Šta je novo?

INTEL i5-2400S VS AMD FX-6200

Mrle92

Cenjen
Učlanjen(a)
10.07.2012
Poena
154
Imam jedno pitanje za vas, imam procesor imtel core i5 2400s dal da ga menjam za amd fx-6200 ?

Ako ti je neki drugar predlozio, znaj da hoce da te preyebe

mogu li dobiti neki razlog zasto ne gledao sam po internetu mnogo je bolji proceso po karakteristikama

da napomenem to je procesor sa 2.5ghz po jezgru da i nije ni slican kao 2400 velika je razlika u procesoru

Poslednja izmena:
Stilgar. pa gde nađe da mu daješ Anandtech link, oni su poznati po tome da u svemu favorizuju Intel. Ja ne verujem mnogo niti njihovim testovima niti načinima na koje rade testove.

Mrle92, FX 6200 je solidan procesor ali mislim da se ne isplati da ga menjaš, jer je tvoj 2400 bolji od njega. Dakle, ostani na tvom Intelu i to je to.

ok hvala vam na savetu, ako jos neko ima neki svet ili nesto da doda mnogo bi koristilo ;)

svi smo izgleda prevideli ono s u nazivu procesora...

Pitao sam se da li ce iko primetiti tu "sitnicu" :) Najbolje od svega je sto je lik i sam napisao "da napomenem to je procesor sa 2.5ghz po jezgru da i nije ni slican kao 2400 velika je razlika u procesoru", ali dzaba :beat:

Anyway Mrle92, odgovor na pitanje sta uzeti se ne moze dati tek tako, moras nam reci cemu ce sluziti komp, cak i da je u pitanju punokrvni i5 2400, kao sto cak i na onom Anandovom poredjenju mozes videti, postoje stvari gde je FX brzi, dakle ako ce ti komp sluziti za recimo dekompresiju podataka, enkripciju, rendering-onda se vise isplati FX, ako je pak namena racunara prvenstveno gaming onda je SB varijanta bolja, mada je i to u slucaju S modela opet bitno drugacije nego non S.

svi smo izgleda prevideli ono s u nazivu procesora...

Jaoooo gledaj stvarno,to sam prevideo sam i mnogi odavde. Da,da, procesor radi na samo 2.5 GHz, ako se ne varam. U tom slučaju je bolje rešenje AMD FX 6200, jer radi na 3.8 GHz. Još kada se klokne na 4.5 GHz za svaki dan,. što je dokazano da može veoma lako, ovaj procesor se pretvara u više nego dobru varijantu.

U svetlu novih okolnosti mozda bi i mogao da menjas.

ovako planiram racunar za rad manje vise za igranje igara, znaci treba mi racunar i za jedno i za drugo.

Vidim neki su u dilemi kao i ja, a neki nisu pa kazu da je bolji i5 2400s a neki kazu da je bolji fx6200

ja koliko sam video ovaj i5 2400s ne moze da se overklokuje da mu je najveci radni takt 3.0 i da ima 4 jezgra a ovaj fx6200 je sasvim druga prica on ima 6 jezgara i radi na 3.6 moze da se lepo overklokuje na 4.2 sto je mnogo bolje po mom nekom misljenju u velikoj sam dilemi jos uvek kao sto sam i rekao . Koliko vidim dosta ljudi nije primetilo ono s pa su rekli da nemenjam, ali to s mnogo znaci jer je procesor skroz drugaciji od 2400

FX 6200 radi na 3.8 GHz i za svaki dan se klokuje bez problema na 4.5 GHz, a sa malim povećanjem napona i na 4.7 GHz, doduše uz mnogo bolji kuler.

Da, tvoj 2400s ne može da se klokuje tj. vrlo slabo i to mu je velika mana. Na tvom mestu ja bih ipak menjao to i uzeo AMD FX 6200.

Na kojoj ploči bi se terao FX 6200, znaš li ?

Plocu cu kanije da pazarim necu sad jos i sa tim da lupam glavu, kad dodje vreme vide cu koju cu plocu.

Plocu cu kanije da pazarim necu sad jos i sa tim da lupam glavu, kad dodje vreme vide cu koju cu plocu.

Nemoj se dvoumiti , menjaj procesore neces se pokajati , FX 6200 je bolji od i5 2400s

Evo ti preporuka i za plocu , ona je oko 90 evra ASRRock 970 Extrim 4 (990x cip )
Ploca je odlicna , ima par sitnica koje imaju mnogo skuplje ploce , a moj FX 8120 je na njoj otisao bez problema na 4.2 GHz , ne smam da ga vise dizem zbog napajanja.

Kao vlasnik 2400s napisacu samo ovo:

4GB+2HDD+H61 = 40w u idle. AMD FX 6200 toliko trosi dok stoji u kutiji neraspakovan. Ukoliko se ipak odlucis da prodas procesor mozemo dogovoriti povoljnu zamenu :)

Mislim da decko nije pitao kolika je potroslja vec koji procesor ima bolje performanse.... Tu je FX 6200 nedvosmisleni pobednik

i5 2400S ima bolje performanse kada je potrosnja u pitanju. Srecan?

Vidi, ovaj forum ti je prepun dokonih parazita koji sa neverovatnom lakocom, da ne trepnu, drugim ljudima izbijaju pare iz dzepa sa bozepomozi savetima. Da bi se stvar precizirala, odgovori ti ovom vecu mudraca na nekoliko pitanja!

1. Sta tacno mislis da radis sa svojim kompom?
2. Koje napajanje imas, odnosno da li planiras da pazaris neko jace jer ti za klokovanje AMD-a preko 4ghz treba nesto jako, kvalitetno i skupo. Spremi kesh. (Intel ces moci sa malo cinculiranja da kloknes na 3 ghz sto ce ti biti dovoljno za svako moguce igranje i bilo koji ozbiljan rad. Ako je igranje bitno, kesh bolje ulozi u jacu grafiku ali vodi racuna da li tvoje postojece napajanje moze da to izgura.)
3. Cime ces da hladis AMD-a? AMD trosi i greje se znacajno vise u odnosu na Intel, racunaj na potrebu za boljim hladjenjem. Znaci novi kesh.

Ajd sad detaljno i polako! :)

Poslednja izmena:
Ovde svako vuce na svoju stranu. E crni sine gde si ti nasao da pitas.

Marti Misterija nije mi bitno koliko trosi struje procesor posto ide napajanje LC Power od 600w koje je dosta kvalitetno po mom misljenju, ma razumem ja da trosi struju amd i sve toali mene interesuje koji je procesor bolji po karakteristikama a ostalomi nije bitno ako razumes

Poslednja izmena:
Uzmi FX6200 bez razmisljanja , po karakteristikama je bolji od i5-2400s

JA bi intel i5-2400s koristio moze da ide i do 3.3 sa Max Turbo Frequency jedan od najacih procesora u klasi 65w !

A da zamenis ti taj I5-2400S sa I5-2500K :D posto jelte, vec imas plocu..to ce te tek jeftinije izaci nego da uzimas i plocu i procesor

Nazad
Vrh Dno