Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Lepo je platiti igru 50e ali ce isto ta igra da pici i na medium-high sa odlicnim FPS-om ;)

Hoce, ali ne dobijas pun dozivljaj igre.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

I, koja je grafa maksimum za ovaj pentium?
Ah, napisao je ivanbass, sry.

Poslednja izmena:
470 za cpu bound igre 480 za single player/gpu bound igre, neka moja slobodna procena.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa s obzirom na cenu procesora njegov maksimum je sasvim okej :D

Maximum mu isti kao kod i3 4xxx - graficke ranga RX 480 / GTX1060 / GTX980. A to sto ce sam kao procesor biti bottleneck za odredjene igre je vec druga prica... :D

Pa da, bottleneckovace odredjene igre. Ali opet ima dosta jako jezgro i za sve igre gde je 6100 dovoljan, bice i ovaj i to sa lepom cenom :D

Za proslu platformu neki bestbuy ploca je bila ona h81m-p33 da li se do sada iskristalisala situacija koja je ploca najbolji odnos cena/kvalitet? Mislim na ove najosnovnije.

Napravise doktorat o delidovanju :D,skalpel i 2 minuta strpljenja i gotovo :D

Za svaki posao treba da postoji odgovarajuci adekvatan alat.
Radije bih imao ovo nego se zezao sa "kukom i motikom". :)
Sto lako kada moze komplikovano? ;)

Kolega de je tu zadovoljstvo kad ti sve serviraju na tanjiru :D

Zavisi sta zadovljstvo kome predstavlja.
Ja licno volim da posao uradim pedantno, sigurno i kvalitetno a pre svega da rezultat bude uspesan.

Ja razumem i vas koji imate zivaca za ''seckanje'' i to vas ispunjava ali smatram da postoje drugi nivoi strasti a meni je vece zadovoljstvo da budem sto profesionalniji u onom sto radim. Zato sam i rekao "kuke i motike".
Ova stvarcica ne samo sto posao obavi za par sekundi vec sto ti omogucava da ponovo bezbedno vratis IHS bez cimanja. Dakle, moja poenta je, ne zelim cimanje, davno sam prevazisao taj status. :)
Sad samo penzionerski :d

Ma idi, sećam se kad smo demios i ja sekli 3770k 2013te... em prste iskosmo žiletom, em živci i vreme odoše u nepovrat, al' da je merak kad upališ posle pa sve radi - jeste... bio. :d

Ovo sad s kalupima za delid je ko Fejs danas u poređenju sa BBSovima na 14.4k Intelu (da ne budemo baš toliko matori :d) preko dialup-a.

Nego, kad smo vec kod delidovanja... da li postoje neki bakarni "odstojnici" kao u doba Athlona XP I Coppermine-a (bese tako valjda) koji ne dozvoljavaju da se kuler nategne preko granice, a omogucavaju montazu bez IHS-a, direktno na jezgro? Verujem da bi to dalo bolje rezultate nego tecni metali I ponovno vracanje IHSa, prosto se izbaci jedan sloj iz jednacine.

Ovo kupuje obicno jedan nesretnik koji ce posle po preporuci ici po gradu i svima klati procesore i ziveti u nezvesnosti da li ce nekome ostetiti procesor :)
Zato ko god da kupi bolje neka cuti :)

Kostace oko 30e :)

@Ostoja, temperature bez IHS-a znaju da budu i gore nego sa IHS-om. Mislim da je Demios to eksperimentisao i potvrdio tu teoriju. Ostavi IHS i ne lomi glavu, i onako je od bakra, tako da nece biti sad neke razlike.

A, ma necu delidovati ja nista, ovaj moj je vec mator, a I zakljucan :). Cisto informativno pitanje bilo...

Samo se pitam dali ce moci i ako je zakljucan mnozilac ici na 4,0ghz a ove rezultate sam i ocekivao :) samo se ceka cena kod nas :)

Vrh Dno