Šta je novo?

Intel 630 overclock?

Učlanjen(a)
07.09.2005
Poena
301
Upseo sam da overclockujem ovaj procesor jedino do 3750 Mhz, iliti magistrala moze da ide samo do 250 Mhz, sve preko rezultuje probleme bez obzira na takt memorije i njene latencije. Inace, memorija je OCZ plat.Rev 2 3200 koja moze da ide mnogo vise od 250(pa zato sam je i uzeo), ali glupa magistrala nece na vise od 250. Na mojoj maticnoj nemam odvojeno da podesavam takt memorije i procesora, jedino mogu da menjam one verdnosti 1:1,3:2, ali time ne mogu da povecam meoriju iznad 250mhz. Na internetu sam pronasao indormaciju da 630 procesor ne prihavata vecu magistralu,ali ja ipak mislim da je do maticne problem. Je li imao neko slicnih problema ili iskustava sa ovim procesorom?
Mat. ploca je Abit AS8 3rd-eye
Pomagajte, ocajnicki zelim da furam memoriju preko 250, ili u suprotnom da je prodajem za neku koja moze da ide do 250(sto vecina malo boljih memorija moze), jer mat.ne mogu da menjam jer mi treba AGP slot, sto na novijim plocama vise ne postoji.

povecaj napone Vcore i Vdimm

Zaboravih da napomenem da sam i to pokusao. Normalna voltaza procesora je 1.385V, ja sam je cak menjao i do 1.58 i ne znam koliko mi je to bilo sigurno(da ne sprzimnesto) ali nista, jednostavno nece preko 250 Mhz. Sa tom voltazom sa uspeo da izguram startovanje windowsa cak i sa 270, ali nece da prodje SuperPi test, a i javljaju se razni drugi problemi. Sto se tice memorije, njoj moze da se promeni voltaza do 2.9 a da se ne izgubi garancija, i sa tom voltazom mi se takodje startuje windows, ali uz probleme(posto se i procesor overclockuje).
Tako da sada drzim sistem na pocetnoj voltazi procesora uz 245 Mhz, memoriju na 2.8 uz 245-2.5-3-3-5, sto nije lose ali sam se pripremio za nesto ozbiljnije posto sam cak i Thermaltake Big Typhoon pazario u nadi da omogucim veci FSB, i da procesor ne koci memoriju.

Nazad
Vrh Dno