Šta je novo?

Intel najavio novi Sandy Bridge procesor koji trosi 35 W

Maestro

Cenjen
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruke
182
Poena
169
Intel planira za mesec dana da predstavi novi Ivy Bridge desktop procesor koji ima potrosnju od samo 35 W. U pitanju je jednojezgarni model G470 koji radi na 2 GHz i ima 1,5 MB kesa.
 
Poslednja izmena:
:d :smash:
 
Mora da su uspeli da te zadive potrosnjom. :d U svakom slucaju lansiranje novog procesora je zakazano za 9. jun Jun 2013 nekoliko dana nakon predstavljanja Haswell procesora.
 
Kome vise treba jednojezgarni cpu, kada se na danasnjem YT pojedini x2 guse...
 
Da, ko danas kupuje jednojezgarni proc taj baš nije informisan + što je obično mizerno jeftiniji od nekog dualca, ajd da košta 15€ nov ali ovako..
 
Nije to u pitanju. Autor teme je napravio grešku u koracima. S obzirom da je kasno za editovanje (pretpostavljam), predlažem brisanje teme.
 
Single core cpu u 2013?!
 
Da, i mene su iznenadili sa njegovom najavom posto mi se cini da AMD trenutno uopste ni nema u ponudi cip koji ima manje od dva jezgra.
 
Ne znam koliko će koštati, ali stvarno treba biti mala cijena da bi neko uopšte kupio. Monocore se može koristiti u nekim nenormalno jednostavnim poslovima, tipa računar za neke maloprodaje, bolnice gdje se koristi jedan program koji nije nimalo zahtjevan. U svakom slučaju, zbunjujuće.
 
Niko nije primetio da CPU koji je naveden, nema veze sa temom, nije čak ni Ivy? :trust:
 
Upravu si moja greska ispravite naslov. Naslov teksta iz koga sam saznao za njega je bio stiže još novih Intel Ivy Bridge procesora pa sam pomislio da je i G470 jedan od njih.

Single core cpu u 2013?!

Sandy Bridge procesor 2013 ?

Stvarno u poslednje vreme vode zanimljivu poslovnu politiku.
 
Poslednja izmena:
Da, i mene su iznenadili sa njegovom najavom posto mi se cini da AMD trenutno uopste ni nema u ponudi cip koji ima manje od dva jezgra.

Zapravo ima uspeo sam da nađem AMD Sempron 145 na 2.8GHz Box, koji je jeftiniji od Intelovih jednojezgarnih procesora.
 
Poslednja izmena:
Ako je sporiji od njega onda je to veliki blam za Intel imajuci u vidu da je taj Sempron model iz 2010.
 
Poslednja izmena:
Super je to vest ali za brendirane racunare! Mislim da komercijalni uspeh nece doziveti!
 
To je samo moje misljenje a uzvicnici mahinalan potez ;)
 
procesor mozda samo za prenosne uredjaje, tipa laptop/netbook. za desktop neka zaborave, nesto mi se cini da je to premala potrosnja za iole normalan rad i performanse. mozda nadje neko mesto u htpc segmentu, mada... ko ce ga znati.

zlo :)
 
Tačno je da bi jedna od najvecih prednosti jednojezgarnih procesora koja je narocito bitna za prenosne racunare trebalo da bude niza potrosnja, samo ovde ima jedan problem a to je to što novi procesor ima istu potrosnju kao 2-jezgarni Intel Celeron G1610T koji osim toga što radi na većoj frekvenci ima i dva jezgra.
 
Poslednja izmena:
Taj procesor će da poklanjaju onima koji im se ne sviđaju. :D
 
Nazad
Vrh Dno