Šta je novo?

Intel 520 SSD - host/NAND writes

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Daklem, imam jedno, možda i jednostavno pitanje.

Da li neko zna za koji max host/NAND upisa je ovaj SSD projektovan?

Zvanično:

http://download.intel.com/newsroom/kits/ssd/pdfs/intel_ssd_520_product_spec_325968.pdf

Minimum Useful Life/Endurance Rating
The SSD will have a minimum of five years of useful life under 5 years
typical client workloads with up to 20 GB of host writes per day.

Dakle zvanično garantovano ~35TB upisa.

Nezvanično, guraće višestruko više od toga, imaš link koji je poolmaker postavio za najmanji 60GB model, za druge množi to sa količinom NAND-a.

Verovatno će ti pre crći elektronika ili sam SSD zastareti nego što ćeš imati toliko upisa da potrošiš NAND.

Ne mogu da se setim ko je tačno vršio uporedni test nekoliko SSD-ova za izdrzljivost, i svi su uspeli da preguraju bar 900TB, dok su neki vozili i preko 2,2PB pre nego sto nisu prihvatali bilo kakav upis i sami se brickovali posle sledećeg restarta, ali si mogao da spases podatke pre tog restarta :)

Hvala svima na odgovorima, neke stvari su mi sada mnogo jasnije.

Imam već duži niz godina ovaj SSD, model sa 480GB i radi perfektno, da čovek ne poveruje, a ima solidnu "pređenu kilometražu".
Nemam ama baš nijedan razlog da ga menjam, ali pošto ništa nije večno, rekoh da ne čekam da me jednog dana iznenadi, nego da delujem preventivno.

Evo i screenchot iz programa DriveDx za OSX.

Prilozi

• Screen Shot 2015-04-07 at 17.08.13.png
    Screen Shot 2015-04-07 at 17.08.13.png
    208.5 KB · Pregleda: 91
*** sta ti radis tom jadnicku, ja 22TB na 1.5TB SSDova sam tek skoro presao (3 godine :)) :D

Ringe,ajd vidi koliko je puta uradio za ovo vrijeme "Wear Leveling Count" ?

A gde to da pogledam?

DriveDx mi ne pokazuje.

Poslednja izmena:
Kako covjece,koristimo isti program(1.2.0(build420)) ??!!!
Nalazi se pod kodnim brojem 177.
Ukoliko ga uopste ne nalazis,mora da je onda SMARTa SSDa,odnosno manjka instrukcija unutar istog.

Nema.
Inače, ne koristimo istu verziju, moja je 1.3.0 build 445 :)

Onda je definitivno do SMARTa!
A postoji i druga mogucnost,da programer DriveDXa nije unio da potpuno podrzava tvoj SSD! ;)

Vrh Dno