Šta je novo?

Intel 965 ploce, BLKDP965LTCK

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Najavljen dolazak gorepomenutih za par dana. Preporucena cena skoro duplo manja od XBX-a!
Nisam nasao nikakav info o njima. Da li je neko mozda nacuo, hoce li one moci da se o/c kao i 975, makar priblizno. Ako nekome ne trebaju crossfire mogucnosti, ovo bi mogao biti pravi izbor.

cena

info o dp965LT valjda su slicne

Cijena je dobra. Trebalo bi skupiti koju paru i kupiti tu plocu.

cim skupim neku pristojnu lovu bacam se na s775(e6600 nadam se), a ovo je dosad najoptimalnija maticna na koju sam naleteo...

965wh ima x3000, jel tako?

da..cini mi se da je G965 bolje resenje od P965 (u P mozes da zobodes 6800 ali imaces ga?)

DP965LT vs DG965WH

ReaKtoR_ je napisao(la):
da..cini mi se da je G965 bolje resenje od P965 (u P mozes da zobodes 6800 ali imaces ga?)
...

Cek, cek...Ovo prvi put vidim...zelite ploce sa integrisanom grafikom :D

Uzgred: Ploca iz naslova ove teme kostace u MP kod nas ispod 120€.

Oce biti nesto od mATX modela?

DG965OT
DG965SS

Poslednja izmena:
Boki, Boki... Intel 965 chipset nema podrsku za CrossFire bre!!! Samo 975 :eyebrows:

P.S. P965 chipset spada u Professional seriju chipsetova pa otud ono P u prefixu a sama ploca ne uliva nesto preterano optimizma ali ... DOLAZIM KOD TEBE PA DA PROBAMO :crash:

Poslednja izmena:
zorz je napisao(la):
Boki, Boki... Intel 965 chipset nema podrsku za CrossFire bre!!! Samo 975 :eyebrows:...

Znam :p Ko je i pominjao CF podrsku??
Za obicne smrtnike koji NE razmisljaju o dve graficke, verovatno idealan izbor :D

To sam i ja htio da pitam, je li (u globalu) 965+cf=975? Ne razmišljam o CF i SLI a vidim da su ploče sa 965 dosta jeftinije od 975 pa možda se i ja ponovim (doduše za jedno 2 mjeseca).

FSB Wall at low fsb around 300 - Disable Hyperpath 3 in the Chipset section of the bios. [Credit - lawrywild]

FSB Wall at around 360-370 fsb - Enable SPD timings option in Chipset section of bios.

Extremely slow POST - Disable all Q-Fan controls in "Hardware Monitor", it is working for OBR and myself now. [Credit - OBR]

POST lock up during Detecting IDE Devices - Restart and plug in some USB storage OR change SATA harddrive to other header. [Credit - OPB]

VCore only option Auto - EITHER Flash using AFUDOS and the tags AFUDOS /i****.rom /pbnc /n , then clear cmos as the manual describes [Credit - OPB] OR Disable Speedstep and Enhance C1 Control in the Cpu Configuration section of the BIOS. [Credit - DjLeco]

Slow POST (SATA Only Users) - If you're running all SATA drives (Optical and HDD) .. and are getting slow boot times mark the IDE ports and "not installed" in the bios .. saves you the 30sec detection time for each drive. [Credit - Silver Bullet]

Random 256C cpu temperature bug - Not really a fix but only happens when running CPU-Z.

USB devices don't power off after shutdown - A standard feature of ASUS motherboards.

Motherboard cold boots when you restart - Seems to be a standard feature in the motherboard although it doesn't seem to do it at stock.

BIOS seems to hang when entering Monitoring section - Update to bios 0801 or later. Only seems to happen to certain people.

Keyboard connected via a USB Hub. When system is shut down pressing the keyboard starts the PC. - No fix as of yet, Disabled PS2 Keyboard Startup does nothing to stop this.

Network Disconnecting - Upgrade Marvell Yukon NIC to latest driver; http://www.marvell.com/drivers/drive...?dId=116&pId=3 [Credit - BulldogPO]

CPU Fan Error upon POST when cpu fan is not connected to onboard header - Set cpu fan to Ignore in Hardware Monitoring section of BIOS.

Remote Control will only shutdown board and does not power it up - Enable "Power on after Power loss" option in the ASUS DH Remote control panel in windows. Also make sure the USB receiver is connected to USB Ports 3 or 4.
Ovo su neke aktuelne temice i problemchici kad su Asus c2d ready ploche u pitanju(tachnije p5wdh).Mozda ce nekome posluziti.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Ovo su neke aktuelne temice i problemchici kad su Asus c2d ready ploche u pitanju(tachnije p5wdh).Mozda ce nekome posluziti.

prve tri stavke se bogami odnose i na p5wd2 plocu

Pregledajuci danas extremesystems forum saznao sam to da Intel P965LT ploca spada u sasvim obicnu plocu koja nije namenjena za o/c i ostale peripetije, znaci ne spada u Intel extreme seriju maticnih ploca i o o/c-u ne razmisljajte...

P.S. Tako kazu ameri sa extremesystemsa!!!

zorz je napisao(la):
Pregledajuci danas extremesystems forum saznao sam to da Intel P965LT ploca spada u sasvim obicnu plocu koja nije namenjena za o/c i ostale peripetije, znaci ne spada u Intel extreme seriju maticnih ploca i o o/c-u ne razmisljajte...

P.S. Tako kazu ameri sa extremesystemsa!!!
Pa i ja sam na xtreme systems a nisam amer!Shto me vredjash?:d ;)
ne moze plocha da bude super stabilna i kvalitetna a da je ispod 150eu...redak sluchaj....

Poslednja izmena:
zorz je napisao(la):
Boki, Boki... Intel 965 chipset nema podrsku za CrossFire bre!!! Samo 975 :eyebrows:

P.S. P965 chipset spada u Professional seriju chipsetova pa otud ono P u prefixu a sama ploca ne uliva nesto preterano optimizma ali ... DOLAZIM KOD TEBE PA DA PROBAMO :crash:

ono P nije professional, P965 spada u intel classic series, dok je G media series. G965 nije bolje resenje zbog integrisane grafike vec za problizno istu cenu nudi vise! to sto ima gma nikome ne smeta. gore sam postovao linkove P965 vs G965 pa pogledaj ako nisi sta nudi jedna a sta druga.

koliko sam ja primetio G je isti chipset kao i P + integrisana grafika+Intel® Clear Video Technology+HDMI. u mnogim slucajevima je chipset sa integrisanom garfikom "losiji" od chipseta sa neintegrisanim ali u ovom slucaju cini mi se da nije...ispravite me ako gresim

Nazad
Vrh Dno