Šta je novo?

Intel G2020

Pa ako vec hoces da uzmes AMD, u tom cenovnom rangu imas dobri stari phenom 955. Nekako mi ne uliva poverenje ovaj FM2 socket, bolje uzeti Phenoma i neku AM3+ plocu zbog eventuale nadogradnje na steamroller-a. Ali ja sam ipak za varijantu neka jeftina H61 ploca (ili B75) i neki i3 32xx.

Athlon 2 750k je isto što i A10-5700 samo bez integrisanog GPU,i jednostavno je noviji i izrađen u 32nm proizv. procesu za razliku od Phenoma. I ne kažem ja da je i3 lošiji,ali je i 4k skuplji . Athlon je daleko bolji od ovog pentiuma za iste pare jer dobiješ 2 jezgra više + turbo boost do 4ghz+ 32nm proizv proces dok se ovi Ivy bridge procesori više greju zbog 22nm proizv. procesa.

I slažem se u svemu sa Jesuis-om,FM2 će se verovatno koristiti i za sledeću generaciju APU-ova.Prosto ne shvatam što bi neko kupio Pentium osim zbog poznatog imena....Ak ćeš da ga koristiš samo za internet onda kupiš celeron koji je dosta jeftiniji a nećeš osetiti razliku.

Gledam sad cenu G2120,i sve mi se čini da je bolja kupovina u tom cenovnom rangu Athlon 2 quad core 750k. Najnovija athlon generacija sa turbo boost do 4 GHz za FM2 socket i još može da se OC. Dodaš tome 7770 i miran si 3 godine barem.

Da, uvek se tako cini sa AMD-om... dok ne probas Intel.
Ovaj cpu je ekstra, uz to dobijes i grafiku koja nimalo nije za potcenjivanje. Ja sa njom igram novi Tomb Raider.

Ako ce da igra igre neka uzme 5700 apu sigurno je u igrama za par desetina procenata bolji od bilo čega integrisanog što intel nudi(dok ne izađe Haswell, mada će pošto je nov biti i skup a onda će i Richland da izađe za njim i verovatno vrati stvari na isto stanje).

Da ne govorim što je 5700 isto mali potrošač i generalno zveka od procesora :)

Poslednja izmena:
Athlon 2 750k je isto što i A10-5700 samo bez integrisanog GPU,i jednostavno je noviji i izrađen u 32nm proizv. procesu za razliku od Phenoma. I ne kažem ja da je i3 lošiji,ali je i 4k skuplji . Athlon je daleko bolji od ovog pentiuma za iste pare jer dobiješ 2 jezgra više + turbo boost do 4ghz+ 32nm proizv proces dok se ovi Ivy bridge procesori više greju zbog 22nm proizv. procesa.

I slažem se u svemu sa Jesuis-om,FM2 će se verovatno koristiti i za sledeću generaciju APU-ova.Prosto ne shvatam što bi neko kupio Pentium osim zbog poznatog imena....Ak ćeš da ga koristiš samo za internet onda kupiš celeron koji je dosta jeftiniji a nećeš osetiti razliku.

Richland ide na fm2 socket. Posle toga kaveri koji bi trebao da bude životinja ide na novi socket.. To je tamo na jesen

Da li vredi menjati plocu i Core Duo E6300 za 1155 i pentium G2020 ili G2120? Gurnuo bi i Ati 7770 ako napajanje CM 420W moze da izdrzi..

ako je onaj koji radi na 1.83GHz onda da, ako radi na 2.8GHz onda i ne bas.

pa sad ... Pentium G2020 je Ivy Bridge koji radi na 2.9Ghz, a 2120 na G3.1Ghz, čak i ako zanemarimo bitne razlike u arhitekturi. Oba procesora bi satrla bilo koji 775 dual-core.

@maxa151

Pogledaj ovo poredjenje sa E8400 koji je dosta bolji od tvog E6300, pa sam prosudi.
G2020 sa plocom i 4GB rama bi te izaslo do 13000din, a tvoj komplet bi mogao da prodas za 4-8 hiljada u zavisnosti koliko imas rama (ddr2).
U svakom slucaju, mislim da bi ti se prelazak na s1155 isplatio. :)

pa sad ... Pentium G2020 je Ivy Bridge koji radi na 2.9Ghz, a 2120 na G3.1Ghz, čak i ako zanemarimo bitne razlike u arhitekturi. Oba procesora bi satrla bilo koji 775 dual-core.

bi na defaultu. ako radi na 4GHz ona su egal manje vise. konkretno, meni se ne bi isplatilo da rasklapam masinu, ne bih dobio ama bas nista.

Nazad
Vrh Dno