Evo ja sam se time bavio na grafičkoj u Celeronu G530. Napon grafičke bi trebao da je isti kao napon procesora, a sa offsetom možeš da menjaš dodatno samo za grafički deo umesto da podižeš za ceo procesor. Prema intel specifikacijama napon procesora može da ide do 1,52V a neko najčešće slaganje korisnika je oko 1,35 za bezbedan 24/7 overklok Sandy bridge procesora. Kod mene je procesor na 1,15V pa sam išao sa offsetom do +0,23 i tu sam izvukao 1650MHz. Međutim dešava mi se u jednoj igri da mi se na momente koči, pa sam smanjio na 1600MHz sa naponom 0,18 i ispitujem da li će opet da se dešava. Važna stvar, ako ostaviš napon na Auto, do 1350MHz se ne povećava, posle 1350 za svakih 50MHz offset sa automatski podiže za +0,05. To ne piše u BIOS-u već moraš da instaliraš onaj ASUS-ov AI suite. Ne znam da li je bezbedno ako bi stavio mnogo visoku frekvenciju a napon ostavio na auto. Takođe moguće je da povećavanje BCLK vrednosti traži veći napon.
Što se tiče temperature, mislim da ne postoji sonda nego da se računa nekako na bazi jezgra, tako da bi limit temperature iGPU bio i limit temperature procesora. GPU-Z je očitava. Isto sam primetio da se nekad frekvencija ne podigne na onu vrednost koju ja zadam, nego ostane na baznoj ili čak nekoj levoj. To se rešava restartom. I još jedna stvar, ko hoće da izvuče maksimum grafičke, treba da koristi dual chanel, najveći dobitak u pixell fillrate-u. U prilogu 3DMark Vantage rezultati koje sam planirao da ostavim.