Šta je novo?

Intel i5-750 ili AMD Phenom II 965 ili...?

S.V.E.T.A.

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
319
Pozdrav dobri ljudi:)

Interesuje me konkretno sta je bolje uzeti od ova dva CPU-a posto su im cene zajedno sa platformama vrlo slicne?
Kod intela ne razmisljam o nekim plocama preko 200e nego u rangu do 130e. A ako mozda postoji i nesto bolje (od CPU-a) sto ce skoro stici a u slicnom je rangu cena, slobodno recite.

Ostatak masine bi bio:
4G DDR3
ATI HD5770 (mozda HD5850)
3 HDD
Namena bi bila od kuckanja u Word-u do igranja najnovijih zahtevnih naslova i onih koji ce tek stici, znaci apsolutno za sve.

Unapred zahvalan

Core i5-750 je bolji izbor. Još kad se OC-uje, AMD nema šta da traži pored njega.

I, ako imaš para, idi na 5850 ipak.

I5 i 5850 obavezno ako imas full HD monitor. To je prava kombinacija. Ja cekam samo da Bad Company 2 izadje pa idem po grafiku, do tada sedim miran

AMD 965 je jednako dobar kao i i5 750.
AMD 965 je nesto jeftiniji (oko 20e kada sam ja poslednji put gledao, a i matična ploča je jeftiniji optilike isto tokliko, a za 30-40 e možeš kupti recimo dodatnu memoriji, HDD ili možda malo bolju grafičku...) i daje malo bolje performanse u igrama, i5 750 ima bolje performanse u aplikacijama kao što su recimo photoshop. U svakom slučaju nećeš pogrešiti jer se razlike u realnom okruženju ne primećuju.
Ja lično imam AMD 965 i ni jednom nisam zažalio što sam ga uzeo. Moj drug je u isto vreme nabavio i5 750 ni on nije zažalio tako da mislim da bar što se ovog segmemnta tržišta tiče jedino lična naklonost prema jednom ili drugom taboru ima veze.
Pozdrav,

Ja sam vec neko vreme u dilemi :
Da li se isplati juriti Phenom II X2 545 ~70eur ili Phenom II X3 720 ~100eur varijantu i pokusati sa otkljucavanjem? Da li uopste i dalje mogu da se nadju primerci koje je moguce otkljucati?
Usteda je od 50-80e samo za procesor pa po meni onda ima smisla juriti ovu varijantu a ostatak para
uloziti u graficku, memoriju napajanje ili nesto drugo.

Evo, ja imam 720 otključan, pogodilo se. Niti sam šta gledao, tražio posebne serije... Ali imaš da nadješ na netu koje su serije najbolje za otključavanje, nešto što piše na samom procesoru, pa ako hoćeš tako da tražiš, odeš do prodavnice i zamoliš da ti pokažu više procesora u kutijama (vidi se kroz providni deo to što ti treba).

Ali u pravu je Fingon82, ako hoćeš da se igraš na njemu, za (skoro) sve igre posao će ti vršiti dvojezgrarni, za neke ozbiljnije aplikacije i igra tipa GTA4 trebaće ti sva četiri jezgra.

Hvala na odgovorima.

Od prilike sam predpostavio da se sve svodi na neke licne afinitete prema odredjenom brendu kada su ova dva procesora u pitanju.
Tako da ako do moje kupovine ne bude stiglo nesto sto je bolje od oba gore pomenuta CPU-a (a ne verujem) odluka pada na neki od ova dva.
Do sada sam uvek imao AMD, ali nikad nije kasno da se preobratim:d

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno