Šta je novo?

Intel 865PE (ASUS P5P800) i Pentium 630

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Moj drugar ima ovu kombinaciju Intel 865PE (ASUS P5P800) i Pentium 630, 1Gb Kinston DDR400,GeForce 5900Ultra,160Gb SATA WD itd... Problem je sto prilikom instalacije windowsa xp sp2 masina zakuca na onom prvom plavom ekranu koji se pojavi. Znaci nema ni onoga press f6,press f2 nego na prvom i onda flopi pocne da radi ko nenormalan. Samo pokusava nesto da ucita al nista ne ucitava. Da li je to mozda ploca neispravna ili sta je drugo u pitanju... E da i flashovan je najnoviji bios sa asusovog sajta...

Pa zar niko ne moze da mi pomogne?

Instalacija WIN se radi sa default vrednostima...znaci nema overclocka! ;)

Pa nista nije ni klokovano, sto je najgore... Iskljucen je i AI NOS, a ni rucno nije nista dirano... Znaci procesor radi na 3.0Ghz

mozda trazi SATA drajvere, ali sunjam
probaj da promenis CD

Floppy

Probaj da isklucis floppy,ako sve prodje ok ako ne probaj na nekom drugom kompu windows(mozda nije dobar), akoje windows ok onda je memorija.

...

Probaj memoriju da zamenis, mene je isto tako zezalo.

Kada je floppy iskljucen situacija je jos gora... zakuca jps ranije na onom crnom ekranu. Memoriju sam vadio jednu po jednu plocicu ali nista, probao sam par kombinacija al uvek isto... Probacu da nadjem drugu ili da zamenim cd...

najednostavije je da prvo podjes od CD-a
pa tek onda da ceprkas po masini

Ok, znaci i cd je zamenjen, probao sam instalaciju i sa mog cd-a koji sam do sada instalirao da hiljadu masina i opet ista prica, probao sam cak i onaj Win XP Media Center Edition ali opet isto... Ima li jos neko ideja?

Pokusaj da cackas opcije u biosu tamo gde pise system bios cacheable ili tako nesto nadji gde pise `cacheable` pa stavi kontra podesavanje!
PS: Neznam dali ta opcija ima u tomvom biosu ali znam da u Award biosu tako nesto ima , a taj Asus cinimise ima AMI bios, no pokusaj !

Probaj u BIOS-u pod CPU instrukcijama da iskljucis C1E istrukciju, meni je pravila problem na 640-ki.

uradi clearmos.....a mozda si i zeznuo bios kad si flashovao...

Ma meni zabadalo isto kao tebi, samo se zakuca, nekad dolazio i do EULE, i nakon instalacije istu ukljucim i samo malo opteretim komp eto ga restart, iskljucim je OC-ovao CPU na 4 GhZ i nisam imao problema i ni jedan restart, a komp znam da ne gasim po pola meseca.

frogman je napisao(la):
A ako ti to ne pomogne istestiraj memoriju sa golde memory pa vidi rezultate.
I ja sam sa ovim imao negativna iskustva, a najmanje sam verovao da je u njoj problem. Zamena memorije je resila problem, bez ikakvog daljeg ceprkanja.

E problem je konacno resen... Nije ipak bilo nista od navedenih stvari... Na ploci je bio zakacen USB card reader... Svi ovi problemi su bili samo zbog te glupe stvarcice. Sistem je konacno instaliran a masina ponovo sklopljena...

I meni se svakakva sra**a desavaju prilikom instalacije kad je on zakacen, tako da ga uvek otkacim pre instalacije Windows-a...

savet... Instalaciju windows-a vrsite samo sa najneophodnijim komponentama.. Cpu, MB, PSU, VGA, RAM,1 HDD i 1 optika... posle instalacije dodavajte komponentu po komponentu. Meni se desavalo da slucajno formatiram pogresnu particiju i imao sam probleme pri instalaciji TV-Tunera...

Nazad
Vrh Dno