Šta je novo?

Intel Ambient i pulsno

kibob

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2003
Poena
619
Da li postoji neki string ili init za utisavanje samog biranja broja na pulsnoj centrali. Znaci pre nego sto se dobije veza sa provajderom.

kibob je napisao(la):
Da li postoji neki string ili init za utisavanje samog biranja broja na pulsnoj centrali.
Standardni beše L1 ili L2?

kibob je napisao(la):
Da li postoji neki string ili init za utisavanje samog biranja broja na pulsnoj centrali. Znaci pre nego sto se dobije veza sa provajderom.

A mozes i ispred samog broja da stavis ATDP
NA primer za ptt.net u Kragujevcu broj koji se bira na pulsni nacin izgledao bi ovako: ATDP303333 (Obavezno velika slova).

Da li postoji nacin da utisam modem posle uspostavljanja veze. Znaci, uspostavim vezu ali kada dignem slusalicu od telefona cuje se cuveno zavijanje - postoji li nacin da to nestane?

Kako to mislis?
Pa na taj nacin (zvucno) se vrsi protok informacija, a i nije mi jasno sto bi dizao slusalicu? Kako bi ti pricao sa nekim fonom, a da se medjusobno ne cujete? :D

p.s. Ako mislis da "foliras" ukucane da je dvojnik uzeo liniju, nece da moze! :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Da li postoji nacin da utisam modem posle uspostavljanja veze. Znaci, uspostavim vezu ali kada dignem slusalicu od telefona cuje se cuveno zavijanje - postoji li nacin da to nestane?
Ako imas modem sa prikljuckom za telefon onda samo prikljuci telefon preko modema i kad god modem uspostavi vezu telefon je "mrtav". Ako imas vise telefona u kuci ovo ce najverovatnije uticati samo na onaj koji je povezan preko modema.

Ako modem nece da bira pulsno (a namesteno je u settings),
nije potrebno kucati ATDP (cak ni velikim slovima) , dovoljno je
samo p ispred broja - npr. p3020234....
Sto se utisavanja modema tice dok uspostavlja vezu ili dok
"pulsira" , postoji (a to svi znate) u device manageru kod modem
opcija utisavanje zvucnika.
Ovo vazi za modeme koji zvuk pulsnog biranja pustaju preko
zvucnika na samoj modem kartici ..... ako su u pitanju modemi
kod kojih je relej taj koji ispusta zvuk pulsnog biranja (neki ISA modemi)
utisavanje nije moguce.....osim naravno zahvata sa lemilicom i zamene istog

Pozdrav

Znaci posto nije sa speakera modema onda ju u pitanju relej. Znaci ili trpi ili ce da radi lemilica.

kdejan je napisao(la):
Ako imas modem sa prikljuckom za telefon onda samo prikljuci telefon preko modema i kad god modem uspostavi vezu telefon je "mrtav". Ako imas vise telefona u kuci ovo ce najverovatnije uticati samo na onaj koji je povezan preko modema.

Nije tacno. Meni je telefon prikljucen preko modema i cuje se 'protok'.
Stvarno kutijo, sta ce ti to?

chivitli je napisao(la):
Bio je thread o ovome, a sada vidim da ga je kutija upravo i startovao. U svakom slucaju neki modemi nece da prekinu protok do telefona kada uspostave vezu. Mozda je u pitanju neki kvar na nekom releju ili sta vec, a verovatnije je da su u pitanju neki jevtini modemi kod kojih je sve sto nije potrebno za konektovanje izbaceno iz proizvodnje kako bi bili jos jevtiniji :) U svakom slucaju kod mene radi (Thuderlink (Davicom) 33.600 ISA) kao i kod svih ortaka kod kojih sam to probao...

Poslednja izmena:
Ma meni kada dignu slusalicu, em sot mi skoci kosa na glavi jer ce veza da vrisne em sto me smaraju sto sam na netu stalno :) pa bih to nekako da izbegnem :D

Skontao sam te ja odmah! :D

Nema sheme! :D

U stvari, sad mi je palo na pamet!
Mozes da ustekas glavnu vezu telefona u modem i onda ce on kada si on-line da "prekine" vezu svim telefonima!

chivitli je napisao(la):
To je problem sa tvojim modemom (najverovatnije do drajvera) :eyebrows:

Bas sam krelac, 'ladno nisam procitao da je covek vec napisao!
Mislio sam da se "bakcete" sa glavnom temom, pa nisam ni citao dalje!

kdejan je napisao(la):
Bio je thread o ovome, a sada vidim da ga je kutija upravo i startovao. U svakom slucaju neki modemi nece da prekinu protok do telefona kada uspostave vezu. Mozda je u pitanju neki kvar na nekom releju ili sta vec, a verovatnije je da su u pitanju neki jevtini modemi kod kojih je sve sto nije potrebno za konektovanje izbaceno iz proizvodnje kako bi bili jos jevtiniji :) U svakom slucaju kod mene radi (Thuderlink (Davicom) 33.600 ISA) kao i kod svih ortaka kod kojih sam to probao...

Crni je napisao(la):
To je problem sa tvojim modemom (najverovatnije do drajvera) :eyebrows:

Bice da sta u pravu, Intel sucks :d. Srecom mi je upao primerak koji radi dobro, veza mi je uvek odlicna i nema tripova

Pogkedaj malo po forumu, kacio sam ja skoro proverene drajvere za intel modeme

Nazad
Vrh Dno