novoprepeceni je napisao(la):
Ne znam da li poredis Bartona i Cel D ,ali ako da imaj u vidu da Barton nema
SSE2 instrukcije .
jesam njih poredio samo sam pogresio , tj. mislio sam na sse instrukcije , a tada kada sam to sve radio (recimo pre 10-ak meseci) sam i zakljucio da sse2 mozda imaju neku bitniju funkciju (ili ce imati kod tadasnjeg plasma odnosno fusion divx codec-a, tj. beta verzija divx 6-ice koje sam isprobavao). da li je tacno da sse2 uopste imaju neke veze (a tek sse3, koje cel d takodje ima

) ne znam , samo znam da u praksi radi za tih 20% bolje a jos kada se doda prednost divx-a 6 dodje cifra i na 40% bolje sa 6-icom na cel d nego 5.2.1 na bartonu...
novoprepeceni je napisao(la):
I jos me zanima kako to moze kodek praviti na istom bitrate-u manji fajl .Jedino da na kraju protok ispadne manji od onog koji zadas
ovo se dogadjalo ranije sa starim xvid-om ili dvix3.Proveri sa Gspot koji je na kraju zaista bitrate ispao
pa ovo sa gspotom ti ne pomaze mnogo posto je uvek manja vrednost koju prikaze od one koju si stavio u kodek. uglavnom , rece vec audiofreak da je bitan kvalitet kompresije (probaj balanced i extreme pa ces videti razliku u velicini file-a i u kvalitetu slike u korist extreme-a) pa zato i daje razlicite rezultate na istom bitrate-u a i sam algoritam kompresije je dovoljno optimizovan da daje manje fileove na istom bitrate-u (u odnosu na 5.2.1). bitan ti je i sadrzaj slike (recimo ako stavis samo crni ekran file ce biti visestruko manji) itd... ulgavnom , da ponovim jos jednom da sam ja sve ovo probao i takvi su rezultati te probe (recimo sa divx 5.2.1 je 1min=oko 27mb a sa 6-om 1min=oko 24mb, na istom bitrate-u)
nego da se vratimo na topic:
da ponovim pitanje posto se izgubilo u ovoj silnoj prici:
*koliki je framerate na HT PIV-ci (bilo bi najbolje ako je neko probao) u odnosu na obican PIV , znaci koliki je uticaj HT-a na brzinu kompresije u divx(navedite i koja je verzija divx-a ako nije problem

),
*kolika je prednost amd64 u divx kompresiji u odnosu na 32-bitni amd (takodje napisite koja je verzija divx-a u pitanju)
poz
ps 'ajde stvarno da ne offtopic-imo posto je sama tema interesantna a i dosta prakticna ...