Šta je novo?

Intel 3570k

Dracula

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2012
Poena
170
Kao sto naslov kaze, u sustini, imao sam taj procesor dok se skoro nije pokvario. Srecom, bio je u garanciji u jednoj od nasih prodavnica, mada su me zavlacili neko vreme da bi mi na kraju rekli da se taj procesor vise ne uvozi, i da mogu samo da mi vrate ono sto pise na racunu (mada je trenutna cena tog procesora pedesetak evra vise nego kad sam ja kupovao).
Elem, racunao sam da je to samo kod njih, pa se nisam mnogo bunio, ali pregledao sam sve prodavnice, cak i oglase, i nigde ne mogu ni nov a cak ni polovan da nadjem. Znao sam da zivimo u uzasnoj zemlji sto se tehnike tice, ali da mi svi odgovaraju kako je to stara serija i kako se vise ne dobavlja, ne mogu bas da verujem. Jeste stara, ali covece, nije iz praistorije i sigurno nisam jedini kojem je riknuo (ili ce u buduce), pa da toliko zatvore trziste. Ili je to bas namerno uradjeno jer im se ne isplati da ih menjaju vise jer im skocila cena.
Bilo kako bilo, izvinjavam se na duzini, ali prosto sam razocaran da je tako nesto moguce, i stvarno nisam ovo ocekivao kad sam kupovao, pa ako neko zna neki nacin kako da dodjem do doticnog procesora bio bih zahvalan na pomoci. :)
Pozdrav

Kao sto naslov kaze, u sustini, imao sam taj procesor dok se skoro nije pokvario. Srecom, bio je u garanciji u jednoj od nasih prodavnica, mada su me zavlacili neko vreme da bi mi na kraju rekli da se taj procesor vise ne uvozi, i da mogu samo da mi vrate ono sto pise na racunu (mada je trenutna cena tog procesora pedesetak evra vise nego kad sam ja kupovao).
Elem, racunao sam da je to samo kod njih, pa se nisam mnogo bunio, ali pregledao sam sve prodavnice, cak i oglase, i nigde ne mogu ni nov a cak ni polovan da nadjem. Znao sam da zivimo u uzasnoj zemlji sto se tehnike tice, ali da mi svi odgovaraju kako je to stara serija i kako se vise ne dobavlja, ne mogu bas da verujem. Jeste stara, ali covece, nije iz praistorije i sigurno nisam jedini kojem je riknuo (ili ce u buduce), pa da toliko zatvore trziste. Ili je to bas namerno uradjeno jer im se ne isplati da ih menjaju vise jer im skocila cena.
Bilo kako bilo, izvinjavam se na duzini, ali prosto sam razocaran da je tako nesto moguce, i stvarno nisam ovo ocekivao kad sam kupovao, pa ako neko zna neki nacin kako da dodjem do doticnog procesora bio bih zahvalan na pomoci. :)
Pozdrav

Nadji na oglasima .... procesori retko crkavaju evo ti si prvi kog sam primetio u zadnjih 7 godina .... a ako hoces novo u kutiji ... Madjarska obecana zemlja :)

Ja sam sa 2500k presao na 4690k samo zato sto mi je crkla ploca ... i dobio Z97 cipset ... iskreno nema nekih primetnih razlika u radu

Ne bih slao ovde da nisam pregledao oglase, sve sam pretrazio, i u zadnjih mesec dana pratim i bas slabo, tj nijedan nisam nasao, cak ni i7 za tu plocu. Ima jedan jedini u oglasima na KP, ali je preskup, i kao dolazi nov sa garancijom, upravo sam kontaktirao prodavca jer mi je u svakom slucaju zadnja nada, a i da vidim kakva je ta garancija.
Mada ispada haswell za manje pare, jedino sto mi se ne da da uzimam i novu plocu, jer nemam sa ovom sta da radim, tesko da cu nesto dobro moci da je prodam, sta znam...
Madjarska mi nekako i nije opcija, jer sam juzno, studiram, kola su mi jos juznije u Vranju, pa tesko da cu licno da idem, jedino cimam nekog da mi pazari kad ide, al ni to mi se ne ceka. :)
Videcu, ako neko ima jos neki predlog kako da resim muke slobodno neka se javi.
P.S. Ne znam da li ostalima retko crkavaju, verovatno ako ih samo ubace i nista ne diraju radice zauvek, al ovom mom sam ja sigurno "pomogao", al hej, za to su valjda i napravljeni. :)

Kupi sa ebay ja sam tako napravio kupio sam i5 3570 od ebay, i kod nas u makedonije nema 3 generacije procesora ni za leba

Ne bih slao ovde da nisam pregledao oglase, sve sam pretrazio, i u zadnjih mesec dana pratim i bas slabo, tj nijedan nisam nasao, cak ni i7 za tu plocu. Ima jedan jedini u oglasima na KP, ali je preskup, i kao dolazi nov sa garancijom, upravo sam kontaktirao prodavca jer mi je u svakom slucaju zadnja nada, a i da vidim kakva je ta garancija.
Mada ispada haswell za manje pare, jedino sto mi se ne da da uzimam i novu plocu, jer nemam sa ovom sta da radim, tesko da cu nesto dobro moci da je prodam, sta znam...
Madjarska mi nekako i nije opcija, jer sam juzno, studiram, kola su mi jos juznije u Vranju, pa tesko da cu licno da idem, jedino cimam nekog da mi pazari kad ide, al ni to mi se ne ceka. :)
Videcu, ako neko ima jos neki predlog kako da resim muke slobodno neka se javi.
P.S. Ne znam da li ostalima retko crkavaju, verovatno ako ih samo ubace i nista ne diraju radice zauvek, al ovom mom sam ja sigurno "pomogao", al hej, za to su valjda i napravljeni. :)

Kupis preko KP prodavaca npr Fantasterific, posalje ti lepo na kucnu adresu i cao. Ili uzmes polovni 2500k/2600k, jos bolji procesori ako overclockujes.

Poslednja izmena:
Nisam znao da se Sandy bridge prima na istu z77 plocu? Mislim nisam pogledao, racunao sam cim je i Haswell nova i Ivy bridge je isto nova, i da se ovi stariji ne primaju. Pa mislim da mi je najbolja opcija da uzmem neki polovan i7 onda, mnogo su skocili ovi procesori, kad sam kupovao pre 2 godine, platio 21.000 3570k, a sad ga prodaju po 27-8k (dok su imali u ponudi), taj bas Fantasterific izadje 30k. :))

Vrednost dolara je otisla na gore, a sami procesori bukvalno stagniraju od sandy-a, povecanja su jednocifrena i marginalna, samim time drze cenu. Sandry i Ivy su ista arhitektura, samo je Ivy u nizem proizvodom procesu.
S tim da su Ivy usrali time sto su lepili IHS epoxy smolom ili nekim cudom, umesto da su zavarivali kao kod Sandy-a. Slobodno uzmi 2600k i uzivaj na 4.8-5ghz :)

Hvala na pomoci u svakom slucaju, da mi nisi rekao totalno bih izumio da pogledam Sandy, sve sam ganjao ove Ivy. Inace se razumem koliko toliko, tako da otprilike kapiram da izmedju ovog sto je riknuo, i 2600k i ne postoji razlika kad se OC-uje, pa koristilo ili ne u igrama, mozda ce nekad. :) Ne bih isao na 2500k jer sigurno sad vec i nije neka razlika u ceni, pa onda bolje 2600k.
Valjda cu da resim to sto pre, vec par meseci mi stoji komp za ukras samo. :)

Vrh Dno