Šta je novo?

Intel C2D + ploca, najefikasnija kombinacija

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Pozdrav svima!

Elem, koliko vidim, doslo vreme da se ja rastajem od svog Bartona 2500+ sa Abitovom NF7-S.

Kao sto, upuceniji, korisnici vide da ja znam sta uzimam, ali posto sam zaista ispao iz price koja se zove hardware, moram da se oslonim na Vase sugestije.
Jako mi je bitno da imam stabilan racunar, pre svega. Podatak da sam svoj procesor i plocu klokovao samo 2 puta u trajanju od 2 dana ce Vam sve reci. A siguran sam da ce neko reci da sam lud, sto sam to kupio, a nisam iskoristio potencijal. Iskreno, mrzelo me je.

Znaci, trenutna konfiguracija mi je ova u profilu ( molim Vas kliknite da vidite koja je, da ne pisem 15 puta :) ).

I sada bih hteo da predjem sa AMDa na Intel platformu, izmedju ostalog na Core 2 Duo.

Zaista bih cenio Vas savet u pogledu odabira maticne ploce i klase procesora. Nemam nesto para za razbacivanje, tako da bih hteo da budem ekonomican koliko je god moguce, ali ne na ustrb kvaliteta. Nesto kao "best bang, for the buck".

Evo sta sam nasao:
Kod:
INTEL Core 2 Duo E6320 1.86GHz ( 1066MHz, 4MB, Allendale, S775 ) box [B]13.149,30 | 160,24 € [/B]

Plocu zaista ne znam koju da uzmem, da li opet da uzmem Abita?
Kod:
Abit IL9-PRO P4, LGA775, C2D, ATX Intel945P, Core2Duo Support, DDR2, PCI-Ex16, 1xPATA, 4xSATA, Glan, SB7.1 [B]6.855,80 | 83,55 €[/B]

Posle ovoga ide pitanje, koju memoriju bih trebao da ubodem ovde. Da li je Kingston HyperX resenje ili nesto drugo?

Mada bih ja voleo da se uklopim u cenovni rang tipa 200 eura, ali ako mora vise, necu da pravim pitanje.

gledao sam cenovnik, ali nisu bas SVE cene slatke,...mada mozda i gresim,...
inace meni se licno ne svidja sistem prodaje, garancije i ostalog, ali boze moj to je moje licno misljenje sto ne znaci da lik koji radi nije posten, korektan,...
evo, mozda sam pomesao komponente, ali sonic tower je bio nesto malo jeftiniji u imtelu, ne zalecite se bas na sve.

Poslednja izmena:
Mogu da vam kazem da je kombinacija koju sam sklopio pun pogodak :) C2D 6420 uz P5K DLX ide 'ladno na 3.6Ghz uz blako povecanje napona. Za svaki dan 3.46Ghz @ 1.4V :wave: Bio sam potpuno odustao od "jeftine varijante" i ne kajem se - i plocha i CPU samo sevaju! Jedino sto sevaju i varnice ako ne koristite Asusov modul za pinove...

Nazad
Vrh Dno