Šta je novo?

Intel Pentium 4 2.4B @ 2889.06GHz

laxduke

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
Danas sam uzeo na probu Intel P4 2.4GHz (B), 133FSB, 18x, 512 L2 Cache, B0 steping.
Procesor radi stabilno na 2889.06, ali cim se pokrene nesto zahtevnije posle ~10 minuta sve se glavi, posto kada sam presao 2.84GHz, svaki 1MHz extra ga je oterao +10c extra zagrejavanja.
Posto sam prodao moj TT7+, moram da zovem komsiju ujutro da mi ga vrati da nastavim da vidim koliko ce da izdrzi jos.
Voltaza je relatinvno niska, 1.725V, posto povecavanjem voltaze bez uticaja na boot, temperatura mu se dize dosta.

Podigao sam napon na 2.05V, i probudio se na 3.2GHz, gde je posle boot ekrana usledio zvuk iz kucista slican hitnoj pomoci, sto je znak za cupanje kabla iz struje.
Ovo sam pokusao sa cooler-om koga sam pre toga drzao ~20 minuta u zamrzivacu.
Znaci bakar ili nesto bolje, i garant ce da radi na 3.05GHz :) :) :)

Evo slicica...

Cache&Memory + Memory

Gde ima taj procesor? boom

KuKuuuuu,izgleda da moramo opet da slusamo bucne coolere:(

simpson H je napisao(la):

Jok, kupis Vapochili i resisi problem. :D :p

E moj Simsone, ogluveces od OC. FX

laxduke je napisao(la):
Danas sam uzeo na probu Intel P4 2.4GHz (B), 133FSB, 18x, 512 L2 Cache, B0 steping.
Procesor radi stabilno na 2889.06, ali cim se pokrene nesto zahtevnije posle ~10 minuta sve se glavi, posto kada sam presao 2.84GHz, svaki 1MHz extra ga je oterao +10c extra zagrejavanja.
Posto sam prodao moj TT7+, moram da zovem komsiju ujutro da mi ga vrati da nastavim da vidim koliko ce da izdrzi jos.
Voltaza je relatinvno niska, 1.725V, posto povecavanjem voltaze bez uticaja na boot, temperatura mu se dize dosta.

Podigao sam napon na 2.05V, i probudio se na 3.2GHz, gde je posle boot ekrana usledio zvuk iz kucista slican hitnoj pomoci, sto je znak za cupanje kabla iz struje.
Ovo sam pokusao sa cooler-om koga sam pre toga drzao ~20 minuta u zamrzivacu.
Znaci bakar ili nesto bolje, i garant ce da radi na 3.05GHz :) :) :)

Evo slicica...
Ha ha :D koji si ti narandzasti freak :)
drzis kuler u zamrzivachu :)

Probaj da stavis zamrzivac na duboko zamrzavanje, pa onda stavi kuler i procesor da se hlade :)

Nego, rezultat je stvarno super, nema shta, jedino sto ne ide mnogo vise od "obicnog" 1.8A :)

KuKuuuuu izgleda da nemate sanse da radite preko 3 Giga :D sto Vam je potrebno da bi se trkali sa AMD-om.

NE IZMISLJAJ !!!

Misko je napisao(la):
KuKuuuuu izgleda da nemate sanse da radite preko 3 Giga :D sto Vam je potrebno da bi se trkali sa AMD-om.
Za svakog,ali bas svakog, vaseg AMD-a je sasvim dovoljan [email protected]:D .

Re: Re: NE IZMISLJAJ !!!

Aca je napisao(la):
Samo si na jednog zaboravio. :D :p
Ne nisam zaboravio:D .Samo nisam bas naj sigurniji u cemu je to brzi??
U memorijskom transferu:p :p ?Nisam znao da je to procesorska operacija:D :D .Imam 3 meseca star rezultat u 3DMarku koji jos nisi stigao.Sramota:D :D :D

Meni samo treba jedno malo objasnjenje - kako je to sve stabilno, a posle 10 minuta bilo cega zahtevnijeg masina se glavi ?? :p

Re: NE IZMISLJAJ !!!

U cemu ? Quake III Arena ?
Mislim da je to malo prevazidjen test.
Rekao bih da je XP@2 Ghz na 10x200 brzi od [email protected] Ghz u 90% slucajeva, osim u onim cisto P4 optimizovanim stvarima gde mu P4 bezi 5-10%, a skuplji je 180%
Meni moj XP lepo radi na 2 Ghz na 1.95 v sa TT7+ na 5000 rpm.
boom

Brutalan Zlica je napisao(la):
Meni samo treba jedno malo objasnjenje - kako je to sve stabilno, a posle 10 minuta bilo cega zahtevnijeg masina se glavi ?? :p

Moze da radi 12 sati burn in bilo cega na 2.84GHz, a na 2.89 se greje dosta, ali sam i to resi sa jos jednim ventilatoron od 3500rpm koji bije odozgore a na donji deo kulera sam zalepio karton :)

Tako da sada radi stabilno 2.89GHz, i postigao sam 14077 3DMark-a SE patch 330 na :

CPU Intel P4 2.83GHz ; FSB 161MHz
M/B Abit BD7-Raid ; Bios Modified by me :)
MEMORY 430MHz DDRAM 2.5-7-3-3
Drajveri 40.72 WinXp-Win2000 ; DirectX 8.1
Video Abit Siluro GeForce4 Ti4200 64Mb 4nsDDRAM
O/C Video Core/Memory 300/607

Da kartica moze da izdrzi vise za memoriju, recimo 630-640 i da nije ocajna instalacija Win2000 koju sam ja najstrasnije maltretirao brisao / instalirao / deintstalirao / budzio/ o/c i slicno, mozda bi bilo ~14700

Wait "miracle" is about to happen :)

boom

drfedja je napisao(la):
U cemu ? Quake III Arena ?
Mislim da je to malo prevazidjen test.
Rekao bih da je XP@2 Ghz na 10x200 brzi od [email protected] Ghz u 90% slucajeva, osim u onim cisto P4 optimizovanim stvarima gde mu P4 bezi 5-10%, a skuplji je 180%
Meni moj XP lepo radi na 2 Ghz na 1.95 v sa TT7+ na 5000 rpm.
boom
Nije QIII vec 3DMark!!Ni jednog trenutka nisam pomenuo ovaj stariji test jer je u njemu sve jasno.
Treba da si 100% siguran u to sto tvrdis:D .Koliko [email protected] si u zivotu probao?Pa jedva ga dobija XP2800+ u 50-ak% testova i to do pojave onog na 3.05GHz i to po svim testovima a njegov pravi konkurent XP2600+ mu debelo gleda u ledja.Ti si jedini od svih testera :D HW,koji daje takve proizvoljne ocene.

Meni moj P4 na 2.7GHz jos lepse radi na 1.7V sa BOX coolerom na 2500 rpm:D :D i celo leto zatvorenim kucistem;)

Sada cu ja opet o odnosu cena/performanse.
Pa ako vam treba jaci rezultat u 3D marku preusmerite novac sa Intela ka ATIju.
Pre neki dan sam imao preko 15000 poena u tom jeb*** 3D marku (sifra R-9700). Inace nisam nesto pripremao masinu za to, nego opalio bench onako bez veze (spremala tasta przenice, pa dok se nazderem da mali ne sedi dokon).

Gedza je napisao(la):
Sada cu ja opet o odnosu cena/performanse.
Pa ako vam treba jaci rezultat u 3D marku preusmerite novac sa Intela ka ATIju.
Pre neki dan sam imao preko 15000 poena u tom jeb*** 3D marku (sifra R-9700). Inace nisam nesto pripremao masinu za to, nego opalio bench onako bez veze (spremala tasta przenice, pa dok se nazderem da mali ne sedi dokon).

Jel to kartica za prodaju (musterija), ili je tvoja iz tvoje masine?

laxduke je napisao(la):

Mozda bih ja mogao da nabavim jednog GA-9700, ako si zainteresovan ?

Re: NE IZMISLJAJ !!!

Polako ja nevidim da cete preko 3 Giga bilo kako, a mi cemo lako :D uz Sinalco i nove AMD-ove :D. + sto se otklucavamo ko iz p****.

Drugo da rezimiramo: Nisi ti niakakv OC-kloker :D (comact CD :D) ako uzmes 2 soma evra umes sve naj i odgore novog Ati-ja mislim tu nema takmicenja, nego svi lepo konfekciju tipa 4200, pa ko voli Intela, ko voli AMD-a pa OC, pa rezultati, znaci da se izvuce sto vise iz relativno pristupacnih komponenti.

Misko je napisao(la):
Drugo da rezimiramo: Nisi ti niakakv OC-kloker :D (comact CD :D) ako uzmes 2 soma evra umes sve naj i odgore novog Ati-ja mislim tu nema takmicenja, nego svi lepo konfekciju tipa 4200, pa ko voli Intela, ko voli AMD-a pa OC, pa rezultati, znaci da se izvuce sto vise iz relativno pristupacnih komponenti.
Pa koliko vidim svi i postuju rezultate sa komponentama srednje klase,komercijala dostupna svima na nasem trzistu.

A po tebi ,neko sa R9700 i P4 [email protected] sa 20000 3DMarkova ,nije overclocker???Ja bih zaista voleo da spadam u tu grupu:D :D ,a ne da se ovde cimam sa Acom za par stotina poena sa ovim napacenim 1.6A:D i Silurom Ti4200:D :D

laxduke je napisao(la):
Mogu ti je pribaviti, ali zar ne bi bilo pametnije da sacekas koju nedelju (ustedeces dosta para). Javi se na fon ili mail pa cemo da vidimo.
Inace kartica je zivotinja, ciju snagu nisam imao gde da upotrebim (u realnim uslovima).
PS izvinjavam se za Counter, sto pravim previde i sporo se snalazim sa citanjem poruka i sl (nov sam u tome)

A po tebi ,neko sa R9700 i P4 [email protected] sa 20000 3DMarkova ,nije overclocker???Ja bih zaista voleo da spadam u tu grupu:D :D ,a ne da se ovde cimam sa Acom za par stotina poena sa ovim napacenim 1.6A:D i Silurom Ti4200:D :D

Ama jeste Simpsone jeste i on je overclocker, ali to moze 80% ljudi sa foruma, puknes par soma, skines dva tri progmama sa neta, malo u BIOS-u i eto 20K :D.

A pravi overclocker je npr. Aca koliko ljudi jos sa foruma moze 225 Mhz-a bus??? Ko jos modifikuje plocu i puca za cooler ~50$???Lepi superlepkom procesor i crta ko u osnovnoj skoli flomasterima :D???

Shvatas li razliku, evo jos jedan mozda malo glup primer, nije isto kad zakuca covek visok 2.15 i 1.90 iliti ja :D.

Misko je napisao(la):
Ama jeste Simpsone jeste i on je overclocker, ali to moze 80% ljudi sa foruma, puknes par soma, skines dva tri progmama sa neta, malo u BIOS-u i eto 20K :D.

A pravi overclocker je npr. Aca koliko ljudi jos sa foruma moze 225 Mhz-a bus??? Ko jos modifikuje plocu i puca za cooler ~50$???Lepi superlepkom procesor i crta ko u osnovnoj skoli flomasterima :D???

Shvatas li razliku, evo jos jedan mozda malo glup primer, nije isto kad zakuca covek visok 2.15 i 1.90 iliti ja :D.
I ja bih zeleo da postanem overclocker kao Aca ili ti.Evo kupio sam i super lepak i flomastere i kolaz papir:D i kupujem skup cooler,samo jos da dodjes da me naucis kako to da primenim na P4:D :D
Za 225MHz bus priznajem,meni nikako da podje za rukom preko 218 mada je za to verovatno kriv ovaj Samsung PC2100:D :D

Pl@vi je napisao(la):
Da li je moguce da si presao definitivno u nas tabor....a bio je zakleti AMD-ovac.

Pozdrav
Pokajanje je najveca vrlina jednog Hriscanina:D .Priznajem ziveo sam dugo u grehu:D :D .

Nazad
Vrh Dno