Šta je novo?

Intel Pentium D

A i cena ce mu biti bash pristupacna(intel preporucuje manju od 200$).Jos ako izbace na primer 65nm model tipa 905 ili slicno,bice vise nego dobra kupovina.Aj da se nadamo da se intel "opametio",mozda "cak" i razmislim ove godine da uzmem nesto slicno ovome kad/ako bude stiglo kod nas

Hehehe, a 23. aprila 920 pada na 208 USD. Bas me zanima kako ce AMD da odgovori na to...

Vec je odgovorio pre neki dan, 3800+ je 302$ (-20$).

audiofreak je napisao(la):
Hehehe, a 23. aprila 920 pada na 208 USD. Bas me zanima kako ce AMD da odgovori na to...
Ne mogu da verujem da ce taj procesr jos uvek da postoji 23. aprila! Ej bre pa do tada ma jos 3 meseca!!!

znaci ovo prolece je vreme za prelazak na DualNesto :)

kovacm je napisao(la):
znaci ovo prolece je vreme za prelazak na DualNesto :)
Nije prolece. Realno, pre ce biti jesen (ko je blesav da na leto pravi kupovinu? ;)) jer tada stize Conroe i 65nm X2!

Koliko vidim, Conroe i X2 u 65nm ce biti zestoki takmaci. Inace Opteron 170 u 90nm radi na 2.8 Ghz na 1.4v sa vazdusnim hladjenjem. ;)

nece svi, fedja..

inache, ako je verovati onom inquirer-u, amd obara duplo cene za 2xx opterone, pa ce tek biti veselja. Nesto gledam po DCC forumima, pre su svi vikali xeon xeon, sad ga nema nigde :d kako neko pita za komp odma 'kupuj dual opteron' :D

Samo napred, nek snižavaju cene i jedni i drugi, a mi krajnji korisnici trljajmo ruke :)

Ji 4Tze je napisao(la):
nece svi, fedja..

inache, ako je verovati onom inquirer-u, amd obara duplo cene za 2xx opterone, pa ce tek biti veselja. Nesto gledam po DCC forumima, pre su svi vikali xeon xeon, sad ga nema nigde :d kako neko pita za komp odma 'kupuj dual opteron' :D

Brate, kad ga obore imash 50€ od mene, drzi me za rijec
:wave:

Ja koliko sam video AMD je ovih dana digao cene za opterone. Navodno mnogo ih kupuju entuzijasti pa da ga jos vise diferenciraju od FX-a koji je namenjen za njih oni dizu cenu.

In the wake of AMD's official cuts comes a rumor that Opteron 200-series prices will fall dramatically next month. The Inquirer has the goods:
The 265 currently costs about $700 and that price is set to cascade down to $341. The 270 costs $864 as we speak, and in mid Feb the price is likely to tumble to $476.

Then the 275, which costs over a gigahertz of money at $1,063, will become a $700 part. Lastly, but far from leastly, the 280 will fall from its high $1,300 podium to $865.

Sa Inquirer-a prenosi Tech Report.

Ja koliko sam video AMD je ovih dana digao cene za opterone. Navodno mnogo ih kupuju entuzijasti pa da ga jos vise diferenciraju od FX-a koji je namenjen za njih oni dizu cenu.

ja razumem da si ti zadrti intelas, ali imas li pojma koliko besmisleno zvuchi ovo sto si napisao?

i gde si to video, sem ako nisi sanjao nesto :d

Poslednja izmena:
Zar ti Ji još nisi apsolvirao Audia. Kada ne priča o Intelu i AMD-u možeš ga slušati komotno, a kada priča slobodno preskoči - čist trash. :smoke:

Ji 4Tze je napisao(la):
ja razumem da si ti zadrti intelas, ali imas li pojma koliko besmisleno zvuchi ovo sto si napisao?

i gde si to video, sem ako nisi sanjao nesto :d

http://www.theinquirer.net/?article=29095
http://www.techpowerup.com/?8211
http://www.techspot.com/news/20180-amd-to-put-chip-prices-up.html

Mislim da je ovo dovoljno?

Paradigma je napisao(la):
Zar ti Ji još nisi apsolvirao Audia. Kada ne priča o Intelu i AMD-u možeš ga slušati komotno, a kada priča slobodno preskoči - čist trash. :smoke:

Pogledaj te linkove iznad pa onda cuti tu i pokrij se usima. :d

Poslednja izmena:
AF, sto se blamiras, to je s939 opteron, prakticno X2/FX60 aka Toledo jezgro. Ja sam prichao o 2xx opteronima, onima koje ljudi iz moje branse sve vise kupuju i svi su u poslednjih pola godine zaboravili na xeon...A ionako je pre mesec dana recheno AMD gasi proizvodnju s939 opterona.
inache je cena pala na newegg-u za BOX verziju 170 ;)
shvati, dual core 2xx opteron je trenutno brzi od najbrzeg pandan intela, i potonji ga duva kako god okrenes :)
Sutra ce to da bude intel, prekosutra AMD, pa u krug, koga briga, tj. onaj kome je to briga a ne bavi se time na pro bazi stvarno treba da se lechi malo. Ja sam imao AMD i kad je bio sporiji i sad kad je brzi. I kupio sam na vreme sta sam hteo i dobio dobar primerak. Sutra moze da mi spali plochu i sam da se upali, i sta onda, jel vidis koliko je besmisleno tvoje trutjanje o politici AMD-a? :)

Poslednja izmena:
@Ji 4Tze:
Ko ce da pohvata te AMD-ove kripticne oznake procesora :D

Nego, prvo si rekao
Ji 4Tze je napisao(la):
imas li pojma koliko besmisleno zvuchi ovo sto si napisao?
pa onda
Ji 4Tze je napisao(la):
jel vidis koliko je besmisleno tvoje trutjanje o politici AMD-a?

Ako ti se svidja da me prozivas nastavi brate ali dodaj smajli. Ako stojis iza toga sto si napisao stani jos necim, a ne samo praznim recima. Ja sam postovao ono sto sam procitao na INQ koji su i drugi ovde bezbroj puta citirali i sada kad ga ja citiram to je Kurir, a kad ga vi citirate onda je ... sta?!?

aaa to je fazon, "wow sad sam sveznajuci i navodno_se_nesto_desava", pa onda te neko (ja u ovom sluchaju, sorry) poklopi pa onda ti: E, ipak ne, evo dokaza.. Mislim, chega se bre ti igras :D A dokazi - dajes 3 linka a zapravo je samo INQ objavio to (ostala dva linkuju INQ, nisi mozda sluchajno pogresio :d).
I da, stojim iza toga da je tvoje trutjanje o politici amd-a besmisleno jer si intel fan. Sem toga, to sam povezao sa sopstvenim iskustvom sto se AMD-a tiche. No, ti si zheljan odgovaranja na pola izjave (a ne cele) a i ja se jos trudim da ti odgovorim na to....
A ako ti iza svojih rechi stojis s tim sta INQ pise, onda ok, tvoja rech je tvoja rech, za mene nije ubedljivo. Ni kad ti kazes, ni kad Nedjo kaze ni neko peti. Pa ti vidi sledeci put nemoj da prevodis text i glumis sveznalicu nego das posteno link ka 'trachu' pa komentar, a ne ovako.

A odgovaras mi na najbeznachajniji deo posta, a za ono sa workstation modelima, sto nikom na pamet ne pada vishe Xeon to si jednostavno zaboravio :)
A da, ipak se pricha o intel D...
nadam se da ces ga iskoristiti posteno kad ga dobijes :) Meni je zao sto nisam naruchio 2 opterona ;)

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
aaa to je fazon, "wow sad sam sveznajuci i navodno_se_nesto_desava", pa onda te neko (ja u ovom sluchaju, sorry) poklopi

Bas si me poklopio svaka ti dala ako moze da dodje na red od tog Opterona :D

Slusaj, necu da se prepucavam s tobom. Procitao sam sta sam procitao, pomenuo sam to ovde kao korekciju tvrdnje da AMD snizava sve cene, napao si me da pricam besmislice, dao sam ti prva tri linka sa Google-ta na tu temu i ne gledajuci ih jer sam to ranije video u nekom threadu na nekom stranom forumu i uopste ne razumem sta bre ti hoces?

Ji 4Tze je napisao(la):
A odgovaras mi na najbeznachajniji deo posta, a za ono sa workstation modelima, sto nikom na pamet ne pada vishe Xeon to si jednostavno zaboravio :)

Kad vec insistiras, Xeoni su radili i odradili svoje jos dok AMD nije mogao ni da prismrdi u MP svet i bice zamenjeni boljim stvarima kao sto ce jednog dana Opteron biti zamenjen necim boljim i uopste ne znam zasto si njih pominjao i cemu cela ova konfrontacija. Jeste, ti si car i imas najbolji procesor na svetu (posle Sparca i Cella) ali hajde sad iskuliraj malo i pusti nas da pricamo o Pentium D procesoru i eventualno o Athlon 64 x2 koji su u istom cenovnom rangu -- Opteron nije desktop chip i uopste mu nije mesto u ovom threadu.

Poslednja izmena:
Pa uslovno recheno poklopio, samo sam hteo da ti pokazem kakve su ti sve akcije dokazivanja ne znam chega...
I shvati, ovo je isti djavo ko X2, ko FX60 (samo neotkljuchan), to je sve jedno jezgro i konkretan takmac pentiumuD.
I nismo pricali o proslosti, buducnosti, vec o sadasnjosti, i nemoj samo da se vadis na prichu da nesto nije mesto u thread-u, ti nemas prosto prava na to, pogledaj malo kroz svoje postove na koliko si samo thread-ova skrenuo temu.
Kazi lepo 'Da, intel ga duva na workstation terenu' bilo je/bice bolje, idemo dalje.

i sto si tolko zavidan, osh kupish dok meni ne rikne na ovoj jadnoj plochi? :d
doduse, stici ce i tebi jedan lep dual core, pa eto, moz da vidimo sta je bolje (mozda i ja zamenim ovu jadnicu od DAGF za neku posteniju)

Poslednja izmena:
... hajde sad iskuliraj malo i pusti nas da pricamo o Pentium D procesoru i eventualno o Athlon 64 x2 koji su u istom cenovnom rangu -- Opteron nije desktop chip i uopste mu nije mesto u ovom threadu.
Opteron 165, 170, 1xx itd.... jesu i desktop chipovi i potpuno su isti kao i X2 Toledo. Idu u desktop Socket939 ploce, ne koriste registred ECC memoriju imaju cache identican kao X2 Toledo, prema tome, kada govorimo o 1xx seriji Opterona , govorimo o desktop masinama - eno mi jedna kuci na stolu. ;)
Opteron 2xx je takodje isto to, samo sto je dodat jos jedan HT link zbog mogucnosti koriscenja u SMP sistemima i predvidjen je za Socket940 jer koristi registred ECC DDR memoriju, zapravo, pojedinacno gledano je cak i sporiji od onog za S939 zbog sporije memorije. Ono sto je velika prednost sistema baziranog na Opteronima 2xx ili 8xx je mogucnost koriscenja NUMA arhitekture i dodavanjem procesora se povecava ukupni memorijski bandwidth. Zbog takvih stvarcica ovaj procesor je veoma pogodan za servere i workstation-e.

Stigao procesor!
930.gif

AF,aj baci neke testove kad stignes.

@ Audiofreak:
posto si na kraju zavaljao svoj 630?

sale prdez je napisao(la):
@ Audiofreak:
posto si na kraju zavaljao svoj 630?

150€.

milan82bh je napisao(la):
Stvarno bi mogao jos neke rezultate da izneses, i mene zivo interesuje.

Polako bre ljudi, tek sam usao u kucu. :D

Evo za pocetak ovo pa cu dodati jos stvari kad stignem:
7zip-scdc.png

EDIT:
I malo sintetike...
sandra-cpu-ari.png

sandra-cpu-mm.png

Poslednja izmena:
jel' moze da prismrdi Athlonima u igrama (nemoj pogresno da me shvatis :))?

Vrh Dno