Šta je novo?

Intel ili AMD za Audiophile 192 ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajoj, evo sta se desi kada apsolutni nepoznavalac problematike postavi kompleksno pitanje, ja sam ti anyway odgovorio u poruci koja je iz ne znam kojih razloga obrisana, sada cu ti sazeto reci ponovo - INTEL konfiguracija od 6000 eur ce biti dovoljna da zadovolji potrebe te resursa gladne audiophile kartice.

S'obzirom na to, da će kartica kao i celi sistem biti korišćena u surovim studijskim uslovima gde greške pri snimanju svetskih zvezda nisu opcija, predlažem i da se računar pošalje u Alienware na test stabilnosti, kako bi ovoj, resursa gladnoj kartici od cela dva ulazna kanala, bio osiguran stablan rad.

Uračunaj i UPS od jedno 1000 evra, zvučnu izolaciju od 5000 evra i zvučnike od 10000 evra, kako bi svaka komponenta u sistemu odgovarala kvalitetu i mogućnostima ove audio kartice.

koje bre mogucnosti ta karta kosta 150e i nema dsp procesor,znaci nek se stavi i naj mocniji cpu sada koji ima a to je i7 965,nek stavi 20 vst plugina i zauzece procesora ce da bude 100% i nece moci da radi nista,bilo da je frutiloops,cubase,nuendo itd..

Onda jedino NASA da mu isprojektuje računar, kako bi mogao da radi sa više od 20 plugina, pošto ni računar od 6000 evra nije dovoljan ... Možda bi računar od jedno pola miliona uspeo da zadovolji njegove potrebe ...

Zna se priemna DSP, isto kao sto nijedan cpu ne moze da pridje grafickoj kad se CUDA implementira.

ti sedis na usima i ocima,procitaj malo sta sam na pisao u zadnjih par postova. i procitaj malo...
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_signal_processor

Brate ti sediš na mozgu.

Čovek hoće da nadogradi komp za neke pare, verovatno ne više od 500-600 evra i pita da li ima veze jel Intel ili AMD, da bi radio muziku kako je i do sada radio, bez ikakvih DSP čipova, a ti mu predlažeš DSP čipove od po 2000 evra ili da batali muziku ...

Tom logikom moj je predlog da ne uzima računar uopšte već da uzme Neve ili SSL mix pult od pola miliona evra, ili da jednostavno kupi Abbey Road i da tamo pravi muziku.

nek stavi 20 vst plugina i zauzece procesora ce da bude 100% i nece moci da radi nista,bilo da je frutiloops,cubase,nuendo itd..

Ovo jednostavno nije istina, može da se izvuče mnogo više, a sasvim dovoljno za bedroom, verovatno elektronsku, produkciju. Ako nešto počne da koči uvek se može freezovati ili eksportovati u audio trake, pa ne vidim gde je problem. Neće valjda u svojoj sobi miksati muziku za film sa ko zna koliko kanala ...

Ovde se izgleda skupljaju sve sami profesionalci, koji bez par DSP kartica neće ni da pale računar, jer ne mogu tako da rade na njihovim mega projektima :)

Poslednja izmena:
vi ste poceli pricu o nekim konfama po 10000e on za tih 500-600 e moze da uzme taj aidiofil i dsp kartu i jos ram memorije... cak mu je dovoljan i maudio 24/96...

Poslednja izmena:
imam zvcucnu koja na sebi ima dsp procesor ali nemam neku jacu (emu 0404),ali sam bio u par studija gde imaju dsp karte tipa UAD,TC Electronic,MOTU,Waves APA,Sonic Core itd...

Što ti ne prodaš taj komp što imaš, uzmeš neki single core slabiji, a za razliku dokupiš DSP kartu, pa onda posle jedno pola godine korišćenja takvog setupa dođeš da preporučiš i drugima isto to?

a sto bi prodavao :D,vec imam u planu da uzmem neku dsp kartu ;)

Totalno je nebitno da li ces uzeti Intel ili AMD.Vecu razliku od 2 posto neces videti, a to je smesno..... ;)

I sve ti zavisi od VST pluginova i pluginova za mixer.Ako naprimer stavis T-Rack-s na mixer ode ti zauzece na 50 posto bez ikakvog vst plugina.... tako da te fore da ce mu intel nesto pomoci s obzirom da radi iz *******cije verovatno, posto da se bavi poluprofesionalno ili profesionalno razmisljao bi o ulaganju u zvucnu i DPS kartu a ne o procesoru.Uzmes i7 i ne treba ti zvucna..... :banana: glooposti :D

Stara prica svako svog konja hvali ;)

Samo relano pricam nebitno sto imam AMD.

P.S a o zvucnicima .................dzaba sve kad imas neke krs pa mozes da imas i 4 NEVADE zabodene :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno