Šta je novo?

INTEL i5-2400S VS AMD FX-6200

Evo malo da pripomognem oko odluke ili sta vec.
Imao sam u zadnjih 30 dana g530, FX 6200, 955BE i sad 2500K. Okacicu rez iz CINEBENCH_11.5 benchmarka sto sam radio sa tim procesorima pa se mozes orijentisati otprilike gde je tu taj tvoj 2400S.
Sto se tice igara izuzev g530, ostala tri procesora su za svoju cenu dobri(zavisi koliko placas 6200). Inace fx 6200 na def radi na 3800mhz, ali ima i turbo na 4100. Klokovan 4700mhz, al nesto ne videh nekog benefita od toga, al eto i to je odradjeno, al u realnom radu nema potrebe. Jedino kod 3ds max i video rendera ima poboljsanja.

Od svega do sada napisanog, jedino sa cime se slazem jeste ostajanje na 2400s ili ako bas mora zamena za 2500k ili 3570k( cisto zato sto meze OC). Prelazak sa intela na amd, je gubitak novca, zivaca i vremena.

Skini CINEBENCH_11.529 odradi sve testove pa uporedi. Nek ti bude neki orijentir, ali i ne 100% bas odluka.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 288
Poslednja izmena:
Da. Sklopio sam nedavno konfiguraciju sa tim procesorom, za pare koje kosta je fantastican. Da napomenem bio sam i u Intelovom taboru ranije i mogu provereno reci da ovaj procesor melje sve sto bacis pred njega. Ne zanimaju me benchmarkovi, samo korisnicko iskustvo i iz toga imam samo reci hvale za njega. I za gejming je odlican, tera sve nove igre na max sa visokim frejmrejtom. Jedino sto treba da uzmes je bolji kuler jer je ovaj sto dolazi uz njega previse bucan. Imas hyper 212 evo koji kosta oko 3000 a potpuno je necujan i efikasan.

Evo malo da pripomognem oko odluke ili sta vec.
Imao sam u zadnjih 30 dana g530, FX 6200, 955BE i sad 2500K. Okacicu rez iz CINEBENCH_11.5 benchmarka sto sam radio sa tim procesorima pa se mozes orijentisati otprilike gde je tu taj tvoj 2400S.
Sto se tice igara izuzev g530, ostala tri procesora su za svoju cenu dobri(zavisi koliko placas 6200). Inace fx 6200 na def radi na 3800mhz, ali ima i turbo na 4100. Klokovan 4700mhz, al nesto ne videh nekog benefita od toga, al eto i to je odradjeno, al u realnom radu nema potrebe. Jedino kod 3ds max i video rendera ima poboljsanja.

Od svega do sada napisanog, jedino sa cime se slazem jeste ostajanje na 2400s ili ako bas mora zamena za 2500k ili 3570k( cisto zato sto meze OC). Prelazak sa intela na amd, je gubitak novca, zivaca i vremena.

Skini CINEBENCH_11.529 odradi sve testove pa uporedi. Nek ti bude neki orijentir, ali i ne 100% bas odluka.

i5 2500k bi u cinebenchu 11.5 na defaultu trebao da baca oko 5.5 pa i manje. Sta je sa ovim tvojim, ovde nesto ne stima? Ocito da je naklokovan za medalju ali me cudi da pise da je kao radio na 3.3GHz. Moguce je da u svakom slucaju prijavljuje istu frekvencu ma koliko bio klokovan?

Poslednja izmena:
Cinebench uvek prijavljuje standardni klok, bar je takvo moje iskustvo. A za taj rezultat i ne mora da se "naklokuje za medalju", pogledaj moje stare rezultate sa 4.5 GHz i 4.7GHz, što se lako postiže (a može se i prevazići uz dobru matičnu i kuler):

http://img848.imageshack.us/img848/3280/benchh.png

Svako treba da zna da je i5 još uvek nenadmašiv u smislu odnosa cene i performansi, a kada se overklokuje nijedan AMD mu nije ravan u većini slučajeva. FX-6200 je verovatno dobar procesor, nisam ga imao, ali Intel je daleko ispred AMD-a po pitanju tehnologije.

Moguce je da u svakom slucaju prijavljuje istu frekvencu ma koliko bio klokovan?

Kao sto mozes da vidis vec sam to pretpostavio u zadnjoj recenici a sto se tice toga da je i5 daleko bolji od fx 6200 to nisam sporio cak sta vise imao sam priliku i licno da se uverim. Razlika izmedju 3.3 do 4.5 je prilicna tako da to jeste dobro naklokovan proc!

Kao sto mozes da vidis vec sam to pretpostavio u zadnjoj recenici a sto se tice toga da je i5 daleko bolji od fx 6200 to nisam sporio cak sta vise imao sam priliku i licno da se uverim. Razlika izmedju 3.3 do 4.5 je prilicna tako da to jeste dobro naklokovan proc!

To je normalno OC i5 2500k. def. voltaza i 4500mhz. Dobro naklokovan cpu je 4800+ mhz :D Ovaj primerak sto sam imao je fenomenalan. Jako mu malo napona treba za 5ghz.

Recite mi koliki klok bi mogao da se dobije na msi970a-g46 uz fx6200? imam cm hyper 612s ???

Cisto sumnjam, mozda neki lapovan phanteks sa lool liqid pro.......

Vrh Dno