Šta je novo?

Intel grafika i wide rezolucje

Vincent Vega

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2008
Poena
301
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Kablovski internet
  3. Mobilni internet
Drugari, ako može mali savet šta da se radi, iako nisam siguran da li sam trebao ovu temu postovati ovde ili u monitore.

Instalirao sam u jednoj firmi 4 identična računara koji su u workgroup-i. U pitanju su Asus barebone-ovi sa Intel GMA945G integrisanom grafičkom. Uz računare im je isporučen Asus 22" monitor 223B. Prilikom instalacije sve je bilo u redu i isporučeni su na lice mesta. Tamo tokom instalacije njihovih programa, mi se na 2 računara desilo da su posle jednog restarta nestale sve wide rezolucije. I posle skidanja novih drajvera sa Intelovog sajta koji navodno rešavaju ovaj problem, ništa se nije promenilo. Monitor bi trebalo da radi u native rezoluciji 1680x1050/60. Silom prilika tada sam morao da odem i ostavio sam im tako kako je bilo. Kad sam došao kod njih sledeći dan, desilo se da se na jednom od ta dva računara, rezolucija vratila sama od sebe. Ali zato su se pokarabasila druga dva računara koja su prethodni dan radila normalno. S obzirom da je jedan od korisnika u međuvremenu šutnuo računar koji je stajao pored stola u radu (bukvalno kad je ustajala sa stolice) prso je hard pa sam tu radio reinstalaciju danas i sada je sve u redu (za sada). Na druga 2 koja su od juče do danas radila normalno, nisam ništa uspeo da uradim čak ni pomoću power stripa. Da li je neko imao sličan problem ili slučajno zna rešenje ovog problema bez reinstalacije op. sistema? Svaki savet je dobrodošao.
Hvala unapred!

Ljudi, ajd pomozite malo. Nije moguće da se ovo samo meni događa.

Meni je instalacija novijih drajvera uvek rešavala taj problem, ne znam zašto kod tebe to ne radi...

Mi smo imali isti takav problem na HP-ovim masinama i 22" wide ekranima i resili smo ga tako sto smo skinuli nove drajvere sa Intelovog sajta...dok sa HP-ovog sajta nije hteo da radi, a pisalo je da je ista verzija drajvera...

Probao si nesto sa drajverima za monitor? Ili cak starijim drajverima za grafiku? Ne rece koji OS je u pitanju..

U pitanju je XP. Probao sam i da napišem drajvere u powerstripu za monitor pošto uz Asus monitore nema drajvera čak ni na sajtu. Posle reinstalacije windows-a na jednom od 4 računara problem mi se više ne pojavljuje na tom računaru. Moguće da je neki od win update-a to uradio i pobrljavio drajvere. Na tom računaru sam isključio automatic update i to mi se ne dešava. Probao i sa novim Intel drajverima, kao što sam gore napisao, koji navodno rešavaju taj problem ali i dalje ostaje isto. Problem je u tome što bi trebao kako god znam i umem ovo da rešim bez reinstalacije op. sistema.

Pazi ovo!
Patio sam se sličnom scenom
(sony vaio) resenje je bilo dvaput uzastopce (bez restarta) instalirati drajvere.
Nemam objasnjenje. Izguglao, smejao se, ali na kraju u očajanju probao i spasilo me.
eto.
sc

Pazi, ideja je toliko nelogična da možda i upali. I ja sam tokom godina imao puno takvih "rešenja" koja ni sam nisam umeo da objasnim. Idem u četvrtak na lokaciju pa ću probati. Javljam šta sam uradio a tebi u svakom slučaju puno hvala za pomoć.

Vrh Dno