Šta je novo?

Intel Core i7 i7-920 2.66GHz , sta mislite?

• Začetnik teme Vojislav011
  • Datum pokretanja
V

Vojislav011

Guest
Sta mislite o procesoru Intel Core i7 i7-920 2.66GHz , vredi li se zanositi ovim procesorom? Predlazete li nesto drugo, naravno necu overklokovati.

Hvala

Taj proc vredi ako se bavis ozbiljnim radom, tipa rendering, video obrada i sl. Za gaming i "standardnu upotrebu" nema svrhe kupovati ga.
Uostalom, kazi koji je budzet za komp, pa cemo da vidimo sta se najbolje uklapa.

Poslednja izmena:
Komp cu najvise koristiti za razvoj poslovnih aplikacija sto i nije nesto narocito zahtevno ali naravno i igre.
Ne obazirite se na budzet.
Ako mislite da neki procesor jeftiniji ce biti identican a da vise puknem na graficku ok onda. ovaj procesor mi se ucino skroz ok sa cenom.

Poslednja izmena:
Za i7 je skuplja ploca nego za ostale intelove (i AMD procesore).
Ali ako ti budzet nije problem, i7 je ekstra, malko je podbacio u igrama, ali i tu se ok drzi, zavisi od igre do igre.

Procesor (naravno, kompletan racunar) je kupio lik KOJI na svom racunaru radi ISKLJUCIVO video motazu ( citaj rendering ). Ne da je zadovoljan, nego je PREzadovoljan. Jedina mana cele stvari je cena, ako moze da se kaze da je to mana.

Sve zajedno bez monitora i case-a >130k dinara.

Poslednja izmena:
Procesor je ispred svog vremena, da ne pričamo potencijalnom ostvarivanju garancije na ploču ili procesor kroz koju godinu, ne spada baš u rasprostranjen hardver.

Ako je poenta igranje može to i sa nečim drugim ili sa manje para, ako je pak poenta prestiž, samo napred.

Procesor (naravno, kompletan racunar) je kupio lik KOJI na svom racunaru radi ISKLJUCIVO video motazu ( citaj rendering ). Ne da je zadovoljan, nego je PREzadovoljan. Jedina mana cele stvari je cena, ako moze da se kaze da je to mana.

Sve zajedno bez monitora i case-a >130k dinara.

Sta je imao pre toga, Bartona?
Mislim kako da bude PREzadovoljan, pa kolko je to brze od Q6600?
Aj daj neki test, to je max 10-20% brze, kako gde, ne mislim na sintetiku.

Nazad
Vrh Dno