Šta je novo?

Intel 440BX i Maxtor 80gb

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
juce sam pokusao da instaliram xp na jednoj staroj masini

u pitanju je
- intel p2 333mhz (Deschutes) cini mi se slot 1 proc sa intel boxom
- soltek ploca sa intel 440bx cipsetom
- 320mb sd ram
- quantum fireball lt od 4gb na kome je instalirana 98ica
- lg 52x cd citac

problem je sledeci, hteo sam da ucinim uslugu toj devojci ciji je racunar, ubacim moj ata hard od 80gb koji ne koristim i dvd rezac pioneer 116d

masina se startuje lepo, prepozna hard i rezac i onda dolazimo do instalacije xp-a

formatiram hard u ntfs, prekopira fajlove i onda posle restarta zakuca kaze "operating system not found"

kao da hard ne postoji unutra

dajte neki savet, pokusao sam sve zivo

Imao sam identičan problem sa jednom socket 370 pločom. Sam BIOS ploče ne podržava HDD, dok ga instalacija Windowsa lepo vidi i prepozna, odradi celu instalaciju bez problema i kad treba da bootuje sa HDD-a, neće nikako. Pokušaj da flash-uješ najnoviji BIOS. Jedino to može da pomogne. Ja na žalost nisam imao sreće (ploča je već imala poslednju verziju BIOS-a).

Pre neki dan sam sredio sličnu mašinu. Ploča je Soltek SL-67EB, isto Slot 1. Ubacio sam Maxtor 6L080L0 i radi OK. U BIOS-u postoji HDD Auto Detect opcija pa proteraj ako već nisi.

Sećam se (hteo sam isto tako da pomognem) kako sam se mučio sa Chaintech CT-6VIA5T i Cel.800. Maxtor 40GB slim, WinXP greska na početku, pre kopir. fajlova. Rešenje je bilo: Hdd acess mod u BIOS-u postaviti na Large.

Odradio sam HDD Auto Detect, jedino da access mode probam da prebacim na Large pa ako upali...

ali mislim da sam i to probao bio pa je posle restarta odredio neku nenormalnu velicinu harda od 300 i nesto gb

probaj sa fixmbr u recovery konzoli.

Hvala svima na odgovorima, probah sve ali nista nije pomoglo, jednostavno ploca prepozna hard ali ne detektuje dobro velicinu i tu negde nastaje problem.

Probao sam da promenim na access mode na large ali tako zakuca kad dodje do prepoznavanja harda i ne mrda

Bios novi nisam uspeo da nadjem jer je soltek ugasen, a nakon visesatne pretrage po internetu nisam uspeo naci neki drugi sajt na kome se nalazi.

Uzeo sam neki stari hard od 20gb koji je stajao pa jedno 3 godine sigurno u fioci i na njega stavio tinyxp 09 koji radi savrseno i korisnik zadovoljan :)

Vrh Dno