Šta je novo?

Intel+8800GT Vs. AMD+4830

WereWolf

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2007
Poena
309
Pozdrav svima.

Ova tema zapoceta je u jednoj drugoj temi vezanoj za AMD procesore. Naravno, prica se kao i obicno pretvorila u raspravu o tome ko je bolji ATI ili nVidia, a onda su pali i pozivi na dvoboj :-devil-:

Juce bio ja kod mog drugara ProStreeta i resio da se umesam u tucu :smoke:

Evo kako je sve pocelo:

ProStreet:

"Evo FC2 testa CPU na 3Ghz, graficka kartica na 700/1000, odradicu i na istim klokovima kao tvojim pa cu da dodam:

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=45545&d=1232491809

Evo ispod i testa na 3ghz CPU i graficka sa 700/1000(tako je u biosu) downclockovana na 675/1956

PS/ Deljacina, a mene nabedise da pricam bajke"

... a evo i mojih rezultata sa dvoboja :)

Evo idealne prilike da testiramo graficke u raznim testovima i igrama i da konacno ljudi vide koja je grafa trenutno brza...

Poslednja izmena:
Moja masina, Intel c2d e8200, asus 8800GT 2 GB rama. A, da, zaboravio sam da dodam da je memorija na 800 MHz sve vreme

1: procesor 2.6 GHz, graficka 600 900 MHz (default)

Prilozi

• 2.6 GHz 600 900.jpg
    2.6 GHz 600 900.jpg
    163.3 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Gotovo Oki, a i ovako mi je lakse zbog povezivanja slicke i podesavanja :)

P.S.
Meni se cini da nVidia dobija :) Kad sam procesor klokovao nista spektakularno nisam dobio. + 2 do 3 frejma od 2.6 do 3.4 GHz. Znaci da u ovom testu nesto mnogo i ne utice to sto imam malo bolji procesor. Graficka se dobro drzi, a uostalom prosudite sami :) A ja vec pomislio kako je Ati stvarno napravio neko cudo za male pare... ;) a, da... zaboravio sam jos i da dodam da imam i fiziku :banana:

Poslednja izmena:
Gotovo Oki, a i ovako mi je lakse zbog povezivanja slicke i podesavanja :)

P.S.
Meni se cini da nVidia dobija :) Kad sam procesor klokovao nista spektakularno nisam dobio. + 2 do 3 frejma od 2.6 do 3.4 GHz. Znaci da u ovom testu nesto mnogo i ne utice to sto imam malo bolji procesor. Graficka se dobro drzi, a uostalom prosudite sami :) A ja vec pomislio kako je Ati stvarno napravio neko cudo za male pare... ;) a, da... zaboravio sam jos i da dodam da imam i fiziku :banana:
Strpi se koji dan,da stigne "malo bolji procesor"(X3 720 BE),pa ces da vidis,ko ce da :banana:...

@crossfire & Sord

Dobro, ok, aj kao ja i da imam bolji procesor... Al' evo npr Pike ima e6750 koji je "starez" od procesora a on ima jos bolji rezultat od mene (nadam se da ce i on da se ukljuci u raspravu). Pa to je 3 god. star proc.
Ja imam 2 GB rama i to jos radi na 800 MHz i jos nisam ni kloknuo procesor u prvom slucaju (2.6 GHz), a 8800GT vise ne moze da se nadje ni da se kupi osim ako neces polovnu, pa vidi koji je rezultat.
Uzgred, ja bi prvi voleo da se pojavi neko cudo nevidjeno od procesora i graficke pa da ih kupim odmah ko god da ih je napravio, al' dok se ne pojavi priznajte da su kartice tu negde, da zavisi od igre gde je sta bolje i da niko nikog tu nije oduvao!
Radi se o tome da puno ljudi koji nisu u toku (kao ja npr.) citaju ovo i daju pare na osnovu toga sto procitaju i mogu da steknu pogresan utisak, a to nije u redu

@mcrazy
Kako to mislis "Dzaba fizika bez mozga" kad vidis da imam vise poena u srednjoj vrednosti i minimumu frameova od Ati-ja skoro u svim slucajevima? Znaci ima mozga... A ima i fizike... :))))))

P.S. Sutra cu da poteram druga koji ima intela dual core neki prastari i Leadtec 9800GT da i on odradi FC2 test... Bas me zanima kakve ce razultate on da dobije...

Poslednja izmena:
------------------
Juce bio ja kod mog drugara ProStreeta i resio da se umesam u tucu :smoke:

----------------------

Evo idealne prilike da testiramo graficke u raznim testovima i igrama i da konacno ljudi vide koja je grafa trenutno brza...

I da dodam, kad ste vec testirali trebali ste na istoj platformi da istestirate obe kartice.
Kod tebe ili njega, nije bitno.
Ovo samo dokazuje da je kombinacija 8800GT na Intel platformi (E8400) malo bolja od kombinacije 4830 i 7750+, sve dok se ne ukljuci cijena kostanja.
Ovo nikako ne dokazuje koja je karta jaca.

Poslednja izmena:
Apsolutno je besmisleno ovako testirati/upoređivati kartice.

HeHeHe, pa to nije bila moja ideja. Ja sam samo tamo video poziv na dvoboj i prihvatio ga jer mi to trenutno zvuci zabavno :) Ajde jos testova, naravno da nije FC2 jedini test, ja se slazem, sta god, sto vise to bolje, da vidimo konacno kako stvari stvarno stoje + nisam ja jedini ovde ko ima kompjuter. Nadam se da ce jos razlicitih konfiguracija ovde da okaci rezultate. Testiramo i postujemo i to je to. Sto se vise ljudi ukljuci to bolje a i videcemo kako na kojoj masini radi i znacemo kolko u stvari zaista vredi ta razlika u parama. Za procesore se slazem sto se cena tice, ali graficke su tu negde.

@ crossfire
Nije E8400 nego E8200. Uzgred tek sad vidim da ti imas 4850! Aj odradi i ti FC2 bench, bas me zanima koji ces rezultat da dobijes sa tom grafom.

@Cat
Mozda i jeste besmisleno, al' je zabavno ;)

Poslednja izmena:
Iskreno,da sam na njegovom mestu ne bih se prikljucio,testovi uopste nisu merodavni.Ovaj intel je u svakom pogledu,na bilo kom kloku brzi od 7750..Lepo neko rece,da se uzmu te 2 karte,i istestiraju na jednoj istoj platformi..

HeHeHe, pa to nije bila moja ideja. Ja sam samo tamo video poziv na dvoboj i prihvatio ga jer mi to trenutno zvuci zabavno :) Ajde jos testova, naravno da nije FC2 jedini test, ja se slazem, sta god, sto vise to bolje, da vidimo konacno kako stvari stvarno stoje + nisam ja jedini ovde ko ima kompjuter. Nadam se da ce jos razlicitih konfiguracija ovde da okaci rezultate. Testiramo i postujemo i to je to. Sto se vise ljudi ukljuci to bolje a i videcemo kako na kojoj masini radi i znacemo kolko u stvari zaista vredi ta razlika u parama. Za procesore se slazem sto se cena tice, ali graficke su tu negde.

@ crossfire
Nije E8400 nego E8200. Uzgred tek sad vidim da ti imas 4850! Aj odradi i ti FC2 bench, bas me zanima koji ces rezultat da dobijes sa tom grafom.

@Cat
Mozda i jeste besmisleno, al' je zabavno ;)

Sada nemam vremena, ali cu okaciti rezultate sa E7300 i 4850 cim budem imao vremena. Ali o5, ni to nije mjerodavno

BTW gdje vam se nalazi taj benchmark? :d

Poslednja izmena:
Ma ok, nije merodavno ali je zanimljivo za videti... (ali donekle i jeste merodavno) Onda bar mogu ja kao neko ko nema pojma o tome kako rade Ati -AMD konfiguracije da steknem neki utisak kad vidim tvoj i ProStreet-ov rezultat. U svakom slucaju zanimljivo je za videti.

Imas "malo bolji procesor" koji kosta tacno 2X vise od koleginog a performanse su tu negdje :p

Kada se i cena uzme u obzir, jako je mala razlika i mislim da intel kod procesora ima prednost u ovom slucaju (recimo e5200 vs kuma) i nvidia kod graf. (izmedju 8800gt 4830). Ali su stvarno nijanse u pitanju i nema greske sta god da se uzme, ali ja sam vise za intel+nvidia, bar trenutno...A kod uporedjivanja sa konfiguracijom sa e8400 se jasno vidi da bi bolje bilo da je ta razlika u ceni procesora, dodata za graficku :) (samo ne u slucaju gta4).

Koliko vidim ProStreet je definitivno pao u depresiju i pravi se da ne vidi temu iako sam mu poslao link.

Mene je licno terao da otvorimo ovakvu istu temu gde ce da me "izuje", izgleda mu se ni malo ne svidjaju rezultati pa se sad pravi tosa. :d

Nazad
Vrh Dno