Šta je novo?

Intel Coffee Lake

I koliko će čipset dugo primati nove cpu, šta je na kraju istina oko z390 8 jezgaraca koji stižu? Lako je uzeti cpu ali ja neću da me prevare opet. Ni godinu dana upgrada nisam imao, mrtvorođeno šta god da kupiš 'tamo' izgleda.

U istoj radnji ima samo procesora na sajtu, nema ni jedne Z370 ploče još tako da je pitanje koliko i procesora ima uopšte. Verovatno procenjuju potražnju i reklamiraju se. Najverovatnije pre decembra i neće biti ništa.

^Ne bi me mnogo iznenadio ni taj slučaj. ( :

Izgleda skoro azurirali, ja nju nisam video kad sam post pisao.. Ok, i5 8400 + z370=38,4k
Upd. jeste, azurirali su, pojavilo se i dosta am4 ploca

Poslednja izmena:
Ko nema ddr4 moz da se besi, inace dobra cena.

Ako uporedimo sa z270m(Kaby Lake) najjefinijim plocama one su i dalje po radnjama preko 13.000 najjeftinije tako tako da je ovo po meni odlicna cena za sada za z370m.

za 8600k za neki normalan klok, da ne preterujem, koju plocu preporucujete?

Bas sam i ja hteo da pitam. Da li je to best buy/sweet spot ili ima jos nesto? Sve bolje ploce koje pogledam su jos nakindjurene glupostima.
Meni treba ploca za jednu kartu (mozda 2 ako se slucajno odlucim, mada tesko), ali mi je bitno da ne umire gpu ili neka druga periferija zbog m.2 ili obrnuto. oc za svaki dan za prosecnog korisnika, ne za takmicenje.

Asus Prime Z370-A

Ja sam uzeo z 270 K odlicna serija ( ima 2x mv.2 ) ima svega po 2 x , pci , pci e (1.0 ,3.0) usba- kolko volis - jedino nema digitalni audio izlaz a boli me uvo , postoji bracket za to da se prikljuci tako da uz neki trud sve moze :)
naslicnija njoj koju bi sledecu kupio bi bila z 370-P jer je isto tako multifunkcionalna , A verzija ima koji usb manje ili sata prikljucak i mv2 manje . Tuf serija ima slicnu sa 2x mv2 tako da bi A seriju zaobisao bez obzira na hladnjake koje u zivotu nece niko nikad iskoristiti

Jel Asus ispeglao probleme sa LLC? Ja ne bih uzimao njihovu ploču dok ne vidim rasplet situacije s tim. Čitao sam negde da je jedan od Asusovih inženjera rekao da će LLC biti sređen samo na Strix i Maximus pločama,

Poslednja izmena:
Meni se ta Asusova auto podešavanja uopšte ne sviđaju. Ja imam Asus AM4 ploču i na auto mi je uključen XFR turbo, a naponi idu do suludih vrednosti. Moram da radim undervolting. Ista stvar je i sa memorijom. Ako pipnem množilac procesora, ploča automatski diže napon do 1.5V, što je van svih preporuka. Čitam da se i z370 ploče slično ponašaju na auto, uključen je taj MCE i naponi previsoki. :smash:

Slažem se, ali to pogađa one koji kupe Z ploču i drže K procesor na stock. Dovoljno je samo da učitaju XMP i nastaje belaj. Često su temp zbog napona više nego kod nekog ko je radio light manual OC. Ali kada se sve podesi kako treba, nema problema, bez obzira da li se OC ili ne.

Ma znam, nego sam ovih dana malo proveravao situaciju kod sebe, proceosor je skoro pola godine bio na auto. Onda malo ispratio situaciju na netu i dolazim do zaključka da bi u svakoj temi u procesorima trebalo da stoji upozorenje da nikako, ali ni pod razno, ne treba koristiti one opcije za auto overklok, a svi proizvođači ploča ih reklamiraju velikim slovima. Neko ko ne prati situaciju oko hardvera baš redovno i nema iskustva sa overklokom (evo ja sam prvi primer) može očas posla zeznuti stvar.

Iako upalis procesor na 5ghz radice ti u windowsu na onom ekranu pre nego sto pocne da trokira :) nemoze tu nista da se zezne sem ako neznas da vratis podesavanja. Sa asusovim multicore enhancmentom radi extra , poravna jezgra nesto kao bolji turbo na intelu - nisam primetio da je digao voltaze nesto preterano - nisam dirao mnozilac samo xmp+multicore enhancement (voltaza je bila jaca ali nesto sitno mislim da je linearno pojacao koliko mu treba)

Posto je ova tema aktuelnija.. Interesuje me jedna stvar..
Uzeo sam nVidia HB Bridge 3 Slot. E sada, koliko sam ja zapamtio na Maximus X Hero je taj razmak za SLI ili ne?

Dz! [emoji3][emoji3] Mogu se poruciti i sa ovom "cenom". [emoji3]
f8a28721199eacd8a4a440b96559b029.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ploca i Ram pristigli,CPU jos ga nema:mad::mad:
20171027_135109.jpg

Ja trazih za drugara, svi kao imaju, al u stvari niko nema!

Vrh Dno