Šta je novo?

Intel ARC B-Series (Battlemage)

Dogzilla

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2013
Poena
465
o_O nisam ocekivao da neko pre Nvidia donese novu next-gen generaciju laznih frame-ova, odnosno verovatno Asynchronous Reprojection, Asinhronu reprojekciju

Screenshot 2024-12-03 151104 - Copy.png
5QVhWkEe4NQoejqNo6nhw-1200-80.jpg.webp
m6fKrRwArk5XZWrvmQm8cj-1200-80.jpg.webp
JhvAkpsFobFPj8m44dUBai-1200-80.jpg.webp

Ne treba mi grafička ali čekam da vidim testove, jako me zanima koliko su napredovali.
Cena je dobra i potrošnja obećava pa da vidimo kako realno radi.

Arc B580 meni deluje super za 250 dolara, toliko kartice tih performansi i treba da koštaju, AMD i Nvidia su se izbezobrazili van svake mere pokušavajući da iscede 400 dolara iz casual igrača. Problem su drajveri, pogotovo za mene na Linux-u. Takođe, kartica je došla jako kasno, kako se konkurencija priprema da predstavi narednu generaciju. Kartica koja se po performansama meri sa GF 4060 i Radeon 7600 verovatno neće dugo moći da ostane po sadašnjim cenama, osim ako AMD i Nvidia nisu počeli da smatraju da je vreme da se od igrača kao ja traži bubreg ako bi da upale neku igru jednom nedeljno na dva sata.

Ako bude dobra i konkurentna bice dobar deal, bilo bi je lepo videti na nasem podrucju da bude do 30.000 RSD, mada kako su nasi reseleri bezobrazni kontam da ce pre biti do 40.000...

Odlicna cena i performanse za 1080p gaming. Encoding da ne zaboravim, ispred konkurencije.

napokon da ljudi prestanu da kupuju nvidia graficke

Karta se ubila za Streaming PC i Steam gamere. Svakako cu pazariti jednu ako budu u okviru preporucenih cena.

U dosta igara je poprilično brža od A770, dok je u najgorem slučaju jednaka što je solidan napredak u arhitekturi. Možda kroz drajvere izvuku još iz ove karte i ovo je mnogo bolji početak od prošle serije kad je malo šta radilo kako treba.

Definitivno ima ovde još malo performansi da se iscedi. U nekim situacijama, nema razlike u fps-u između 1080p i 1440p, tako da sigutno nije sve optimizovano još uvek.

Prijatno iznenađenje. Vidim u AT/DE kreće od 320€, što je malo iznad MSRP, ali konkurentno u odnosu na AMD i nVidia ponudu. I Phoronix je testirao, dobra je i na linuxu, samo F1 nije radio, ali je primetno bolje od A serije. Jedina mana je PCIe x8 ograničenje, ali mislim da ni na PCIe 3.0 sistemima to neće biti značajno.

Cekamo nase cene... Bio bi to lep upgrade mojoj RX 570 4GB SAPPHIRE NITRO+ masinici

Videcemo uskoro, nadam se da ne gresim.

Cene u EU 300-325e.

И у Норвешкој због јадне круне цена око 300 евра у претпродаји. Занимљива картица, још боље од претходне генерације, да играм још нешто осим CS2 био бих далеко загрејанији за куповину...

Ne zaboravite da su cene u USA uvek bez poreza.

Po computerbase testu Arc B580 ima problem nize iskoriscenosti gpu-a na nizim rezolucijama (ispod UHD), time i razlike u brzini na pojedinim rezolucijama u odnosu na konkurenciju, sledeci drajveri ce to verovatno ispeglati.

Prevod: "Intel Arc B580 je specificiran sa TDP-om od 190 vati, ali u Full HD-u pod opterećenjem u Metro Exodus-u grafička kartica koristi samo 151 vati. Sa WQHD ova vrednost se povećava na 165 vati, sa UHD je 188 vati. Pošto CPU instaliran u testnom sistemu nije kočnica u ovoj igri čak ni u Full HD-u, potrošnja takođe ukazuje da Battlemage i dalje ima problem sa korišćenjem GPU-a u niskoj rezoluciji."

Prilozi

• 123.PNG
    123.PNG
    18.2 KB · Pregleda: 35
  • 123.PNG
    123.PNG
    164.9 KB · Pregleda: 38
  • 12345.PNG
    12345.PNG
    71.9 KB · Pregleda: 34
Cekamo nase cene... Bio bi to lep upgrade mojoj RX 570 4GB SAPPHIRE NITRO+ masinici
Ljudi sa slicnim grafikama - slicno razmisljaju ;) Idealan upgrade, i kolicina memorije, potrosnja, 192 bit.. Jos kada bi se stalo na put IT mafiji i marze im sasekla..Gde bi postenom coveku bio kraj... Ovako nesto se cekalo, sacekace se jos malo i to je to! (cisto zbog odgovora nVidia i AMD). Apgrejd i po brojkama, sa RX570 na B580 - a maticna b550 :giggle:

Poslednja izmena:
Midnfactory slučajno izbacio ponudu za B570, cena je bila 260€. Očekujem performanse u rangu RX7600, ali sa 10GB memorije i verovatno malo nižom potrošnjom. Od AMD-a i nVidia-e ne očekujem ništa povoljno u ovom segmentu, bar do leta, a B570 bi trebalo da bude u prodaji za mesec dana, tako da će verovatno biti najjeftinija opcija za desktop gaming vredna razmatranja

Jel ima negde da se pojavila kod nas, nisam jos video nigde?

Za sada nista, proveravam i kod Madjara, mrka kapa trenutno...

Nazad
Vrh Dno