Šta je novo?

Intel Core 2 Duo E6750 - Hladjenje

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Koji kuler je najbolja investicija za hladjenje Intel Core 2 Duo E6750 umesto kulera koji se dobija u box varijanti???Unapred Hvala

Da, push-pull, polirana baza, dobra pasta i definitivno veoma crno za konkurenciju.
25C je stvarno velika razlika...:smoke:

jos da smo imali neke Noctua fanove ili slicno...eee, razlika bi bila i veca...

pa mislim sta reci kad se i coretemp zbunio :) nije ni on znao sta da pokaze...hehe
za GeminII pise 125C (?) :d

NF-P12, SFlex21F, TT HP koji bilo je dovoljan..moram i ja uskoro da zamenim vent..
Mozda ne bi bilo loshe da se iskoristi onaj novi RealTemp, izgleda da daje kudikamo preciznije merenje nego ostali programi.

@CAR Da li si na TRUE imao push-pull kombo, ili samo jedan vent?
Sto kaze Norti... samo push, bez pull-a :)

Rekoh, samo jedan fan... bas onako kako je proizvodjac u originalu i zamislio, bez budzevina. Cak sam i GeminII hteo da testiram sa jednim fanom - cisto za pocetak, da vidim kako skalira u odnosu na dva ventilatora - ali sam odustao, lepo mi je receno da sam proizvodjac nije to tako zamislio ;)
I TR je jedini bio bez imalo poliranja, apsolutno fabricki, onako kako izgleda kad se izvadi iz kutije po prvi put. E da, pasta je bila AS5.

Razlika je bila bas za sokiranje, ja nisam verovao sta vidim...

Evo kod mene sa starim Core temp kada je bilo 8C u sobi, davao je 2C idle (dakle -6C).
Sa novim je na sobnih 23C idle 30C (dakle +7C). Zanimljivo.
U full load imam 55-56C kada je u sobi 23C. To je neka realnost sa vodom. Napon mi je dosta veliki kao sto se vidi. 1.477V idle i 1.440V load. Takt je 3330Mhz.
Najjace mi je kada vidim da neko sa vazduhom kaze da ima 51C na 3.5Ghz u load. Tu puknem od smeha! :D

Prilozi

• 2c.JPG
    2c.JPG
    26.7 KB · Pregleda: 40
  • 30c.JPG
    30c.JPG
    26.6 KB · Pregleda: 41
Najjace mi je kada vidim da neko sa vazduhom kaze da ima 51C na 3.5Ghz u load. Tu puknem od smeha! :D

Evo samo za tebe jedan mali test na vazduhu da se malo smejes ;)
Samo da napomenem da je test radjen sa otvorenim kucistem i temperaturom koju sam ciljao da bude izmedju 22-23(koliko je to bilo moguce)

PS: ovo je sve pod uslovom da se tvoja izjava odnosila generalno na vazdusne kulere, a ako se odnosila na tx2 sorry unapred. :wave:

Prilozi

• iddle.JPG
    iddle.JPG
    248.3 KB · Pregleda: 48
  • load.JPG
    load.JPG
    260 KB · Pregleda: 57
Odavno je poznato da se E4000 serija vise greje od E6000 serije. Sta je tu nejasno? Kod mene je malo manji takt, a nesto veci napon. Inace kod E4000 serije je izmedju jezgra i "poklopca" neka zvaka, a kod E6000 serije je to bukvalno zalemljeno. ZBog toga se i javlja razlika u "grejanju". No da ne idemo dalje u objasnjavanje teorije provodjenja toplote. Da stavis ovaj moj WB na tvoj CPU bilo bi to jedno 7-8C nize nego sto sada imas ;)

Poslednja izmena:
Odavno je poznato da se E4000 serija vise greje od E6000 serije. Sta je tu nejasno? Kod mene je malo manji takt, a nesto veci napon. Inace kod E4000 serije je izmedju jezgra i "poklopca" neka zvaka, a kod E6000 serije je to bukvalno zalemljeno. ZBog toga se i javlja razlika u "grejanju". No da ne idemo dalje u objasnjavanje teorije provodjenja toplote. Da stavis ovaj moj WB na tvoj CPU bilo bi to jedno 7-8C nize nego sto sada imas ;)

Sve to stoji, ali ja sam se vodio time da si mislio na e6750 posto on stoji u naslovu teme, nisam pogledao koji proc koristis, a i mislio sam da pricas uopsteno o 51c na vazduhu. No sad kad smo razjasnili o cemu se govori u principu se slazem stobom, sem za ovih 7-8c, ipak bi bilo malo mnogo nevezano koji WB koristis(pala bi T ispod ambijentalne).

Poslednja izmena:
Sve to stoji, ali ja sam se vodio time da si mislio na e6750 posto on stoji u naslovu teme, nisam pogledao koji proc koristis, a i mislio sam da pricas uopsteno o 51c na vazduhu. No sad kad smo razjasnili o cemu se govori u principu se slazem stobom, sem za ovih 7-8c, ipak bi bilo malo mnogo nevezano koji WB koristis(pala bi T ispod ambijentalne).

Govorim o temperaturi pod opterecenjem kada spominjem onih 7-8C. ;)
U leru cesto nema nikakve razlike.

Vrh Dno