Šta je novo?

Intel Core Ultra 200 Arrow Lake-S

Smešno je koliko su Intelove ploče bolje opremljene od AMD-ovih a sad nisu ni skuplje, cene su im slične...

Gledao sam Z890 ploče za ove nove Intele i kad se uporede sa X870, jadno je koliko je AMD uštrojio taj čipset.
Čak i Z890 ploče sa dna ponude poput ASRock Z890 Pro-A i MSI Gaming Plus imaju 16 VRM faza, 1 Gen5 slot za grafičku, 2 Gen4 x4 PCIe slota, 1 Gen5 + 3 Gen4 M.2 slotova, bar 1 Thunderbolt port pozadi i 20 Gbit/s front USB-C...i ništa ne deli linije sa bilo čim, ništa nije gimpovano kad ubodeš još nešto!
Z890 Tomahawk ima i POST kod displej za 250€, ne znam da li na X870 dobijaš to ispod 400€?

Uporedi sa X870 i ono je žalosno šta se dobija za praktično iste pare kao Z890...papazjanija portova i podeljenih linija gde su stvari osakaćene do te mere da bih radije uzeo dobru B650 ploču nego X870 duplo veće cene jer mogu da prikačim više stvari a da ne budu "nerfovane" jer se AMD stis'o za PCI linije.

Još samo da se dotični Inteli pojave kod nas već jednom...

Gde si naručio?

Mađarska Alza ima 250K i 270K za 245 i 360€ respektivno, na Iponu ih još nema...

Preko KP, Subotica, onako pitao za procesor pre tri dana, da li je dobavljivo, danas mi javili da je poručen

250K Plus se konačno pojavio na Iponu...za 320€, lol.
Ne znam šta su duvali tamo, toliko treba da košta 270K Plus...

Na Alza.hu su debelo jeftiniji.

250K Plus se konačno pojavio na Iponu...za 320€, lol.
Ne znam šta su duvali tamo, toliko treba da košta 270K Plus...

Na Alza.hu su debelo jeftiniji.
Ima da se nadje tako skupi
U Ovom Shopu cene su ove
1000037572.jpg

270K Plus se konačno pojavio na Iponu za 400€...stiže im krajem meseca, doduše.
250K Plus se rasprodao, ostao je 250KF.

Zeznuli su stvari s cenama, rekao bih. Glavni appeal ovih procesora je bila cena. Ali cene u Mađara su im naduvane za 60€ i to potencijalno menja stvari, sad se ne izdvajaju mnogo od AMD konkurencije.
Imaš 270K Plus za 400€, znači 350-360€ preko KP, ali toliko je i 9900X koji mu sada parira i cenom i performansama. U toj situaciji, logično je da ljudi preferiraju AMD jer ima još jednu generaciju koja će valjda doći na AM5.
250K Plus je bio oko 250€ a to je 9700X teritorija, od koga je malo bolji za rad ali su isti u igrama. Tu je i 265K za slične pare i slične performanse...

Poslednja izmena:
Intel Doubles Down On Desktop CPU Socket Longevity

Raptor Lake Gets A Second Refresh on LGA 1700​

Jaykihn said that Intel had very different plans for LGA 1851. The socket was supposed to support four families: Meteor Lake-S, Arrow Lake-S, Beast Lake-S, and Panther Lake-S. This didn't go as planned.

Nova Lake & Razor Lake Should Make LGA 1954 Last Till 2030​

Bilo bi lepo i da omoguće OC na B pločama i "običnim" procesorima

Nazad
Vrh Dno