Šta je novo?

Intel Core Quad q9550??

_4c_Deki

Cenjen
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poena
150
Pozdrav svima!!!

Sta kazete za ovaj procesor,da li je vrijedan para???

Kao vlasnik Q9550 takođe se slažem sa gore rečenim.
Uzeo sam ga samo zato što sam već imao dobru ploču za njega. Inače se ne isplati.

Logicno jeste ali nikad se ne zna. A po meni, logicno je i da se odmah kupi i5 cim dodje kod nas. Ali ko mene pita :p

Zato sto ce uzeti noviji procesor, zato sto je kasnije mnogo lakse uraditi upgrade sa p55 i i5 nego sa q9550... Stvarno bi steta bilo da se kupuju generacije na cije su zamene vec izasle.
Daleko od toga da je Q9550 los ili ista losiji ali jednostavno mora da se gura napred

Vec neko vreme merkam ovaj procesor pa me interesuje kako bi radio na asus p5k?Posebno me interesuje kako bi se ponasao pri overkloku,posto ploca ima 4-pinski konektor za napajanje cpu-a.Kupovina p45 ploce mi se ne isplati,jer za iste pare moze da se nadje p55.I da li kod nas ima i5 i koja je cena?

zato sto je kasnije mnogo lakse uraditi upgrade sa p55 i i5 nego sa q9550...

Realno, sa q9550 je nemoguce uraditi upgrade, posto je to najbolji procesor za taj soket (osim menjanja ploche i tako) :d

@ mad max: jeste da q9550 ima vise cache-a, ali fora je sto ima samo L2 kesh, a i5 ima 8MB L3 cache-a, i tu dobija trku. Plus ako se upali TM i kad tome dodamo novi set instrukcija i noviju tehnologiju izrade... Daleko od toga da je q9550 los procesor, ali ipak je i5 bolji. Naravno, ko vec ima q9550 nema potrebe da menja.

kim0 je napisao(la):
Realno, sa q9550 je nemoguce uraditi upgrade, posto je to najbolji procesor za taj soket (osim menjanja ploche i tako) :d

True, true :d Da se ispravim, sa P55 i i5 ce imati mogucnost upgrade-a dok ce sa p45 i q9550 zaglaviti na tome.

I ljudi, opet moram da naglasim... Sto se ploca i procesora tice, ne kupujte generacije na zalasku jer to vam je osnova masine za sledece 2 godine makar.
Onaj ko ima para cesce da menja masinu on ce svakako uzimati najbolje trenutno pa mu takve egzibicije nece padati na pamet.
I5 je macan, batali 9550 ;)

Posto i sam treba uskoro da uzmem jos jedan komp ali mi za njega ne treba gpu vec samo jak cpu, ovaj i5 750 mi deluje zanimljivo ali me zanima da li za njega postoji ploca sa integrisanom gpu?

Za sada jos nisam video takva resenja... Ni za i5 ni za i7. Mada ja bi tu zabo grafiku pa kakva god bila, nadji neku necujnu i bas te briga

Trebace ti da ti da sliku :p Realno, nisu integrale losa varijanta i poslednjih godinu dana, mozda i dve cak. Dosta se popeo i kvalitet takvih ploca ali posto toga trenutno nema za 1056 i 1366, kupi najtisu i najjeftiniju PCI-e koju nadjes a imas ih za 15ea ne verujem da ce ti bas biti 15 zao :)

Nazad
Vrh Dno