Šta je novo?

Intel Core i7-3930K 3,2 GHz Socket 2011

drsa

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poena
169
Jel neko od forumasa poseduje konfiguraciju sa ovim procesorm. Hteo bi licna misljenja iz prve ruke.

Video sam ovo, to je ustvari odredeni problem. Mislio sam siri opis, matina ploca, memorije (Quad-channe) stabilnost procesora sa 8 ddr3 memorije koje rade preko 2GHZ stabilnost cipseta. Ili sam ja malo pozurio sa ovom temom , mislim da je to novo za nas 99 procenata na ovom forumu.

Video sam ovo, to je ustvari odredeni problem. Mislio sam siri opis, matina ploca, memorije (Quad-channe) stabilnost procesora sa 8 ddr3 memorije koje rade preko 2GHZ stabilnost cipseta. Ili sam ja malo pozurio sa ovom temom , mislim da je to novo za nas 99 procenata na ovom forumu.

Nisi požurio, ima nas.
Ma problem je rešen kad sam ponovo razmazao pastu karticom, veliki je procesor i ne može odmah da se razmaže metodom jedne crte kao na prethodnim procesorima.
Lično mogu da ti kažem da sve radi kako treba (mašina iz potpisa), sve je na default, ne treba mi jače. Memorija je Mushkin ridgeback 2133, sve to radi lepo, stavljen XMP profil i gotovo.
Što se tiče hlađenja, ipak je potrebno ozbiljnije rešenje, kao što je Noctua NH-D14 ili makar H80 ili H100. Ja sam išao na vazduh jer dosta vremena provodim gledajući gluposti po netu, tako da mi tiša mašina dosta znači.

E sad, subjektivno. Mašina je jaka, i to ozbiljno, bilo bi sramota da nije za te pare, što je i jedino što sprečava kupovinu. Ako te interesuje neki test specifičan, slobodno se obrati, uradiću ga, imam vremena.

Evo na brzaka 3d mark koji sam radio kada sam sklopio mašinu, drajveri su bili 285.62 WHQL. Tu je i LINX test stabilnosti od jednog sata, samo je problem bila najviša temperatura (ovde je u redu, ranije je išla do 68), Truecrypt test. Izvoli napiši šta te interesuje pa se javi.

Prilozi

• 3dmark 11 1920.jpg
    3dmark 11 1920.jpg
    104.9 KB · Pregleda: 76
  • 3dmark 11 p score.jpg
    3dmark 11 p score.jpg
    366.4 KB · Pregleda: 84
  • dosta za default.png
    dosta za default.png
    902.2 KB · Pregleda: 94
  • truecrypt test.png
    truecrypt test.png
    42.4 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
@ Tyler
Nevezano za temu, zapao mi je za oko ovo u cpu hardware monitoru max obrtaju 49 000, i max tempa procesora 127°, jel to malo ploča brlja, ili šta, ako je baš je šteta što tako dobra ploča pravi takve brljotine, msm sramota od proizvođača.

Citat od Tyler. (Nisi požurio, ima nas.) Kad si vec kod hladenja, imao sam bencu polemiku oko Noktue. Mesali su ljudi NH-D14 iz 2009 i ovu novu NH-D14 SE 2011. Po izgledu izgledaju isto ali predpostavljam da vi znate razlike. I Noktua ulazi u svet (PWM) regulacije. Pitanje je; jesi li imao prilike da probas kako radi, neznam koji imate model.

@ Tyler
Nevezano za temu, zapao mi je za oko ovo u cpu hardware monitoru max obrtaju 49 000, i max tempa procesora 127°, jel to malo ploča brlja, ili šta, ako je baš je šteta što tako dobra ploča pravi takve brljotine, msm sramota od proizvođača.

Ma to je skrinšat od početka decembra 2011. HWMonitor je imao bag u tom očitavanju, naročito u kombinaciji sa AI Suite-om. Evo ovde sličnih problema, čitaj odavde.

@drsa
Model je potpuno isti, samo se kačenje za kuler razlikuje, ja sam dokupio mounting kit za socket 2011, bio je celih 7€. Bilo mi je prostije nego da pišem, šaljem račune i da čekam. Sad je thermalright izbacio novi kuler za sandy bridge-e, evo ga ovde. Jeftinije je od Noktue, ali ne znam kakve su performanse, još nisam video neki review.
Ako imaš još nekih pitanja, slobodno postavi, ne ustručavaj se.

Da se i ja javim, masina iz potpisa radi savrseno, ram na 2133 sa xmp nema nikakvih problema. Sa ovim hladjenjem u obicnoj upotrebi nisam premasio 40 stepeni (uglavnom programiram, cepam 2-3 VMWare masine paralelno), sl vikend planiram da se poigram ozbiljnije sa klokovanjem i da testiram sve dublje. Inace, ako planiras plocu kao sto je moja, obavezno BIOS update pre bilo kakvih instalacija, posto se inace javljaju BSOD problemi i problemi kod instalacije na SATA6gb ssd-ove.

Vrh Dno