Šta je novo?

Intel i3 4130 misljenje o novom Haswell-u

A mozda je bolje resenje da ides na Haswell-a?

H81 + Pentium G3220 mozes uzeti za iste pare. A dobijas nesto brzi procesor i noviju platformu.

Razlika izmedju dual i single channel-a je mizerna (http://www.youtube.com/watch?v=rgLCEMW-kfY ).
Sta je bre mizarno? Pogledao sam sad 4-5 testa, razlike su jako vidljive...

@OWERKLOKER:Samo malo obrati paznju na to sto pises i niko ti nista nece reci. Za dual chanell si odvalio samo tako.

http://www.youtube.com/watch?v=v63dHvE3xBI

A mozda je bolje resenje da ides na Haswell-a?

H81 + Pentium G3220 mozes uzeti za iste pare. A dobijas nesto brzi procesor i noviju platformu.

1+, do kraja ce da pocnu da preporucuju coveku single core...

Poslednja izmena:
Ja nisam normalan vec 3 dana bijem glavom obrni okreni sve mi nesto isti k.., nmg se odlucim ni za sta *** -_- kakva je ova kombinacija:
Matična ploča: MB FM2 A85X Gigabyte GA-F2A85XM-HD3, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1/USB3
Procesor: APU FM2 AMD A4-5300, 3.4GHz/ Radeon™ HD 7480D
Memorija: DIMM DDR3 4GB 1866MHz Kingston HyperX Blue CL9, KHX1866C9D3/4G
Hard disk: HDD SATA3 7200 500GB Seagate Barracuda® ST500DM002
Kuciste: 450W Rhino RH-C375I, RX-450PC (CWT)
Posle svega mislim da je ovo najbolja kombinacija za ove pare sto mogu da prijustim za kompijuter, mislim da je ovaj procesor brz u radu ovako u win-u i bolji je u odnosu na moj "Intel Pentium 4-521" 1000 puta sigurno, usput moze da posluzi za neku igrici i ako igrice tek po nekad igram, a mislim da je bolje takva kombinacija sa boljom maticnom i losijim procesorom pa kasnije neki a8-a10 stavim, interesuje me i vase misljenje po 5 put vec ? Hvala, Ovo je 25900 :)
Ili mozda:
Matična ploča: MB FM2 A55 MSI FM2-A55M-E33, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/USB2
Procesor: APU FM2 AMD A6-6400K
Ne znam kako bih radio ovaj procesor na ovoj ploci a ovo ostalo sve isto da ostane?

Poslednja izmena:
Ova druga kombinacija sa a6 6400k,odlicno bi radio,razlika izmedju a55 i a85 cipseta je to sto a85 ima usb3 i sata 3...Takodje dodaj jos malo para i uzmi malo bolje napajanje recimo lc power 420w (12cm ventilator) i imaces odlicnu konfiguraciju sa kojom ces moci i neke igre da odigras na low-medium...

prijustim, kompijuter. :d

Vidi druze, tvoj novac i tvoja stvar. Intel je trenutno u svakom pogledu bolja kupovina. Superiornija platforma koja ti pruza dosta fleksibilnosti i poprilican upgrade (do i7 4770), procesori jako malo trose i ne greju se puno pa ti ne treba neka bolja ploca od 35-40e. Usput imaju solidnu integrisanu sa kojom mozes i po neku igru odigrati. A o jacini jezgra ili ti IPC-a da ne pricam. Ti odluci.

@OWERKLOKER
Ja sam to ovde na forumu procitao, licno testirao nisam... ''ja sam primetio u testovima razliku izmedju duala i singla 20% + za Dual Channel'', par njih je tvrdilo da ima razlike dok je jedan tvrdio da nema... sad da l sam ja to odvalio ili smo nas vise to odvalili ili su oni sto su izmislili dual chanel bzv to uradili, svako ima neko drugo misljenje...proguglaj malo, ima i sta da se vidi.

Razlika postoji samo u testovima. U realnom radu je neprimetna. Slobodbo proguglaj. ;)

Razlika postoji samo u testovima. U realnom radu je neprimetna. Slobodbo proguglaj. ;)
Bar sad sam priznajes da razlika postoji, u testovima, sad ako budem rekao da je i7 jaci od i5, ti ces meni opet da napises da sam odvalio samo tako jer razlika postoji samo u testovima?

Dosli smo do zakljucka, ili sam te ja sam iz prilozenih i pogledanih testova, da ako uparis memorije u dual channel, sa integrisanom grafickom karticom, rezultati ce biti osetni, tacnije oko 30% razlike postoji izmedju single i dual channela ali naglasavam samo ako je upitanju integrisana graficka kartica.

Ja nisam normalan vec 3 dana bijem glavom obrni okreni sve mi nesto isti k.., nmg se odlucim ni za sta *** -_- kakva je ova kombinacija:
Matična ploča: MB FM2 A85X Gigabyte GA-F2A85XM-HD3, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1/USB3
Procesor: APU FM2 AMD A4-5300, 3.4GHz/ Radeon™ HD 7480D
Memorija: DIMM DDR3 4GB 1866MHz Kingston HyperX Blue CL9, KHX1866C9D3/4G
Hard disk: HDD SATA3 7200 500GB Seagate Barracuda® ST500DM002
Kuciste: 450W Rhino RH-C375I, RX-450PC (CWT)
Posle svega mislim da je ovo najbolja kombinacija za ove pare sto mogu da prijustim za kompijuter, mislim da je ovaj procesor brz u radu ovako u win-u i bolji je u odnosu na moj "Intel Pentium 4-521" 1000 puta sigurno, usput moze da posluzi za neku igrici i ako igrice tek po nekad igram, a mislim da je bolje takva kombinacija sa boljom maticnom i losijim procesorom pa kasnije neki a8-a10 stavim, interesuje me i vase misljenje po 5 put vec ? Hvala, Ovo je 25900 :)
Ili mozda:
Matična ploča: MB FM2 A55 MSI FM2-A55M-E33, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1/USB2
Procesor: APU FM2 AMD A6-6400K
Ne znam kako bih radio ovaj procesor na ovoj ploci a ovo ostalo sve isto da ostane?
I dalje stojim iza toga da ti je haswell najbolje i najdugotrajnije resenje koje ce te sluziti duze od svih ovih ponudjenih konfiguracija bez ikakvog upgrejda, sve ovo sto izgleda jeftinije ce za godinu dana postati beskorisno a primecujem da nisi korisnik koji cesto menja racunare zato gledaj da uzmes nesto sto ce te sto duze sluziti...

Poslednja izmena:
ja sam pre mesec dana obnovio konfiguraciju umesto xp 3000+ za konf iz potpisa,sa orprilike isim korisničkim potrebama,daleko od toga da je athlon bio za baciti,ali keleraba je ubica za njega i ne mislim da će postati beskorisna za godinu,dve,a da ne govorimo o g1610,..............
što se mene tiče ova je tema završena.....

Hvala na svim savetima, predlozima i sugestijama na kraju sam narucio:
Maticna ploca: Gigabyte GA-H81M-S1
Procesor: Intel Core i3-4130
Memorija: DDR3 2GB 1600MHz Kingston HyperX
Hard disk: SATA3 7200 500GB Seagate Barracuda
Kuciste: 500W Spire 1072 Black
Sve ovo je izaslo 30.559 odlucio sam se za ovo zbog buduce nadogradnje neke solidne graficke i jos ram-a

skoro pa odlično;)
kućište je jako lepo,napajanje nije loše(kad crkne samo se ugasi komp),ali BUČNO-imam takvo kućište uz gotovu konfig.sa AMD E350 koje koristi sin,a na drugoj, prethodnoj konfiguraciji sa athlonom xp mi je letos crklo,samo tiho dušu ispustilo,ništa za sobom nije povuklo(u garanciji promtno zamenjeno-list)
procesor nema tu šta mnogo da se priča,
,ploča-sata3,usb3,nije skupo,odličan izbor
hard disk odličan izbor
memorija....pa gde bre osakati tako lepu konfu sa 2 giga,trebao si 1x4 Gb pa kasnije još 1x4
pozdrav,da te dugo služi....

Poslednja izmena:
radiće mu malo bolje od Intel Pentium 4-521 na XP,kupuj još memorije ,skuplja je iz meseca u mesec....

Ma samo 32-bitnu veriju Windows-a i nema problema. Za surf i laganu multimediu bice ok.

Pa *** bolje stavim sad bolji procesor lako cu dodam jos 2 giga ram-a, novac me ogranicava stavio bih ja 32 giga al pare :D Hvala, ziv bio :D

Nema sta da se brines, sve je to odlicno uklopljeno. Lakse je dodati rama jos, nego menjati procesor, hard ili ne daj boze platfromu.

Radice ti super sa 2gb, sve sem zahtevnijih igara. Win 7 64bit Ultimate sa svim dodatnim glupostima pojede ~800Mh rama, tako da ti ostaje kusura ~1000 za surfing i ostale zezancije. ;)

Ali druze Kristina, najbolje bi bilo da ti za ~2 meseca lepo deda mraz donese neki 2x4gb kit, a taj stavi u oglase i miran si. :d

Poslednja izmena:
Hvala bogu da si uzeo i3 umesto Celerona (i sve se mislim dokle će ga ljudi preporučivati...).

Veruj mi da je značajna razlika - ja sam prelazio sa Pentiuma G630 na i3 3225 i razlika je drastična. Sad imaš finu osnovu za buduću nadgradnju.

Sta mislite o novom procesoru u kombinaciji sa maticnom: Gigabyte GA-H81M-S1 i ramom Kingston HyperX 2GB 1600MHz KHX1600C9AD3B1/2G, Da li vredi uzeti ovaj procesor i ovu plocu i ram pa kasnije +ram +graficka, ili uzeti neki g1610, neku jeftinu h61 plocu, ram 2gb, i neku solidnu graficku 7730, 7750 eventualno ? S obzirom da ne igram neke igrice pre bih uzeo ovo prvo sa integrisanom grafikom al nekad +grafika mozda padne ???

neka se neko upita zašto nema celerona treće generacije-toliko su dobri i jeftini za potrebe prosečnih korisnika da su konkurencija skuplim sa mnogostruko većom cenom,ali ne toliko većim performansama
onaj koji "ne igra neke igrice" neće ih nikad ni igrati,verujte mi,razmišljanje u stilu,nek imam ,možda zatreba nekad je pogrešno i bacanje para
a što se tiče memorije-nikad dosta

ne znam zasto bi instalira 32bitnu verziju windowsa na sistem sa 4gb i vise rama ... a jos gore ako je moderan cpu ...

Pa zato što sad ima 2GB :)

Pa da ali 2gb je stvarno malo, moze da roka sada sa 2gb posle da doda jos jedan stap i da malo oslobodi sistem i nece morati da reinstalira ceo sistem. Verovatno sam iskompleksiran jer redovno vidjam masine sa 8gb i vise ama na kojima su profesionalni serviseri dizali windowsXP 32bit... u 2013toj godini :) ... :) ... :(

Mislim nema nikakve dobiti od 32bitnog cak i sa 2gb rama ... no nebitno, mlatim praznu slamu :)

Poslednja izmena:
mislim da brže diže sistem sa 32 bitnim,koliko u win7 neznam,u ubuntu skoro duplo brže 32 bitni-34 sec,gašenje 5 sec mereno štopericom sec,64 bit preko 1 min(negde oko 1:10 min(barem meni)....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno