Šta je novo?

intel pentium d 925 ili amd athlon x2 3800+

nidza998

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2013
Poena
169
neznam koji da izaberem izmedju ova dva processora.Gledao sam na sajtovima kazu da 3800+ daje bolje perfomanse od d 925 , malo mi je to cudno posto je amd 2.0ghz a pentium d 3.0 i ima 4 mb l2 cashe sta vi mislite ?

I jedan i drugi je pregazilo vreme, neznam koju ploču imaš ali ako kupuješ novu/polovnu ploču za taj cpu ja bih izabrao pentium D i to samo iz razloga što kasnije možeš da ubodeš neki core 2 duo cpu npr pentium e5200/5300, a možeš i DDR3 ploču da nabaviš, obzirom koje su cene ddr3 memorije to se svakako isplati. Sajtovi su upravu za igrice 3800+ ima bolje performanse i manje se greje od Intel-a.

Jaci je x2 3800. Ne mogu sada da objasnjavam sto, prezvakano 1000 puta.

Oba su dovoljna za neku kućnu upotrebu i na Win 7 i dalje...Mislim da su polovne ploče i procesori jeftiniji za Intel kombinaciju, pa ako igrice nisu aktuelne uzmi D925

Bilo koji single core na 3+ GHz je dovoljan za kucnu upotrebu. Ispod 3GHz je vec malo teze. Oba procesora su za kucnu upotrebu fini ovih dana, ali za koju godinu pitanje je da li ce yt raditi kako valja.

zaobidji oba u sirokom luku, ne znam sta to tumbas al ocigledno treba da sklapas ceo komp, e pa, ako nisi ustanju da dodas jos 50-60-70e da to bude nesto normalnije, onda se zamisli, al da stavis prst ne celo obavezno!
.....
ili si dosao iz neke vremenske kapsule mozda???
to mi deluje logicnije od ovoga sto si pitao, msm stvarno, bez sale...

zaobidji oba u sirokom luku, ne znam sta to tumbas al ocigledno treba da sklapas ceo komp, e pa, ako nisi ustanju da dodas jos 50-60-70e da to bude nesto normalnije, onda se zamisli, al da stavis prst ne celo obavezno!
.....

+1

Ma ja imam Asus P5KC sa 8 gb ddr3 memorijom i core2quad q8300 nego samo pitam posto mi je malo cudno da procesor koji ima 4 mb cashe i ima 1000mhz vise bude slabiji :D

Nisu isti tipova nit generacija procesora, pa da mozes tako da ih uporedjujes.
Matorom NetBurstu da nakrcas 100MB kes memorije, taj ne bi znao sta ga spopalo :).

.....

Ovo je uvredljivo. Nemaju svi novac za dobre racunare, a mozda mu treba i drugi racunar za brata ili kako god.

Slazem se... Stvarno. Kakve gluposti si ti nalupao? Sta ce svakome komp. od 500e?

Ovo je uvredljivo. Nemaju svi novac za dobre racunare, a mozda mu treba i drugi racunar za brata ili kako god.

uopste nije uvredljivo, ja nisam rekao SKUPI 800e
vec skupi 50-80e da kupis nesto krsteno.
ti se mozda vredjas kad te covek savetuje dobronamerno.
Procitaj temu jos jednom, pa ce ti biti jasnije, ocigledno covek nema nista jos uvek.
I sta treba da kupuje kompjuterska groblja da nekome cini uslugu?
Umesto da doda 50-80 i kupi nesto normalno???
Lepo ga ti savetujes.... svaka cast.... i da mu rikne ta ploca, sta onda?
a tek RAM?

Slazem se... Stvarno. Kakve gluposti si ti nalupao? Sta ce svakome komp. od 500e?

znaci i ti ga savetujes da ulaze u kompjuterska groblja?
a moj post i ne citas, vec navijas i ismejavas, lupas gluposti ti, koji i ne citas vec se ubacujes samo da pljujes.

Poslednja izmena:
Izvini, pogresio sam, iskreno. Nisi bas najlepse napisao post i shvatio sam to na drugi nacin(mislio sam da kazes da nesto ne valja sa ljudima koji uzimaju jeftine racunare :) ).
Izvini jos jednom, ali sve pises malim slovima i tesko mi je da se snadjem. Inace ni ja ne volim da savetujem ljudima da kupuju jeftino, ali realno je bolje uzeti staru AMD top plocu(bilo s939 bilo AM3) ili s775 top plocu umesto nekog G41 ili bilo kog jeftinog AMD chipseta. Jedine dobre jeftine ploce novijeg datuma su H61(čak i H55 zna da bude tezak shit, znam jer moj brat ima).

A sto se tice jeftinih racunara, moze da se kupi nesto dobro a da je staro ako se dobro informises.

Poslednja izmena:
Ulaganje u starije racunare sa starijim soketima, gdje se koristi starija memorija i sve staro. Nikad nije bilo isplativo, svako davanje para je glupo, jer napredak je nikakav, a sledeci put ces morati mijenjati sve od maticne, procesora, memorije..Kao sto okmijun reče, ako se neko već igra sa tom starudijom, neka ulozi jos malo para i kupi neke dijelove novije generacije primjera am3, pa neka krpi polako, odnos ulozeno dobijeno je u velikom + za tu kombinaciju.

Solesoslav, svaka čast, jer za ovih 7 mjeseci kako sam ovdje, nisam na forumu vidio da se neko izvinjava i da kaže da je pogriješio.

Ma ja imam Asus P5KC sa 8 gb ddr3 memorijom i core2quad q8300 nego samo pitam posto mi je malo cudno da procesor koji ima 4 mb cashe i ima 1000mhz vise bude slabiji :D

Kako si uspeo da zaglavis tih 8gb ddr3 na tu plocu?
Koliko sam ja upucen, ona podrzava samo do 4gb :d

Ulaganje u starije racunare sa starijim soketima, gdje se koristi starija memorija i sve staro. Nikad nije bilo isplativo, svako davanje para je glupo, jer napredak je nikakav, a sledeci put ces morati mijenjati sve od maticne, procesora, memorije..Kao sto okmijun reče, ako se neko već igra sa tom starudijom, neka ulozi jos malo para i kupi neke dijelove novije generacije primjera am3, pa neka krpi polako, odnos ulozeno dobijeno je u velikom + za tu kombinaciju.

Solesoslav, svaka čast, jer za ovih 7 mjeseci kako sam ovdje, nisam na forumu vidio da se neko izvinjava i da kaže da je pogriješio.

Ulaganje u starije racunare stvarno nema smisla ako se na njih posmatra kao sto se posmatra na nove/snazne masine. Sve su precenjene i prilikom upgrade-a sve mora da se menja, ali ako imas jako ogranicen budzet(5k i manje) a treba ti racunar da surfujes internetom, gledanje internet televizije i igranje starih igara onda ima smisla uzeti nesto staro. Naravno samo jako brzi single core ili dual core sa 2+GHz.

Ovo mogu da kazem samo zato sto sam se prilikom selidbe za fakultet se nasao u situaciji da su mojima bila potrebna 3 racunara i to nije bilo moguce sastaviti od novih komponenti.

Solesoslav,

Slažem se sve.
Ali (koje uvijek postoji), nekako ja bih uvijek bio za neku soluciju, npr. neka polovna maticna sa procesorom i ramom (mada to je tesko uklopiti bas za 5k, trebalo bi za to 6,7,8,9 eventualno 10k lol, dosta sale), naravno (ako imas kuciste, napajanje, neki hdd), to bi se moglo uklopiti. Mada kako kada, nekad naletimo na dobru polovnu ponudu, a nekada nema pa da si Bog.

Izvini, pogresio sam, iskreno. Nisi bas najlepse napisao post i shvatio sam to na drugi nacin(mislio sam da kazes da nesto ne valja sa ljudima koji uzimaju jeftine racunare :) ).
Izvini jos jednom, ali sve pises malim slovima i tesko mi je da se snadjem. Inace ni ja ne volim da savetujem ljudima da kupuju jeftino, ali realno je bolje uzeti staru AMD top plocu(bilo s939 bilo AM3) ili s775 top plocu umesto nekog G41 ili bilo kog jeftinog AMD chipseta. Jedine dobre jeftine ploce novijeg datuma su H61(čak i H55 zna da bude tezak shit, znam jer moj brat ima).

A sto se tice jeftinih racunara, moze da se kupi nesto dobro a da je staro ako se dobro informises.

ma ok :)
...nego pokretac teme nikako da se javi i da kaze za sta mu to treba i sta trenutno ima?
a to je najbitnije, a mi se ovde pobismo :p
svejedno, i Barton i P4 je dobar, al samo zasta...

Neko reče da je potreban minimum single core 3ghz za surfovanje,office...

Ja to mogu da demantujem pošto moj deda surfuje na netu i gleda youtube na P4 1,6ghz.

Nego da se vratim na temu. Meni nije jasno da li ovaj troluje ili stvarno nema pojma ništa o kompjuterima.

Moj savet je da uzme celeron ivy bridge sa integrisanom grafikom (košta oko 5k) i matičnu h61(4k) ako hoće da prođe jeftino,biće zadovoljan a kasnije može da doda neku low end grafičku ako hoće da igra wow ili neku manje zahtevnu igru.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno