Šta je novo?

Intel E5200 na 6GHz+

el_corona

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2008
Poena
304
E5200 radi na 2.5GHz ima 2 mb kesa FSB na 800MHz. Zamislite 12.5 multi sa nekom standardnom plocom uz FSB na 500MHz uz Sub-Zero hladjenje :D

Poslednja izmena:
hahahaah kakav si lik :D
Mada ne moram da zamishljam :) nadji mi taj CPU pa da vidimo gde su mu limiti...
P.S. Skoro nisam video nekostruktivniju temu :D

Mnogi misle da je veliki mluti garancija za velik OC. Multi je samo olakshavajuca okolnost :p

BTW shta je sa SX forumom?
Prvi post me je bash nasmejao. Da...veliki multi dosta pomaze, ali FSB igra ulogu ;)
SXT menja server ;) pa ce "saobracaj" biti otezan neko vreme...

pa dobro, 12.5 multi i sta sad :D Zbog male kolicine cache-a SPi Tweaker ce se pokazati u punom svetlu ;)

Kakav bombastičan naslov, ja se primio ko budala, kad ono - Aca poštar i Šta bi bilo kad bi bilo ...

attachment.php

iz drugog thread-a

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=168614

Ovo je obecavajuce, jer ce moci da se odradi za male pare dobra konfa. Negde videh neku MSI 945 plchu koja ima support za Wolfdale i po specifikaciji moze da izvuche 333FSB tako da chak i na takvoj plochi moglo bi da se navuche 4Ghz :smash:

Buduci procesor je izgleda ili ovaj E5200 ili E7200. Ako bas bude bio bitno jeftiniji, onda - zna se. :d

hahahaah kakav si lik :D
Mada ne moram da zamishljam :) nadji mi taj CPU pa da vidimo gde su mu limiti...
P.S. Skoro nisam video nekostruktivniju temu :D

:D . Sta da se radi :D

@warmasterr
Sa 12.5 mnoziocem sam mislio pre na probijanje gigahercne barijere nego na SPi bencheve.

@activated1
Najavljena cena kod nas mu je 65e i kod nas bi trebao da se nadje u prodaji krajem Jula i pocetkom Avgusta. Namenjen je da zameni E2180 kao cele serije E2000 i E4000. Jeste da ima "samo" 2MB kesa i da ce mnogi vlasnici E4000 procesora razmisliti pre o E7200 i E7300 modelima za eventualan upgrade. E5200 je definitivno taj proc koji ce postaviti standarde za low i mid range segmente. Jos jedan dokaz za to je 45nm tehnologija koja uz visok multi (12.5) obecava visok OC i to sa prosecnom plocom i cak memorijom na 667MHz - recimo 12.5*333=4162.5 MHz. Malo li je? E5200 FTW.

Realno je za ocekivati i E3000 seriju koja bi trebalo da bude rezervisana za 45nm Dual Core Celerone koja bi takodje trebalo da bude interesantna.

A da i Intel je najavio pad cena krajem meseca, pa je to jos jedan + za 45 nanometrase, kojima ce cena biti najvise skresana.

Poslednja izmena:
Dobra igracka. Boje vise GHz, daj jos neko jezgro. A tema je dostojna sva 4 posta koje covek ima.

Pa sad, videcemo kako ce se pokazati ako ga uzmemo na test ;) Ako ne bude moglo pod Punishera, ici ce kod mene pod Dice ;)

SXT menja server ;) pa ce "saobracaj" biti otezan neko vreme...

Bio je hakovan... Ja ulazim kad ono wtf?! A sad nisam registrovan pa moram opet, a tek sto sam se registrovao neki dan.

Jedva cekam da izadje ovaj proc pa da konacno uzmem novu mahinu :).

Poslednja izmena:
Trebalo bi maaaaalo pre sredine avgusta. Nadam se. Nada poslednja umire, pa onda Mira, pa...

Poslednja izmena:
Intel će krajem avgusta predstaviti još tri procesora. To će biti Core 2 Q8200 (2.33 GHz, FSB 1333, 4 MB L2 keša, 45-nm), Pentium Dual Core E5200 (2.5 GHz, FSB 800, 2 MB L2 keša, 45-nm), kao i jednojezgarni Celeron 450 (2.2 GHz, FSB 800, 512 KB L2 keša). Prema roadmapovima, Q8200 bi trebao da nasledi Q6600 model na mestu najpristupačnijeg četvorojezgarnog procesora. Očekuje se da će se E5200 prodavati za oko 65 evra, te da bi mogao predstavljati dobar izbor za jeftine mašine. Konačno, Celeron 450 je namenjen segmentu najjeftinijih računara.

Izvor: Behardware

Vrh Dno