Šta je novo?

Intel core 2 duo 6600 potraga.

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Space

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
740
Znaci trazim intel core 2 duo 6600 sa oznakom L628BXXX(koja se nalazi nalepljena na kutiji).Ako neko od dobaljaca,ili neko iz maloprodaje ovde sa foruma zna da ga ima na lageru bio bih mu veoma zahvalan da mi javi(trebaju mi dva primerka,a i jedan moze da zadovolji).

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    82.3 KB · Pregleda: 149
A zasto bas sa tom oznakom, ako nije tajna? :eyebrows:

Pozdrav

Pa logicno je, dobar komad 😀

Mare druze, poslao sam mailove nekim ljudima sto ih znam, pa ako budu imali sta, javicu ti.

Sta je, Space, 26.-27. nedelja vise nije dovoljno dobra, a? 😉

@Spacemaster: Makina je sklopljena (fali samo bolji kuler, trenutno je BOX), eno radi kod sestre gore u BG, dok ja ne stignem gore za koju nedelju. Jedino sto nesto zeza zvuk, pa pucketa povremeno dok se slusa muzika. Ali ne mogu ja na daljinu sad objasnjavati njoj sta da cacka, neka saceka dok dodjem 🙂

Pozdrav druze :wave:

Malo offtopic, ali da li SVAKI E6600 hoce da radi stabilno na 3.2GHz sa vazdusnim hladjenjem, naravno pod uslovom da su memorija i ploca apsolutno OK na 400FSB-u? Jel neko cuo da neki nece? Ako ima takvih, moze li oznaka "batch"-a da znamo mi smrtnici sta da izbegavamo.

Poslednja izmena:
Dobro pitanje, i ja se nadam jedno 3.2GHz za svaki dan (8x400).

Malo offtopic, ali da li SVAKI E6600 hoce da radi stabilno na 3.2GHz sa vazdusnim hladjenjem, naravno pod uslovom da su memorija i ploca apsolutno OK na 400FSB-u? Jel neko cuo da neki nece? Ako ima takvih, moze li oznaka "batch"-a da znamo mi smrtnici sta da izbegavamo.

Svaki ce da radi na toliko(samo je pitanje sa koliko napona),sa tim sto ti ne treba toliki FSB,ako planiras 965 plocu,kao sto je recimo P5b DL,onda mozes da spustas mnozilac do mile volje.Ako planiras 975X(svi asusi imaju problem sa hladnim butom,tako da spustanje mnozioca ne pomaze,trba ti dosta vise voltaze za CPU,da bi se podigao sistem)...sta palniras od ploce😉

...sta palniras od ploce😉

Palnirao sam 😉 u narednih mesec, navise dva, da se dokopam ploce ASUS P5B-E 1.02G (cisto da imam "prostora" i za neki zesci OC eksperiment ako/kad mi se prohte) i neku DDR2-800 CL4 memoriju ili brzu. Najpovoljnije sto sam nasao je 2x1GB Adata PC6400CL4, 259e+30e za slanje, dakle oko 290e.
http://www.overclockers.de/produkt.php?pid=1903&kat=275

Ako mi bas pukne film, mozda uzmem 2x1GB DDR2-1000 Cellshock PC8000 C4 (na samo 2.2V), 324e+30e za slanje, sto mislim da je jako povoljno za memoriju te specifikacije. OCZ i Corsair takve memorije naplacuju preko 400e...
http://www.overclockers.de/produkt.php?pid=1907&kat=281

Ako neko zna gde kod nas ima da se nadju memorije slicne specifikacije za slicne pare, odma' da javi (moze i na PM da ne bude reklama).

Kuler za pocetak zadrzavam postojeci jer sam istim jako zadovoljan (kao TT Big Typhoon mozda i za nijansu bolji) i planiram da masinu za svaki dan drzim na 3.2GHz (muliplikator spusten sa x9 na x8 i memorija sinhrono. Ako kupim ovu brzu, DDR2-1000, onda je ili teram na 800MHz CL3 ako bude mogla, ili spustam multiplikator na x7 i teram cpu na 3.5GHz (za to bi verovatno morao da proberem dobar primerak E6600-tice). Mozda se jednog dana (leto 2007?) nakanim da predjem na vodeno hladjenje...

Graficku inace planiram menjam na prolece, cim izadju GF 8k mainstream kartice, do tada ce postojeca morati da izdrzi nekako... 😉

P.S. Posto nemam puno first-hand iskustva sa C2D, ako neko od vas iskusnih sa C2D vidi da negde gresim, da ocu nesto sto ne moze, nek odma' vice! 🙂

Poslednja izmena:
Cooler ti je odlican, uzmi cell-a ogromna je razlika izmedju tog cell-a i tih a-dati, ploca je isto ok izbor.

Elem, jos jedno pitanje za C2D eksperte. Koliko bi bilo usporenje ako bih umesto 2x1GB stavio 4x1GB, tj. kada su sva 4 slota memorije popunjena? Kod A64 to je povlacilo usporenje na 2T i koji MHz manje na memoriji, a kod C2D? Verujem da to ustvari zavisi od samog chipseta koji ustvari u sebi i ima memorijski kontroler (dakle u mom slucaju i965). Dakle?

Poslednja izmena:
Koji operativni bi koristio?

Koji operativni bi koristio?

Pa Vistu valjda... 😉 Mislim nije da 2GB ne bi bilo dovoljno za pocetak, bi, ali vec sada neke zahtevnije igrice umeju da zauzmu (same za sebe) 1-1.2GB memorije, pa jos sam OS, pa svi moguci rezidentni programi (antivirusi, antispyware, firewall, DC++, bittorrent, boinc projekti, outlook moram imati stalno otvoren zbog posla, itd..), pa u pojedinim trenucima i sa 2GB memorije XP pocinje ozbiljno da koristi swap fajl. A Vista ce biti sve samo ne manje zahtevna, pa razmisljam i o 4GB kad vec sve planiram da upgrade-ujem... Ali ako je usporenje sa sve 4 modula popunjena drasticno, pocecu od (samo) 2GB, i planirati upgrade na 4GB kad se pojave brzi, DDR2-800 2GB moduli na trzistu (za sada takvi koliko vidim uopste ne postoje, najbrzi su DDR2-533 CL4, tesko se nalaze i kostaju podosta, tj. prakticno svaki takav 2GB modul kosta vise nego 2x1GB DDR2-800CL4).

Poslednja izmena:
Ali ako je usporenje sa sve 4 modula popunjena drasticno, pocecu od (samo) 2GB, i planirati upgrade na 4GB kad se pojave brzi, DDR2-800 2GB moduli na trzistu (za sada takvi koliko vidim uopste ne postoje, najbrzi su DDR2-533 CL4, tesko se nalaze i kostaju podosta, tj. prakticno svaki takav 2GB modul kosta vise nego 2x1GB DDR2-800CL4).

pa mogu da se nabave i DDR2-667 moduli, ali cena je previsoka. vec sam imao muku sa nabavkom i odustao zbog neisplativosti. nabavna za 2gb 667 kingston mi je bila oko 300 evra.

pa mogu da se nabave i DDR2-667 moduli, ali cena je previsoka. vec sam imao muku sa nabavkom i odustao zbog neisplativosti. nabavna za 2gb 667 kingston mi je bila oko 300 evra.

Ako je to cena za 2GB modul DDR2-667 CL4, i ako je to kod nas, baci mi na PM gde mogu da ih nabavim po toj ceni, to nije toliko strasno. Mislim nije jeftino, ali ni u svetu nije jeftinije, 2GB moduli su retki i skupi.

ljudi kolicina rama kod intel ploca nikad nije imala drasticnu ulogu
sigurno ce za nijansu biti sporije sa 4gb nego sa 2, al to mikrometrom da meris.

Ako je to cena za 2GB modul DDR2-667 CL4, i ako je to kod nas, baci mi na PM gde mogu da ih nabavim po toj ceni, to nije toliko strasno. Mislim nije jeftino, ali ni u svetu nije jeftinije, 2GB moduli su retki i skupi.

po toj ceni ne mozes da ih kupis. to je moja okvirna nabavna cena. krajnja cena bi bila oko 380 evra. ako ti to odgovara mozemo da se dogovorimo da ti narucim tako nesto. iako mislim da je neisplativo. za slican novac mozes da uzmes 4x 1gb 667 module.

po toj ceni ne mozes da ih kupis. to je moja okvirna nabavna cena. krajnja cena bi bila oko 380 evra. ako ti to odgovara mozemo da se dogovorimo da ti narucim tako nesto. iako mislim da je neisplativo. za slican novac mozes da uzmes 4x 1gb 667 module.

380e za 2GB modul DDR2-667 je vec previse. Za 290 imam 2x1GB DDR2-800 CL4 a za 360 2x1GB DDR2-1000 CL4. Hvala u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno