Šta je novo?

intel 2180

jaskoramic

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
304
kao prvo zdravo zasto mi na cpuz pokazuje ovakvu brzinu procesora dok u biosu pise 2000mhz pozdrav

Prilozi

• slike.gif
    slike.gif
    151.6 KB · Pregleda: 211
U biosu ti je ukljucen EIST ili tako nesto. Smanjuje mnozilac kada komp ne radi nista. Kada opteretis procesor nekim testom npr. skocice na 200x10 tj. 2 GHz.

Poslednja izmena:
hvala vam ljudi na pomoci nasao i sada radi na 2000mhz

Prilozi

• slika2.gif
    slika2.gif
    158.6 KB · Pregleda: 74
Pa uvek ti je i radio na 2GHz kada mu je to bilo potrebno, sada si jedino postigao da ti se procesor vise greje kada je u idle-u.

Pa uvek ti je i radio na 2GHz kada mu je to bilo potrebno, sada si jedino postigao da ti se procesor vise greje kada je u idle-u.
Bas tako.
Ostavi to lepo kako jeste, i onako cim startujes neki program procesor ide na 2 GHz. Meni 2160 tako radi na 300 MHz magistrali.

Procesor ima tzv "idle mod" da bi smanjio radnu frekfenciju kada nije zauzet.Dok radi na manjoj frekfenciji temperatura se spusta, a kad je potrebno on ce izgurati maksimum, ne brini...Mislim da je pametnije da vratis to kako je bilo.

Ako planiras da ga OCujes obavezno iskljuci te funkcije a ako planiras da ga drzis na fabrickim brzinama onda ostavi ukljuceno i nemoj da brines...

hvala vam puno na savetima za sada ne planiram da ga klokijem i onako ne igram igre mozda ponekad deca igraju one decije preko interneta a ja ga koristim vecinom za internet i muziku ,znaci bolje da ga vratim kako je i bilo pre pozdrav.

Ako planiras da ga OCujes obavezno iskljuci te funkcije a ako planiras da ga drzis na fabrickim brzinama onda ostavi ukljuceno i nemoj da brines...

Odkud ti to da mora obavezno da se iskljuchi ?? Pravilo je da nema pravila 🙂

Meni E4300 radi klokovan na 3.0 Ghz sa 1.42 V u LOAD-u i na 2.0 GHz sa 1.1 V u IDLE-u ( do 20 % LOAD-a )...

:wave:

Cekaj bre, pa zar ako promenis napon za orocesor sa normal na neku drugu vrednost on i dalje u idle-u spusta napon ako je ukljuceno c1e i eist?!?
Meni nije tako.....

Brate, WTF???? Gde si se ovoga setio?!?!?!?!? E vala skidam kapu!

Nazad
Vrh Dno