Šta je novo?

Intel 2.4c

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Ovaj vikend sam proveo,testirajuci ovaj procecesor.Mogu reci da je 2.4 c izvrstan procesor pogotovo za ljubitelje o/c. Pored odlicne ploce koju mi je nabavio,mislim na Abit IC7 (proslo mi je nekoliko kroz ruke ali samo ova sa izuzetno stabilnim naponima) pa od onog cudesnog primera cpu koji ide na 4 Ghz i ovoga puta Simpson nije omanuo.Poslao mi je cpu 2.4c kojem jednostavno ne mogu da izmerim gornju granicu,jel je nemoguce da vise donklokujem memoriju.Neznam zasto ali iako je corsair 3500 xms na plocama sa cipsetom 875 jednostavno nece da radi preko 200mhz cak ni u sinhronom radu makar bilo u dual chanalu ili samostalno,mozda je kriv mali napon za memoriju od 2.8 v a zna se da corsair voli malo jaci napon.Sve u svemu cpu sam podigao na 304 FSB pri tome je memorija donklokovana na 3:2,cpu radi na toj magistrali na samo 1.65v,napominjem da preko 300 FSB nije stabilan sistem zbog memorije od 304 pa do 355 FSB simmptomi uvek isti pri ulazu u win restart,nisam se ni nadao da cu uci u win ali me interesovalo dokle procesor ima potencijala.Rezultati slede ubedjen sam da mi je u funkciji onaj Hisov Radeon 9700 pro da bi bio u top 5 na future marku,ali s obzirom da je u pitanju GA radeon 9700pro rezultat smatram jos vecim,sto je najbitnije i dalje sam na prvoj strani Futuremarka (klok karte 411/702 samo radi poredjenja his je isao 480/760).Jos jedno zapazanje za 2.4c naime termalne karakteristike su izvandredne sa ukljucenim HT cpu se maximalno rasterecuje tako da pri kloku od npr 3.5 Ghz sa box kulerom i max opterecenjem cpu radi na oko 55c,dok kad se iskljuci HT temperatura se znatno povecava.

Neko je ovde prozivao simpsa za memori bench,pa mesto njega da postavim :D

3d Mark.http://service.futuremark.com/compare?2k1=6695219

I naravno petnesti u svetu u klasi 9700pro (izuzeta samo 9800),ali najbitnije na prvoj strani Futuremarka.

I sta reci pored ovoga??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pa nista, ima preko 1000 evra manje u dzepu....

nesharm je napisao(la):
Pa nista, ima preko 1000 evra manje u dzepu....
:)
Kad ne znaju sta da kazu, oni po parama i dzepu!

Svaka cast, Simpsone :happy:

simpson H je napisao(la):
...

Polako tek ce da bude price,narucio mi je HIS9800pro :mrgreen:
Sto ne kazes lepo da oce Abit da nas sponzorise,sa inzinjerskim primercima kako ploca tako i cpu-a nego okolisas kolega. :D

Kokos je napisao(la):
...

Sto ne kazes lepo da oce Abit da nas sponzorise,sa inzinjerskim primercima kako ploca tako i cpu-a nego okolisas kolega. :D
daj koju rec o hladjenju, mislim kako ga hladis, malo detalja :)
Ako njie sa vazduhom vec sa onim "friziderom' zanima me do koliko je stabilan "na vazduhu", a na koliko sa friziderom :mrgreen:
:wave;

Way to go, Kokose i Zimzone...

Digla mi se kosa na glavi kad sam video 6000 u sandri i 21000 u 3d marku :)

GoranM je napisao(la):
...

daj koju rec o hladjenju, mislim kako ga hladis, malo detalja :)
Ako njie sa vazduhom vec sa onim "friziderom' zanima me do koliko je stabilan "na vazduhu", a na koliko sa friziderom :mrgreen:
:wave;
Napisao sam u prvom postu,cpu na 3.5 ghz sa box kulerom radi na 55-60 c pod opterecenjem,u "frizederu " na -25 pod opterecenjem -18,ali to se moze podesavati jos dole itd.Cpu ne pokazuje nestabilnost ni u jednom slucaju nemogu da vidim kad dolazi do nestabilnosti jel nemogu vise da donklokujem memoriju,a verovatno na jedno 4.1 ghz :D 1.9V je daleko.

cekaj, 55@full ali ne u vapochillu? to znaci da se taj manje greje od B modela?

ako je tako, ima da uzmem onu hynix memoriju pa da poteram taj C model :)

ja sam ga prozvao :wave;

zna se ko je prvi imao 2.4C :wave;

ja sam ga dizao do 295FSB, ali na IS7 i na EPoX-u

Ayrton je napisao(la):
ja sam ga prozvao :wave;

zna se ko je prvi imao 2.4C :wave;

ja sam ga dizao do 295FSB, ali na IS7 i na EPoX-u

Prvi 2,4C je imao Broz ako hoces posteno :mrgreen: :mrgreen:
I ovde se ne kiti tudjim perjem(masine za test) nego svojim :mrgreen:

Koliko ja znam, ti si jos na onom tuti-fruti AMD-u :mrgreen:

nema veze cije je perije, nego kako si se sa tim perijem snasao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

naravno da sam jos na AMD-u

Snalazim se odlicno,ali ne postavljam rezultate dok nisam prvi :mrgreen:
U principu nije mi bas stabilan na 290fsb,ali i to je dovoljno da bude znacajno bolje od onog tvog rezultata :mrgreen:

simpson H je napisao(la):
Snalazim se odlicno,ali ne postavljam rezultate dok nisam prvi :mrgreen:
U principu nije mi bas stabilan na 290fsb,ali i to je dovoljno da bude znacajno bolje od onog tvog rezultata :mrgreen:

Ovaj ce me naterati da se vratim na Intela i uzmem nekog Kantervuda i 2.4c :banana:

Sacekaj da isprica pricu do kraja, tj sa kakvim se sve bubicama susrece - da nije istetovirao "intel" na podlaktici (taman ispod onog "JNA 1974"), jos bih i zakljucio da je nezadovoljan sa kanterom :d

Pa ocekujem ja i dalje jos puno prelazaka na intel, posle ovoga sa "C" procesorima, za sada samo 2,4, ne znam sta treba vise reci ili videti :)
A nesto ne primecujem da "oni" ista i kazu, cute ko ribe
:mrgreen:

nemoj tako Jaksa, cekaj da Amd izbaci 64bitne procesore, pa kad dodje sowtver... izbacice i Intel naravno njihov pandan, ali dosta kasnije :)

Miroslav je napisao(la):
nemoj tako Jaksa, cekaj da Amd izbaci 64bitne procesore, pa kad dodje sowtver... izbacice i Intel naravno njihov pandan, ali dosta kasnije :)

samo bih da se nadovezem i kazem dve, tri reci koje ce biti dovoljne: IBM i AMD. Bas lepo zvuci. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i jedan citat -
<The report also suggests there is a wholesale move of AMD process engineers from their current offices in California to New York state, all with the aim of fashioning CPUs at 65 nanometers and using silicon on insulator technology.>

mmmmmmmmmm...voleo bih da vidim intela u takvoj situaciji. Kada ne mogu ni Itanium2 da proguraju (slozicete se intel u tom polju je veoma iskusniji od AMD, ali opet pogledati citat gore). Sve vise i vise pocinjem da gotivim taj IBM. Prvo Linux, pa sad i AMD. Sta ces znaju ljudi sta je dobra investicija O:) O:) ;P

IBM pravi i PowerPC (64bit) pa se nije bas nesto proslavio u novom Mac-u.

Kako to mislis "nije se proslavio u novom Mac-u"?

Sta to nije u redu sa G5-ticom?

http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=238 (ima lep memorijski transfer, za one koje mrzi da citaju 9023 mb/s :) )

Ima jos par tekstova...

Overklokovanje Opterona...
http://www.amdzone.com/articleview.cfm?ArticleID=1299

Testiranje pod SuSe 64bit...
http://www.amdzone.com/articleview.cfm?ArticleID=1291

Jos malo testova...
http://mpc.uci.edu/opteron.html

silverglider je napisao(la):
Kako to mislis "nije se proslavio u novom Mac-u"?

Sta to nije u redu sa G5-ticom?

Dobro, mozda nisam najbolje formulisao, ali svakako nije opravdao Apple-ove tvrdnje (ako ne gledas samo njihove frizirane testove).

Kako mislis da nije opravdao tvrdnje? Gde su nezavisni testovi?

G5 ce tek da se vidi i da se opravda, posto je to 64-bitni cpu, koji jos uvek vozi neoptimizovani 32-bitni OS i ostatak softvera. U ostatku hardvera su napokon (nakon mnogo kasnjenja) stigli i prestigli PC svet (FSB od 1GHz, PCI-X magistrala [serijski na desktopu], FireWire 800, itd).

Posle dugogodisnjeg kaskanja i zapinjanja na 1-1.25 GHz G4-ma, licno mislim da je ovo za Apple kvantni skok.

Vrh Dno