Šta je novo?

Intel garancija

• Začetnik teme Začetnik teme CarnX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li garancija za intel procesor kupljen preko (racun i garancija, USA) moze da se ostvari kod nas?

Isto to me zanima i za DDR3 memorije? da li se neka garancija iz USA moze ostvrariti kod nas i za kog proizvodjaca to vazi?

mozda apple |)

realno za ostale slabo...
ct je hteo da mi "servisira" hp kalkulator, tj tako sto bi ga poslali napolje i onda mi naplatili carinu i shipping za novi...

Imas prava da direktno posaljes intel-u verovatno u nekom eu predstavnistvu...., za to bi trebao direktno intel da kontaktiras

Pa pretpostavio sam da je tako nesto... ili sam da saljem pa ukoliko vracaju novi da placam carinu...

Hehehe 🙂 Moze da se plati, samo zavisi od cike koji bude carinio 🙂

Hehehe 🙂 Moze da se plati, samo zavisi od cike koji bude carinio 🙂

Ne samo da moze nego se uvek placa i carina i PDV, za sve sto dolazi u drzavu, rezervni delovi i slicno.

Ne samo da moze nego se uvek placa i carina i PDV, za sve sto dolazi u drzavu, rezervni delovi i slicno.

Pa nije isto kad kupujes rezervni deo i kad nesto id na servis... pogotovo sto taj isti uradjaj izlazi iz srbije i posle se vraca, jednostavno nema logike da se placa dva puta ako imas dokaz da je isto to izaslo iz zemlje

Ako imaš carinsku deklaraciju kada je isti ušao u srbiju, ako ga zbog servisa šalješ napolje, nećeš morati ponovo da je platiš... samo ćeš morati da ispoštuješ zakonsku proceduru.

A nemaš carinsku deklaraciju, sasvim sigurno ćeš morati da platiš carinu kada ti budu poslali novi primerak!

Pa mislio sam iz amerike da uzmem neku ddr3 i 2600k (drug bi mi doneo), a nisam planirao da platim carinu... 🙂

E pa onda ćeš u svakom slučaju morati da platiš carinu + pdv, pošto nemaš dokaz da je roba legalno ušla u zemlju i kao takva ocarinjena.
A veruj mi, čak i da imaš carinski list i da ti je sve regularno ocarinjeno velika je verovatnoća da bi platio još jednom, što su upravo meni hteli da urade (neispravna baterija iz kine, uredno ocarinjena). Nije pomoglo ni to što sam objašnjavao da je baterija stigla iz Kine pre par dana neispravna i da je šaljem prodavcu na zamenu, a da su mi već naplatili carinu i pdv, šalteruša je samo ponavljala kao mantru, "tako je po zakonu", i nema dalje. Pošto sam skapirao da bi me više izašlo ovo zezanje sa našim dahijama, bacio sam bateriju i poručio novu, ***a, čovek bi mi poslao drugu, ali traži da se pošalje neispravna.
Tako da... Ako misliš na ostvarivanje garancije "from USA", što već neko reče, mislim da važi samo za Apple.
Pozz

Pa kad vidis koliko ce da te izadje ovo drndanje po carini...

Inace procesori, a ni ram memorija nisu bas nesto kvarljiva roba ako se o njima povede racuna. Tako da se bolje nadati da nece biti potrebe za potezanjem garancije...😀

Ali s druge strane opet : Djavo nikad ne spava:-devil-:

A veruj mi, čak i da imaš carinski list i da ti je sve regularno ocarinjeno velika je verovatnoća da bi platio još jednom, što su upravo meni hteli da urade (neispravna baterija iz kine, uredno ocarinjena). Nije pomoglo ni to što sam objašnjavao da je baterija stigla iz Kine pre par dana neispravna i da je šaljem prodavcu na zamenu, a da su mi već naplatili carinu i pdv, šalteruša je samo ponavljala kao mantru, "tako je po zakonu", i nema dalje.
Pozz

Pošto radim u firmi koja između ostalog uvozi tehniku, pa ima potreba i za izvozom neispravne robe u garantnom roku (u pitanju su stotine hiljada evra vrednosti robe na mesečnom nivou), mogu samo da kažem da je ta šalteruša neznalica i ne bi trebalo tamo da radi, jer po zakonu ako nešto izvezeš, uz potrebnu papirologiju, radi popravke (a da imaš svu papirologiju da si je prethodno uvezao po zakonu i platio dadžbine), isto to imaš pravo da uvezeš bez carine. Poenta je "ista roba", dakle product code (ne i serijski broj) mora biti isti. Trebalo je da tražiš njenu izjavu ili da ti pokaže tu stavku u zakonu ili da tražiš njenog šefa.

Jedino što mi pada na pamet je da nisi uradio odgovarajuću proceduru (papirologiju) prilikom izvoza neispavne baterije, pa se desilo čuveno "FTJP" i naplatili ti carinu ponovo...

Poslednja izmena:
mozda apple |)

realno za ostale slabo...
ct je hteo da mi "servisira" hp kalkulator, tj tako sto bi ga poslali napolje i onda mi naplatili carinu i shipping za novi...

Odakle ti ideja da je garancija za Aplle globalna? I da jeste, ti u Srbiji nemas ovlascenog uvoznika, a ni servisera 🙂))

Kao sto rece M_M, ako imas uvozne papire, onda mozes i da izvezes na servis u ponovo uvezes, ali ako si nesto usvercovao u zemlju, ne ocekuj ispunjenje garancije u ovlascenom servisu. Ako ne platis na mostu, platices na cupriji 🙂))

Mozda za iphone.. sumnjam da su ove sve jabukice svercovane.... kolko se secam ljudi su cak apple care dokupljivali napolju i isterivali ovde...

Odakle ti ideja da je garancija za Aplle globalna? I da jeste, ti u Srbiji nemas ovlascenog uvoznika, a ni servisera 🙂))

Kao sto rece M_M, ako imas uvozne papire, onda mozes i da izvezes na servis u ponovo uvezes, ali ako si nesto usvercovao u zemlju, ne ocekuj ispunjenje garancije u ovlascenom servisu. Ako ne platis na mostu, platices na cupriji 🙂))

Garancija na skoro sve Apple proizvode je WW, na MacBook, MacBook Pro, iMac i MacPro, kao i na iPad i iPod Touch, dok na iPhone npr. nije, već se ostvaruje u zemlji kupovine.
U Srbiji imaš i ovlašćenog uvoznika (Apcom: www.apcom.rs) i dva ovlašćena reseller-a: iStyle (što je ustvari Apcom, ovo je njihova maloprodaja; http://www.istyle.rs/) i Macola (http://www.yuepicentar.rs/Macola/Macola.html).
A jako dobro znam da se švercovana roba ne može slati na reklamaciju i tražiti oslobađanje od carine, toliki duduk nisam. Ovu bateriju su mi uredno ocarinili i kao dokaz sam imao carinski list, ali cicka na šalteru je, iako sam joj pokazao carinski list, ponavljala kao mantru da su takvi carinski propisi i tačka. Išao sam čak i kod carinice koja mi je tražila dokaz da je ovo upravo ta baterija koja je uvezena, ali na carinskom listu nije pisalo ništa, nikakav serijski broj, ništa što bi dokazivalo da je upravo ta baterija ona koja je ušla pokvarena i koja je ocarinjena. A pošto nemam svo vreme ovoga sveta da bih se ganjao sa kojekakvim činovnicima, posle par likova u Savskoj koji su mi davali suvisle odgovore ili me upućivali na nekog drugog, okrenuo sam se i otišao.
Možda to funkcioniše tako kada uvozi firma, ali ja kao fizičko lice sam dobio takav odgovor.

Nazad
Vrh Dno