Šta je novo?

INTEL P4 Oveclock Pomoc

Arlekino

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
301
Posedujem sledecu INTEL konfiguraciju:
ploca MSI 945P NEO-F , Socket 775
procesor INTEL P4 (2M) 3.0 Ghz / 630 sa 64bit. funkcijama.
2x512 Geil 533 dual kit.4.4.4.12(pri klokovanju 5.5.5.15)
MSI NX 6600GT/TD 128E,
HDD- WD 2000JS.
Probao sam da klokujem ali kompjuter nece da se upali preko 216Mhz za FSB. Taman sto sam se pomirio da nema klokovanja, instaliram Core Centar i probam sa njim i dodjem do 250Mhz za FSB tj. 3.75Ghz za procesor.
Testirao sam citav dan (3DMark 2003. 2005 ,2006 Prime 95 sve radi stabilno nema problema sa temeraturom 48C u full opterecenju).
Problem nastaje kad resetujem racunar.
Pri ulasku u Windows i ucitavanju profila Core Centra dolazi do zamrzavanja sistema.Resetovanjem se sve vraca u normalu.
Zamolio bih za pomoc.
Ima li nacina da nekako oveclockujem racunar(iz BIOS-a ili WINDOWS-a) ili je ploca problem??
Malo mi je bez veze da se pri svakom resetu igram sa CC i klokujem racunar 😀

Pa imash profile klokovanja na MSI plochi u BIOS-u,ako te mrzi da se sam smarash manuelno(commander npr. itd.).

Re Dark Side

Koje to profile mozes malo da mi pojasnis i kako se to radi(nisam imao prilike do sada da koristim ) ???

Hvala na pomoci, ali da pojasnim.
Stavljen je novi BIOS. v1.5.
U Biosu sam iskljucio D.O.T.3 da bih klokovao na nekih 3.4-3.7Ghz.
Ploca nece da upali preko 216Mhz.
Kad koristim Core Centar iz WindowsXP ide i do 250Mhz za FSB.
Problem oko zamrzavanja sam poslao i MSI i ocekujem odgovor .
Sa MSI Core Cell D.O.T3 ploca prijavljuje 3.0Ghz ali pri opterecenje varira od 3.0-3.3Ghz .( Bilo bi pozeljno da mi neko ko ima iskustva pojasni kako se ta opcija steluje jer ima tri rezima???)

DOT je dinamički overkloking. Radi tako što prati temperaturu procesora pa ako je povišena on podiže frekvenciju procesora i overklokuje je ga prema zadatom stepenu u biosu. Core Centar overklokuje tako što bajpasuje setovanja za memoriju u biosu kroz Win. Ako želiš ručni OC onda (a to je bolje rešenje od automatskog) isključu SPD setovanje za memoriju, isključi DOT i MAT i sam postepeno traži kombinaciju za tvoju memoriju (latencije).

Memorija je OK.
Kad je stavim na MANUAL i opcija za brzinu memorije na 667Mhz (5.5.5.12). Radi bez problema.
Tako da mislim da memorija nije problem.
Klokujem tako sto ugasim D.O.T.3, Memorija na MANUAL (5.5.5.12/533)
Podizem FSB 216Mhz ,voltaze CPU 1.4, Memorija 1.8, Graf 1.5,
na 217Mhz racunar nece da se upali.
Iskljucio sam i opciju C1E vezanu za procesor, Intel Seed Step se isto ponasa i kad ga ukljucis i iskljucis.temperatura ne prelazi 43-48C na sekunde pokaze 52C ali padne.(pri testovima )
Neznam gde gresim???

Jesi li 100% siguran da ti memorija radi na default voltazi na 667MHz i sa povecanim latencijama?Proveri je sa memtest86 ili goldmem...Takodje pogledaj na msi forumu i postavi i tamo pitanje...

Nazad
Vrh Dno