Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Dzabe, kazem ja. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Nema tu neke pameti. Core voltage do 1.45v na vazduhu/vodi, ako mozes da ohladis, a ne verujem da bez delida moze. I vidis koliko ide.

Bas juce video na oglasu na hwbotu, 5.3ghz na 1.3v radi Cinebench R15 procesor. Taj cpu radi na 5.3ghz za svaki dan. :)

Uf 1.45V mi je mnogo je za air kuler. Znaš kako se dere cpu vent odmah pri Cinebenchu. Nije mi samo jasno ako već Intel garancija ne važi za OC, zašto nisu stavili odmah tako fabrički -kako se delidovanjem uradi da bude. Svakako se u oba slučaja gubi garancija pri OC samo se korisnici ne bi zamlaćivali i rizikovali sami da nešto polome i oštete dok deliduju. U svakom slučaju dobro je ovo tiho i brzo. Sada se oseti malo GPU bottleneck i to mi je glavni fokus razmišljanja.

Mnogo za air kuler ako nije delidovan, ako jeste mislim da moze da ohladi u granicama normale. Ne znam, vodom sam hladio i do 1.45v je lagano hladio. Hladio je i na 1.55v.

A generalno sta moze da se desi procesoru ako delid prodje kako treba? Mislim ako su temperatura i napon u granicama normale moze da traje godinama. Ja jos nisam cuo da je nekome riknuo procesor.

A generalno sta moze da se desi procesoru ako delid prodje kako treba? Mislim ako su temperatura i napon u granicama normale moze da traje godinama. Ja jos nisam cuo da je nekome riknuo procesor.

Može da se desi kao što čitaš ispovesti po forumima tipa ~"Zadovoljan sam, lepo mi radi, odličan OC, samo mi je žao što sam prvi uništio" :). Rizik postoji, sad sa tim kitovima je niži ali si lood ako zarad 100-200 MHz uništiš cpu.

Ali ako ti imaš na 4.8 ili 4.9 niske temperature, svede se na to da je zbog 200 MHz.

Ovaj primerak moze na 4.8-4.9ghz na boxu, na boljem verovatno moze na 5ghz. Dobija se hladniji procesor i nista mu nece smetati godinama da radi tako.

@mickeyrs, takav nekakav i prodaje otprilike, mozda malo vise trazi za 5ghz, ali cenim da ga ta Noctua ohladi.

Poslednja izmena:
Uffff, ~500€ su takvi... mada mora i delid, ipak će i ispod te Noctue u malo, nisko kućište bez puno vazduha. Naravno da nije to setup za 5GHz, ali ajd... nada poslednja umire. :d

Ali ako ti imaš na 4.8 ili 4.9 niske temperature, svede se na to da je zbog 200 MHz.
Niske temperature na tom kloku ne verujem da ima. Sve i da je tako, opet delidom dobijaš 20 stepeni manje i/ili mnogo manje buke.

Sa onim uređajima za delid od 10-30€ nema šanse da zezneš procesor. Za te pare možeš samo pastu da kupiš sa kojom dobiješ 2-5 stepeni manje, ili LC-CC-120 sa kojim sigurno nećeš dobiti velike taktove. Jedino što se garancija gubi, ali kao sto si i sam rekao, ako CPU nije DOA on se neće ni pokvariti.

Mozda nije mesto za temu ali o kojem LC-CC-120 se prica? Posto ga ima u tri varijante, prvi je vazdusno koji kosta neverovatnih 22 evra (i koliko je isti dobar), drugi je Liquid koji moze da se nadje za 47 evra i x3 koji kosta 71 evra.

Sa tačno tom oznakom je samo jedan, ovaj najjeftiniji. U rangu je onih od 50 evra, najbolja je kupovina pa ga ima pola foruma. Imaš temu o njemu pa pogledaj ako tr više interesuje.
Eno čovek sada hladi G4560 sa njim bez ventilatora :)

Tako je, kolega toxicm probao u ime naoke da otkaci ventilator, hladi LC-CC-120(obican od 22e) G4560, cak i p95 ne pregreva procesor :D

Niske temperature na tom kloku ne verujem da ima. Sve i da je tako, opet delidom dobijaš 20 stepeni manje i/ili mnogo manje buke.

Sa onim uređajima za delid od 10-30€ nema šanse da zezneš procesor. Za te pare možeš samo pastu da kupiš sa kojom dobiješ 2-5 stepeni manje, ili LC-CC-120 sa kojim sigurno nećeš dobiti velike taktove. Jedino što se garancija gubi, ali kao sto si i sam rekao, ako CPU nije DOA on se neće ni pokvariti.
A gde ćes da kupis taj delid tool ovde ?

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ko je rekao da ću kupiti ovde?

Uostalom možeš sve da naručiš: od onih plastičnih za 8$, preko metalnih za 10-15, do onog mat profi za 30€.

Ili skineš besplatno šablon i na 3d štampaču odštampaš ovde, kao najjeftinija varijanta.

Žiletom se skine lako, ni ne mora delider.

Da, ali kad nikad to nisi radio, ne ide da rizikujem i izgubim 300 evra. To je moje lično mišljenje za nekog ko nikad do sada to nije radio.

Ne bih ni ja žilet više, isekosmo se demios i ja samo tako ono pre 3-4 god sa 3770k, a živce da ne računam :-D najbolje delidovan i proveren [email protected] za 300e kad izađe cofee i milina :)

Sent from my E6683 using Tapatalk

Tesko da ce bas da se nadje 1.2v na 5ghz stable.

Taj na 5Ghz sa 1.2 stable nece kostati ni u snovima za 300 jurica :D

Mozda za 5 godina :D

Ma ima i na Casekingu, samo ne znam da li ovde moze da se zna na kom naponu radi. Na Casekingu se zna.

Što ste bukvalisti :-D 15% 'IPC` boost za cofee lake će da stigne taman na oko 5ghz stock + spuste cene malo zbog Ryzena, 6/6 i 6/12 varijanti i eto nam ga i7 za 300e.

Sent from my E6683 using Tapatalk

Vrh Dno