Šta je novo?

Intel P4 2A GHz Northwood i sta sa njim?

Leopoldk

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2006
Poena
319
Razmisljam o sklapanju jedne konfiguracije za burazera, zasnovane na Intel P4 2A GHz Northwood procesoru. Buduci da sa Intelima nemam previse iskustva, treba mi par saveta. Pre svega, kod nas na oglasima nisam video ni jednu s478 plocu koja podrzava FSB 400 MHz i ima AGP 8x, pa me zanima da li ce neka od jacih AGP kartica (na pr. NV 6600) raditi punim kapacitetom na AGP 4x slotu? Posto se ne snalazim najbolje sa Intel cipsetovima, da li ce pomenuti procesor raditi bez problema na plocama koje podrzavaju jaci FSB i AGP 8x? Takodje, pomenuti procesor ima hladnjak bez bakarne osnove, koliko bi mogao da se klokne sa boljim hladjakom?

ploce sa 478 su vec pomalo rijetke bolje ti je uzmi neku plocu sa am2 socketom i neki amd procesor

Sto se tice 478 ploca jos mozes naci ASROCK P4I65G i ima AGP 8x,a kombinacija 6600 i AGP4x kod mene radi bez problema

Razmisljam o sklapanju jedne konfiguracije za burazera, zasnovane na Intel P4 2A GHz Northwood procesoru. Buduci da sa Intelima nemam previse iskustva, treba mi par saveta. Pre svega, kod nas na oglasima nisam video ni jednu s478 plocu koja podrzava FSB 400 MHz i ima AGP 8x, pa me zanima da li ce neka od jacih AGP kartica (na pr. NV 6600) raditi punim kapacitetom na AGP 4x slotu? Posto se ne snalazim najbolje sa Intel cipsetovima, da li ce pomenuti procesor raditi bez problema na plocama koje podrzavaju jaci FSB i AGP 8x? Takodje, pomenuti procesor ima hladnjak bez bakarne osnove, koliko bi mogao da se klokne sa boljim hladjakom?

Biostar P4M900-M4 nova je oko 35eura ima integrisanu grafiku, PCI-e slot i DDR2.

DDR2 je jeftiniji od DDR, PCI-e grafike su jeftinije od AGP-a tako da se reshenje samo namece.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=144334&highlight=p4m900-m4

@Ljubisa88:

Predocio sam burazeru mogucnost nove konfiguracije zasnovane na Socket AM2 za oko 200E, ali se njemu vise svidja stari P2 za duplo manje para...

@All:

Biostar ploca stvarno impresivno deluje i sigurno bih se za nju odlucio da ima vise PCI slotova (potrebno je prebaciti TV karticu, modem i zvucnu karticu iz burazerove stare masine). Ono sto me zbunjuje vezano za ovu plocu je da je S478, a u thread-u ciji je link Activated postavio da na ovu plocu moze da ide i Cre2Duo procesor, za koji nisam nasao podatke da se pravi za s478... u svakom slucaju, hvala na savetima :)

Poslednja izmena:
Pa TV Kartica i Modem bi stali, ali bi morao da koristih integrisanu zvuchnu, ili pak da nabavish USB TV karticu. Shto se tiche C2D-a chipset ima podrshu za C2D procesore, ali na ovu plochu naravno C2D ne mozhe zbog socketa. Postoji i Bostar P4M900 plocha koja ima LGA775 i u nju mogu C2D procesori ;)

Poslednja izmena:
Au , kako bre nema u oglasima polovne s478 ploce?!?!?!?!? Evo ako hoces prodacu ti ja moju Asus p4v8x-x i kupiti sestri neku bolju :d

Pa imas ih puno u oglasima,ali ne ovde na bench-u....Samo nisu jeftine,krsevi ido oko 15e a malo bolje i do 30e.....

Poslednja izmena:
Dzonika, ima ih na PC berzi dosta, ali verovao ili ne uglavnom sa AGP 4x slotom, a kao sto si primetio cene boljih su 30-35E. Javicu ti se PM-om, pa cemo se nesto mozda dogovoriti ;)

Vidim da raspravljate oko s478 plocha pa reko da i ja priupitam neshto :D
Aj nek mi neko kaze gde to josh mogu da se nadju te ploche????
U strashnom sam bedaku i treba mi plocha sa 478 :D
Molim da mi se pusti info na pm

Pozdrav :D

agp 4x radi sasvim ok ali su to sve stare karte... a i taj cpu je bulja...

Vidim da raspravljate oko s478 plocha pa reko da i ja priupitam neshto :D
Aj nek mi neko kaze gde to josh mogu da se nadju te ploche????
U strashnom sam bedaku i treba mi plocha sa 478 :D
Molim da mi se pusti info na pm

Pozdrav :D

Opet da kazem, ja mislim da imas mnooogo veci izbor ploca medju polovnima u oglasima nego medju novima, a i bolji.... :)

I imam :D Nashao ovde plochu sa 478 s i malo jachi proc od moga a za te pare nemam novu plochu :D ... cepaj ushi dupe krpi :D kad se mora mora se :D

Nazad
Vrh Dno