Šta je novo?

Intel D805, Gigabyte 8I945P-G, 2 X 512MB DDR2/533 Kingmax

psihodel

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Za koji dan planiram da pazarim gore navedenu kombinaciju pa me zanima da li neko ima istu, ili sličnu kombinaciju i koliko je istom zadovoljan?
OC me uopšte ne zanima.
Grafika će najverovatnije biti Gigabyte Radeon X1300Pro.
Malopre videh ovu temu sa dilemom da li 1 X 1GB ili 2 X 512MB memorije, pa se sada kolebam da li je možda bolje da uzmem 1 modul od 1GB??
Hvala

psihodel je napisao(la):
Za koji dan planiram da pazarim gore navedenu kombinaciju pa me zanima da li neko ima istu, ili sličnu kombinaciju i koliko je istom zadovoljan?
OC me uopšte ne zanima.
Grafika će najverovatnije biti Gigabyte Radeon X1300Pro.
Malopre videh ovu temu sa dilemom da li 1 X 1GB ili 2 X 512MB memorije, pa se sada kolebam da li je možda bolje da uzmem 1 modul od 1GB??
Hvala
1Gb za pocetak,posle kad skupis pare jos jedan i milina,udari jedan search i sve ce ti biti jasno,da ne tupim ponovo.

Jedna mala napomena: Ako uzmes ovu plocu, prvo joj fleshuj bios sa nekim drugim procesorom(npr. neki celeron D), jer tek od F10 biosa ploca podrzava 805D.
A moja misljena ako i misljenja drugih o doticnoj ploci pogledaj na:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=96448

A ako planiras da uskoro uzmes ponovo memoriju onda bolje uzmi 1x1GB, a ko mislis da ce ti 1GB biti dosta i neces skoro planirati upgrade kolicine memorije onda uzmi 2x512MB.

Ukratko: Ako ti ne smetaju mane sa senzorima i ako mozes da stavis neki fan na cipset onda je ploca sasvim ok.Ovaj ncp sto imam na njoj laganica radi na 340 cas 4(s&m prolazi mem. testove), a moze i vise, ali sam cpu ne moze vise pa nisam dodatno testirao.Sa starim biosom memorija nije htela ni da cuje da radi preko 300MHz, a sada moze da radi i na 300 cas 3.

Poslednja izmena:
The pocetnik je napisao(la):
Jedna mala napomena: Ako uzmes ovu plocu, prvo joj fleshuj bios sa nekim drugim procesorom(npr. neki celeron D), jer tek od F10 biosa ploca podrzava 805D.

Proverio sam ovo na sajtu Gigabyte-a, ali ne znam šta ću ako ploča koju kupim ne bude već imala na sebi F10 pošto nemam drugi Intel procesor da stavim u nju privremeno. Pošto je F10 izašao u januaru 2006. nadam se da će ploča koju kupim doći sa ovom verzijom bios-a.

Baš se kolebam da li da uzmem 2 X 512MB ili 1 X 1GB??? Mislim da ću na kraju ipak uzeti 1 X 1GB DDR2 667 Kingmax.

Moja greška što nisam koristio pretragu pre nego što sam postavio temu.

Sve komponente će ići u Thermaltake Mambo kućište sa LC 6550G napajanjem i, nadam se, dva 120mm ventilatora.

Hvala

Ja sam kupio plocu u martu i imao sam F7 bio na njoj, tako da tesko da ce sada doci ploca sa F10 biosem na sebi, mada je moguce.E zato tamo gde zelis da kupis plocu pitaj to pa ce ti valjda izaci u susret da ti to kazu...

Poslednja izmena:
The pocetnik je napisao(la):
Ja sam kupio plocu u martu i imao sam F7 bio na njoj, tako da tesko da ce sada doci ploca sa F10 biosem na sebi, mada je moguce.E zato tamo gde zelis da kupis plocu pitaj to pa ce ti valjda izaci u susret da ti to kazu...

Mogu samo da se nadam da će ploča doći sa F10 bios-om. Pitaću tamo gde budem kupovao ploču da li znaju koji je bios na njoj.

1x1GB se ispalti amo ako sis siguran da ces posle naci drugi takav mogul koji ce hteti radi u paru...

A nema potrebe da uzimas 667 memru, ako planiras da ostanse na 805ici duze vremena, posto ces i 400 mhz jako tesko da dostignes, a kamoli 533 (dakle 667 je dalekooo van domasaja)

Ma sa ovom plocom i celeronom(i 805D) memorija radi po defaultu na 533, a ako dobro cpu klokuje ima da predje i 700(3.5GHz)....

Poslednja izmena:
Sada sam pregledao cenovnik te firme gde ću uzeti ploču najverovatnije i shvatio da je u pitanju RoHS model koji podržava 805D sa bios-om F2 koji se pojavio u januaru, a nakon toga je izašao samo F3 koji se pojavio pre dvadesetak dana.
I dalje se kolebam za memoriju. Možda se na kraju otvorim za 2 X 1GB pošto se taj računar neće skoro upgrade-ovati.
Hvala na pomoći...

psihodel je napisao(la):
Sada sam pregledao cenovnik te firme gde ću uzeti ploču najverovatnije i shvatio da je u pitanju RoHS model koji podržava 805D sa bios-om F2 koji se pojavio u januaru, a nakon toga je izašao samo F3 koji se pojavio pre dvadesetak dana.
I dalje se kolebam za memoriju. Možda se na kraju otvorim za 2 X 1GB pošto se taj računar neće skoro upgrade-ovati.
Hvala na pomoći...
U svakom slucaju nema potrebe da zuris kada je onaj trip u pitanju "DDR2 533 je sporije od DDR2 667".Svaka DDR2 memorija na 533MHz moze da se clockuje na 700MHz(350Mhz)uz malu redukciju napona,uz minimalno zagrevanje.Tako da ti je moj savet da kupis bilo koji par DDR2 533MHz, uz pomoc malo bezalenog overclocka sve ce doci na svoje mesto(a ti ces ustedeti koji dinar,euro).;)

Vrh Dno