Šta je novo?

Intel Core Ultra 200 Arrow Lake-S

Konačno CPU na kome ću moći igrati Sean Meaxell's Town Simulator modul za Neverwinter Nights 2 sa 20+ fps. 😂

Po svemu sudeci manje boostuje po core-u, moguce i da se zbog sadasnjih 14xx gen problema sad klokovi i voltaze manje agresivno steluju pogotvo za 1-2 core boost

Po svemu sudeci manje boostuje po core-u, moguce i da se zbog sadasnjih 14xx gen problema sad klokovi i voltaze manje agresivno steluju pogotvo za 1-2 core boost
Koliko vidim i ryzen i Intel ako bude ovako...nije ništa posebno...mislim da kraj 2025 menjam cpu i ploču...

^
Scared On Fire GIF by SpongeBob SquarePants

Permutovali su klokove za 265F i 265T.

Ovo ce biti ko i ryzen 9000 5% od 14900k...ne znam ima li jos nekih novina na plocama, oce bitri razlike z790 vs z890?

Za sada ne obećavaju da će biti neko ludilo mozga. Mada možda iznenade ali mislim da je to teško.

S obzirom od kada se cimaju i koliko se cimaju sa arrow lakom mislim da bi trebao da bude neki veci napredak, posto znam pricu da se bas dugo i jako cimaju oko arrow lake a. Ali opet isto tako nam je receno cuvajte svoje 14th gen procesore :D

^ baš zato mislim da će biti promašaj. Ne diram ja ovu moju furunu još duže vreme 🤣

Biće promašaj jer će nuditi iste performanse sa 100W manjom potrošnjom i naravno viša cena u stratu kao i kod Ryzen 9000.
Kad se slegne prašina biće to mnogo bolje opcije od onoga što su nam prodavali prethodne dve godine.

no HT, videcemo kakav su black magic smuckali

Vidi ćemo i to oko potrošnje kad dođe na recenzije

izgleda da se ide sada na multi core performanse i da se smanji potrosnja. Single core performance su ostale iste, kao i kod AMD, s tim sto AMD je ovo refrehs maltene a kod Intela ovo treba da bude skroz neka druga arhitektura a opet ostale single core performanse iste.

Mislim da Intel kupuje vreme dok ne srede malo proizvodni proces i ne osmisle propisno svoje chiplete...

Ako na 100W manje bude brzi od 14900k onda je napredak lep, pogotovo sto ce i gajmeri biti sretni itekako ne kao kod zen 5 debakla

Nazad
Vrh Dno