Šta je novo?

Intel 13. gen (Raptor Lake)

Mifcom daje nemackim entuzijastima cesto procesore na probu. Cak imaju vise procesora nego vremena za testiranje. Ja sam tako kupovao od njih

Poslednja izmena:
Pa samo montirati i demontirati CPU/cooler 500 puta je ogroman posao. A gde su testovi x500.

Pa samo montirati i demontirati CPU/cooler 500 puta je ogroman posao. A gde su testovi x500.
Ne radi se bas to tako. Zna se koji se test pusta i posle par desetina komada znas sta trazis. Naslonis pot samo i rokas menjas. ne montira se cooler i vecini slucajeva.

Ne radi se bas to tako. Zna se koji se test pusta i posle par desetina komada znas sta trazis. Naslonis pot samo i rokas menjas. ne montira se cooler i vecini slucajeva.
Opet je to mnogo vremena. I kako LGA lock mehanizam podnosi tih 500 lock/unlock ciklusa? Ili je lock mehanizam skinut pa je samo težina POT-a dovoljna za kontakt ? Ili se testira na više identičnih ploča?

Ma kad crkne ploča, samo zamene za drugu.

Opet je to mnogo vremena. I kako LGA lock mehanizam podnosi tih 500 lock/unlock ciklusa? Ili je lock mehanizam skinut pa je samo težina POT-a dovoljna za kontakt ? Ili se testira na više identičnih ploča?
Jeste overclock jede mnogo vremena bas mnogo ali kada volis nesto to tako ide. Podnosi dobro, LGA 775 po propisima recimo izdrzava 20 promena procesora ljudi su probali 1000 i sve je radilo. Jedno je teorija drugo je praksa.
Koristi se lock mehanizam. Frame se stavlja samo da kada se vec odredi da je procesor dobar pa se testira da li ce se doboti nesto sa frjemom ili nece.

koja maticna?

Asus TUF GAMING Z690 D4

jel ima neko 13700K sa nh u12a?

da..vidjam po yt da ih stavljaju, kontam ima 1 pipu vise od nhd15. mada vidim na nocuta sajtu da mu je cfm manji od d15..al rekoh nije glomazan pa razmisljam se..

Za 13700K NH-D15 je neki apsolutni minimum. I to pod uslovom da imaš odličan airflow u kućištu.

ma znam da je d15 maksimum..al cisto onako jel ima neko u12a..kuciste je 5000d..jos sam u fazi kupovine ostalih komponenti..imam maticnu ausu rog z690 e gaming. eh da jos nesto, sto se tice z690 matichnih potreba bios update al i ME..na asus sajtu pisu prvo ME pa onda bios. logicki to mi malo neizvodljvo jer ME se ne moze bez komponenti updejtovati dok bios moze. pa me zanima jel neko radio ME updejt nakon flash bios? posto na asus ne mogu pronaci bios+ME u paketicu..

Ne treba ti ME update bez obzira šta piše na sajtu. Nema potrebe održavati i nadograđivati hardverski spyware. BIOS update je dovoljan i to je to.

Ima potrebe jel moze da se desi da recimo ne vidi m2 1 ....slot za nvme...ali ako je sve u redu i radi onda ne mora ...ka i i kod biosa drajvera i svega ostalog

Jel možeš da mi objasniš kakve veze ima Intel Management Engine sa M2 slotom. Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno