium, softshadows off, 16AF. x800GT@600/535

1024x768
MIN/AVG/MAX 27/52/117

@AF
Ma kakvi trgovci, Intelov PR dobio i podelio samplove za test.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se pohvalim, i meni je "stigao" moj primerak 920 procesora. Nisam imao vremena da sastavljam masinu, ali onako, na brzaka sam ga poterao na 3.73 na jednoj 945P ploci (P5LD2 Deluxe), BOX kuleru i default naponu. :D

Deluje obecavajuce...

Kada budem sastavio svoju masinu sa vodenim, javicu rezultate.

Naravno, zahvalnica AF/u, koji mi je narucio procesor.

Poslednja izmena:
genijalcin@23 je napisao(la):
Evo i ja da se pohvalim, i meni je "stigao" moj primerak 920 procesora. Nisam imao vremena da sastavljam masinu, ali onako, na brzaka sam ga poterao na 3.73 na jednoj 945P ploci (P5LD2 Deluxe), BOX kuleru i default naponu. :D

Deluje obecavajuce...

Kada budem sastavio svoju masinu sa vodenim, javicu rezultate.

Naravno, zahvalnica AF/u, koji mi je narucio procesor.

Nema na cemu, pamti pa vrati ;)

Nazad
Vrh Dno